ZOMB1 Posted February 11, 2003 Report Posted February 11, 2003 Ma poslusaj Type O Negative za pocetak... oni su me i navukli na gothic.. Preporucujem i The 69 Eyes,London After Midnight,Sisterse Upravo tako... Koja ti je najbolja pjesma ot The 69 Eyes? Quote
Omega Posted February 12, 2003 Report Posted February 12, 2003 Ma poslusaj Type O Negative za pocetak... oni su me i navukli na gothic.. Preporucujem i The 69 Eyes,London After Midnight,Sisterse Upravo tako... Koja ti je najbolja pjesma ot The 69 Eyes? Nemam bas konkretno omiljenu,ali recimo da mnogo volim Framed In Blood i Velvet Touch... Quote
SheWolf Posted February 12, 2003 Report Posted February 12, 2003 Drago mi je da vidim da su LAM popularni bilo je i krajnje vreme. Samo mogli biste i da poslusate i neke dr. pesme osim onih koje DJ-evi stalno pustaju, jer kao sto, znamo najbolje stvari neke grupe nikada nisu bile popularne u klubovima. Quote
Kveld Posted February 16, 2003 Report Posted February 16, 2003 Drago mi je da vidim da su LAM popularni bilo je i krajnje vreme. Samo mogli biste i da poslusate i neke dr. pesme osim onih koje DJ-evi stalno pustaju, jer kao sto, znamo najbolje stvari neke grupe nikada nisu bile popularne u klubovima. a: LAM su najchistiji moguci gothic ,a i mislim da je tip hteo da cuje neki gothic rock ,ne metal Quote
Thule Posted February 17, 2003 Report Posted February 17, 2003 Eto, meni je omiljena od LAM, Carry On Screaming (Ruins). Fenomenalna stvar. Quote
Omega Posted February 19, 2003 Report Posted February 19, 2003 Eto, meni je omiljena od LAM, Carry On Screaming (Ruins). Fenomenalna stvar. jeste...ja najvise nekako volim Claire's Horrors.... pogotovo onaj deo... Beneath the stars a bell begins to toll For reasons which we really shouldn't know So take a walk with me Down to the cemetary Wrap me in darkness Claire make love to me!!!!! Quote
Wolven Child Posted March 6, 2003 Report Posted March 6, 2003 Da li je neko slusao "Alone in Darkness" album od Autumnal Blood Moon ? Zanimljivo izvodjenje. Mislim da bi vam se svideo. Nazalost, tesko ga je pronaci. Pogledajte na netu jedinu pesmu koju sam nasao Loved yet Decaying i skinite barem sample. Quote
Sentinel Posted March 6, 2003 Report Posted March 6, 2003 Lepo ljudi kazu ako hoces ortodoxni gothic uzmi "The Cure" i "Sisters.O.M." Sto se tiche gothic influenced metala preporucio bih ti bendove: - Within Temptation - After Forever - Moonspell - Bladflowerz - Lacuna Coil Quote
ZOMB1 Posted March 18, 2003 Report Posted March 18, 2003 Ma poslusaj Type O Negative za pocetak... oni su me i navukli na gothic.. Preporucujem i The 69 Eyes,London After Midnight,Sisterse Upravo tako... Koja ti je najbolja pjesma ot The 69 Eyes? Nemam bas konkretno omiljenu,ali recimo da mnogo volim Framed In Blood i Velvet Touch... Chair i Sleeping With Lions Quote
Марија П : Posted March 21, 2003 Report Posted March 21, 2003 Hmmm... 69 eyes ti nije los.. on je gothic el taako? Quote
Eve Guillotine Posted March 24, 2003 Report Posted March 24, 2003 69 Eyes ti je jos jedan slatki bend tipa "Dodjite,devojcice... "Pevac je na koncertu na Pepsi Sziget-u to i sam rekao..."And now..a song for all of you cute girls dressed in black,in the front row...And some of you in my hotel room later... 'Gothic Girl'!!!!!" :| Bedak. Quote
:={MaYa}=: Posted March 24, 2003 Report Posted March 24, 2003 Ne znam ,svi bendovi koji su navedeni su uglavnom odlicni,ja ih tdje sve volim ali nekako je ponekad tesko napraviti granicu doom-gothic.... neko je naveo after forever-cist gothic,therion tdje,lacrimosa......... no opet imam nekoliko gothic kompilacija na kojima je i cure i svasta josh cak i era(na drugoj kompilaciji je imam kao instrumentalnu muziku pa sad vidi) tako da zaista vise ne znam ko pravi te razlike i ko to kategorise uopste?!?! Slusaj ono sto ti se svidi,a kad preslusas sve ovde navedeno-sigurno ti nece biti bitno u sta spada,muzika sluzi da poboljsa kvalitet zivota,zato samo uzivaj............ Quote
AlienX Posted April 13, 2003 Report Posted April 13, 2003 Eto Nelphine preporucuje Sisters i kojesta... ovaj ono, ovaj ovo... 8) Dragi therapside, aj' ja cu da ti preporucim neke dobre goth-metal grupe koje bi' trebalo poslusati: Orgy iz Hollywooda, New Yorkski Bille,tj. Zuc je industrial, Merlyn Manson(on je 100% goth ali ga mrzim) i KMDFM... Ostali bendovi su: Rakit, Uranium 235, Convenant, Screw... a: Quote
Gwydion Posted April 14, 2003 Report Posted April 14, 2003 Vi ne umete, vidim ja, da nabrojite ni dva gothic metyal benda... Therion recimo nisu gothic vec simfonijski metal, a M. Manson se nije ni ocesao o gothic. Sistersi jesu gothic, bas kao i dobar deo opusa The Cure. To sto vi ne znate sta je gothic vas je problem, ali gothic NIJE METAL ma koliko vas to bolelo! Idite obrazujte se negde muzicki i ne blamirajte se ovde ... Quote
Gothic Angel Posted April 16, 2003 Report Posted April 16, 2003 Gothic Metal itekako ima veze sa metalom....(Tristania :roll: ), a kada kazes GOTHIC i samo to, podrazumeva se nesto meko (Goth-Rock) Quote
Gwydion Posted April 16, 2003 Report Posted April 16, 2003 Pa ocigledno sem Tristanie ni ne znate za nesto drugo od gothic metala. Sem toga goth rock ume da bude bas cvrst. Killing Miranda, Sanguis et Cinis, Christian Death i ostali tesko da se mogu okarakterisati kao meki. Cak naprotiv... Quote
Fireborn Posted April 17, 2003 Report Posted April 17, 2003 E nemoj tako .. sta je sa Sireniom. Eto to su dva benda ... Ne bih reporucio bas neki bend specijalno (mada moze ovaj odozgo), licno mi se svidjaju svi bendovi koji bar malo gothic elemenata ubacuju u svoj zvuk. Najbolje je kada je to ubaceno u black pa zacinjeno zenskim vokalima ... a goth-rock? Pa ne bih bas rekao da bih to nekome preporucio. Quote
Eve Guillotine Posted April 17, 2003 Report Posted April 17, 2003 Gothic -najbolji je gothic rock. a: Gothic metal je sranje. :roll: Po mom misljenju Quote
Grim Reaper Posted April 17, 2003 Report Posted April 17, 2003 Within temtation moze..........Nightwish je gothic nego sta drugo i Tarja peva kao Bog......nema lepseg zenskog vokala...........takodje obavezno My Dying Bride......to je grupa ubica.........moze i Antichrisis ...Arise from thorns............mozda.......... Quote
Gwydion Posted April 17, 2003 Report Posted April 17, 2003 Sirenia? Pa zar to nije bend proizisao iz Tristanie? Mozes ti to i bolje ... ili mozda ne mozes? Nightwish nije gothic definitivno. To sto neko ima opersko pevanje ne znaci da je to odmah i gothic. My Dying Bride nisu gothic...Arise from thorns su pre progresiva nego gothic. Tak obar sam isebe smatraju a i recenzije su im takve... Ak ocemo vec da pricamo o gothic metalu onda su tu dobra imena Lacrimosa i Umbra et Imago. Moze i Theatre des Vampires eventualno i samo u nekim pesmama. Ostalo je uglavnom bezveze ... uostalom metal je sam po sebi bezveze u svim varijantama ... Quote
BeLi-TiGaR Posted April 17, 2003 Report Posted April 17, 2003 ...slazem se sa ovim shto si rekao za metal... A nije li to ironija shto smo onda na ovom forumu? Quote
Fireborn Posted April 18, 2003 Report Posted April 18, 2003 Ma znam sta je Sirenia! Pokrenuo sam i temu ovde nego izgleda da jos niko nije cuo za njih?!? Ili ih bar nije slusao? Poslednjih meseci sa metal scene me je posebno odusevio Dismal Euphony-All Little Devils (ovaj album posebno mada imam jos neke njihove novije albume albume). Mnogo mi se svidja njihov stil, uvrnut je prilicno na ovom albumu ... preslusaj obavezno ako vec nisi. A recimo jos Haggard, Within Temptation, Dargaard, The Sins Of Thy Beloved, ... Devlin njihov debi jos nije izasao ovde ali prosetaj do foruma za ovaj bend skini mp3 Underworld pa kazi sta mislis. To je inace bend proizasao iz Siebenburgena. Quote
gothsbl Posted April 18, 2003 Report Posted April 18, 2003 Prvo: Therion jesu gothic, tj preciznije symphonic opera GOTHIC, To je odgovor za Gwydion-a. Drugo: Beauty In Darkenss kopmpilacije pretezno jesu goth. Slazem se sa onima koji su napisali da je razlog raznolikosti sama kuca koja je raznolika po svojim izdanjima. Ali nije cist goth jer bendova poput Dimmu Borgir-a, Atrocity-a, In Flames, itd My Dying Bride nisu goth vec cist doom i najbolji bend svih vremena iz tog zanra Preporuke: bez zenskih vokala: Love Like Blood Secret Discovery Moonspell Paradise Lost (raniji albumi) Crematory Tiamat (raniji albumi ali ne kada su svirali death) Darkseed sa zenskim vokalima: THERION The Sins of Thy Beloved Tristania (raniji albumi) Sirenia Devlin Macbeth Lacuna Coil Within Temptation Haggard e sigurno ima jos ali ovoga momenta ne mogu se setiti Quote
Mr. Brownstone Posted April 19, 2003 Report Posted April 19, 2003 Moonspell, Crematory, Tristania, Sirenia A Marylin Manson je gothic koliko i moja baba. Quote
Recommended Posts