Buddha Posted December 6, 2006 Report Posted December 6, 2006 (edited) ko se uzeleo Gothic i Doom Metala, neka slobodno svrati u cetvrtak u Underworld. novi klub je u pitanju, cene pristupacne (nesto kao u Voodoo sto je bilo), s tim da je ovaj prostor lepsi. od muzike bice bendovi kao sto su Paradise Lost, Anathema, Tiamat, Amorphis, My Dying Bride, Saturnus, Moonspell, Lacuna Coil, The Gathering, Katatonia, Opeth, Sentenced, Charon, Type O Negative, Rammstein, NIN, Faith No More + Patton projects, Tool, Soundgarden, A Perfect Circle, Deftones, Muse, Radiohead, Portishead, Massive Attack itd itd itd. od 23h pa do 04 ujutru (il' dokle ko izdrzi ) evo gde se nalazi: u pitanju je prvi podzemni prolaz dijagonalno preko puta Tramvaja. sidjete niz stepenice i odma' levo. dodjite bar na pivo see ya Edited December 6, 2006 by slowdiver Quote
Jedite Govna Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 hm, upravo slusam, pa reko da podjelim, bend Maledia (italian gothic metal) dobri su... Quote
Josif Visarionovič Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 Wintermoon-Portugalija Quote
Guest Seraphim Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 Ma symphonic metal zakon. Pogotovo Therion Quote
_Neverlasting_ Posted February 21, 2007 Report Posted February 21, 2007 Ovako...ja bih preporucila: Sisterse - obavezno !!! jedan veeeeeeeoma veoma veoma super gothic band iako mnogi ne misle tako Sentenced - NAJBOLJI BEND NA SVETU !!! bar je bio... Charon - i oni valjda spadaju tu negde... Nightwish - gothic ili ne (a verovatno - NE) super su Within temptation....paaa nisu ni oni loshi Type O Negative - odlichni su ! Poisonblack...mozda....sve zavisi kako se kome svidi A moonspell...hm...cula sam za band ali nista od pesama...pa kad smo vec kod preporuka ajd' recite mi neke pesme za koje mislite da su dobre pa da ih odslusam. HVALA ! Quote
my heart is...slowing Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Probaj Embraze-Endless Journey album Amorphis-Eclipse,zarazno je i obavezno Paradise Lost-Draconian Times Beseech su takodje mnogo dobar bend-muski/zenski vokal,nisu losi uopste Quote
angels deserve to die Posted April 16, 2007 Report Posted April 16, 2007 Lacrimosa definitivno!!! Quote
Brace Posted April 17, 2007 Report Posted April 17, 2007 Pa ako i u jednom pravcu od bitlsa do dan danas postoji neprokosnoveni tata, to su onda Sistersi za gothic. Ali ovo je ipak gothic metal, a sistersi se svrstavaju u gothic rock. Sad razlika je u nekim elementima i medju nekim benodvima minimalna, a opet na nekim mestima ogromna. Poenta je da ako gothic zato sto ti se svidja ono sto je gothic u svojoj sustini, onda preporucjem goth rock, ali nemoj ni da zazires od inustriala ili doom metala. Jbg, ako slushate gothic, pa istrazujete nove bendove, gledajte u temi o goth rocku, a ako slushate metal pa trazite neke mracnije pravce, probajte medju goth metal bendovima. Meni se iskreno drone i doom mnogo vishe svidja (uz goth rock) od gothic metala. Mislim da gothic rock i gothic metal pre imaju dodirne tacke u nekim svojim NE sustinskim elementima nego sto imaju u svojim korenima. Quote
angels deserve to die Posted April 18, 2007 Report Posted April 18, 2007 Da ti kazem najiskrenije- ne razumem se mnogo u te stvari. Slusham ono shto mi se dopadne. Za Lacrimosu mnogi kazu da su oni gothic rock, mnogi da su gothic metal. Meni se chini da oni u svojim pesmama imaju razlichite stilove- neki vishe idu prema rocku, drugi prema metalu. Quote
Bata Trokrilni Posted April 18, 2007 Report Posted April 18, 2007 Ja mogu da preporučim samo dva benda kao naj u gothic metalu - za one koji vole žešću muziku, Theatres des Vampires, a za one koji su ljubitelji mekšeg zvuka, Lacuna Coil. Quote
angels deserve to die Posted April 20, 2007 Report Posted April 20, 2007 Chula sam Lacuna Coil- nisu loshi, a Theatres... bash cu sad da ih slusham!!! Moj prvi utisak (posle minuta slushanja)- ODLICHNI SU!!! Slusham ovo: Quote
Bata Trokrilni Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 Šteta što imam slab protok, pa ne mogu na youtube, ali dobro je ako si počela da ih slušaš. Ja sam počeo pre dve godine sa Bloody Lunatic Asylum, a tek skoro sam nabavio i ostale albuma. Quote
Xeper Posted April 30, 2007 Report Posted April 30, 2007 (edited) Pozdrav! Da li neko poseduje neki video snimak benda mourning beloveth? Poceo je sa radom sajt kluba underworld www.underworldserbia.com Edited April 30, 2007 by Xeper Quote
Miss_Infernal Posted June 25, 2007 Report Posted June 25, 2007 Lacuna Coil?Hm....Priznajem,nisam sve od njih slusala,ali ovo sto jesam mi se ne svidja! Meni je Therion jedna od najboljih gothic grupa,melodic ali gothic Quote
Miss_Infernal Posted June 25, 2007 Report Posted June 25, 2007 Upravo sam bila na sajtu www.underworldserbia.com i sve sto mogu reci je:Svaka cast na ideji,realizaciji,samom sajtu i upoznavanju....Vidim da je sve to "mlado" ali cini mi se da ce to jos mnogo da napreduje!Uglavnom,prvom prilikom kad budem u Bg-u to je sigurno mjesto koje cu da posjetim Quote
DragonHeart Posted June 25, 2007 Report Posted June 25, 2007 Meni je Therion jedna od najboljih gothic grupa,melodic ali gothic Therion nije Gothic. Quote
Miss_Infernal Posted June 26, 2007 Report Posted June 26, 2007 Aaaaaaaa ima primjesu gothica ima,brate,ima...nisam rekla da su cisti gotik Quote
Routasydän Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 Sentnced je za svaku preporuku, na zalost ovaj bend vise ne postoji, momci su ga sahranili pre nesto vise od godinu dana (pogledati sliku na avataru) ali su ipak za sobom ostavili nekoliko fenomenalnih albuma Quote
Jefimija Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 Autumn Tears,ako ih neko vec nije spomenuo....i Dead can dance... Quote
Bata Trokrilni Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 Sentnced je za svaku preporuku, na zalost ovaj bend vise ne postoji, momci su ga sahranili pre nesto vise od godinu dana (pogledati sliku na avataru) ali su ipak za sobom ostavili nekoliko fenomenalnih albuma Ni Sentenced nije gothic u potpunosti. Quote
Sinstrel Posted July 2, 2007 Report Posted July 2, 2007 Molio bih ove sto se prepucavaju sa zeljama za snoshaj da iskuliraju i da ne spamuju. Quote
Теша Тешановић Posted September 20, 2007 Report Posted September 20, 2007 Treba mi preporuka.Trazim neki power gothic symphonic metal.(slicno kao nightwish).Ako moze underground band . Quote
VladanMorten Posted September 21, 2007 Report Posted September 21, 2007 preporucujem norveski gothic metal....jedini pravi gothic metal )) odlicni bendovi kao sto su: the sins of thy beloved,trail of tears,tristania,theatre of tragedy,sirenia...svi su dobri ... e da...i holandija....takodje.....jebote zaboravih na The Gathering )) pa onda After Forever(koji sad vise i ne sviraju gothic metal nego nesto trece, ali nebitno) Quote
Angels fall first Posted September 27, 2007 Report Posted September 27, 2007 Treba mi preporuka.Trazim neki power gothic symphonic metal.(slicno kao nightwish).Ako moze underground band . Vision of Atlantis, Celestial crown !!! Quote
Angels fall first Posted September 27, 2007 Report Posted September 27, 2007 (edited) Sentnced je za svaku preporuku, na zalost ovaj bend vise ne postoji, momci su ga sahranili pre nesto vise od godinu dana (pogledati sliku na avataru) ali su ipak za sobom ostavili nekoliko fenomenalnih albuma Svaka cast za preporuku Sentenced! Fenomenalan , bend. A DVD koji su izdali pre raspada " Buried alive" najjaci koji sam videla. Vile Laihala ( pevac ) koncert zavrsava tako sto mu se suze slivaju niz lice... Najemotivniji i najjaci koncert koji sam ikad videla... Obavezno pogledajte !!!Evo linka za zadnju stvar na koncertu, End of the road !!!!http://www.youtube.com/watch?v=CZMZYvlyw4ESentnced je za svaku preporuku, na zalost ovaj bend vise ne postoji, momci su ga sahranili pre nesto vise od godinu dana (pogledati sliku na avataru) ali su ipak za sobom ostavili nekoliko fenomenalnih albuma Svaka cast za preporuku Sentenced! Fenomenalan , bend. A DVD koji su izdali pre raspada " Buried alive" najjaci koji sam videla. Vile Laihala ( pevac ) koncert zavrsava tako sto mu se suze slivaju niz lice... Najemotivniji i najjaci koncert koji sam ikad videla... Obavezno pogledajte !!!Evo linka za zadnju stvar na koncertu, End of the road !!!!http://www.youtube.com/watch?v=CZMZYvlyw4E a evo i teksta... SENTENCED - End Of The Road Lyrics Here we are, now lay the burden down We're coming to the end of our road Sorrowful yet glorious somehow To be humming this one last odeSo calm and still... it wasn't all that bad, or was it now? Fulfilled... it doesn't only hurt to end it now The funeral The memories beneath the dust of years They seem like those of someone deceased There's no more to be done, or hoped or fearedJust waiting for the final releaseSo calm and thrilled... it wasn't all that bad, or was it now? Still, it doesn't only hurt to end it nowIs life over, this life's over? Or has it only just begun? It grows colder, starts to moulder... Coming apart yet still not done Forever one Edited September 27, 2007 by Angels fall first Quote
Recommended Posts