fiction Posted April 29, 2004 Report Posted April 29, 2004 Alive or just... je fenomenalan i nema nikave veze sa nu metalom.Kad sam cuo bubnjeve na tom albumu,lupao sam rukama ritmove gdje sam stigao Novi nisam slusao Quote
Kent Posted May 1, 2004 Report Posted May 1, 2004 The End Of Heartache jeste opasan... sve mi je bolji i bolji... ali, brate, All That Remains Quote
Out Of Time Posted May 1, 2004 Report Posted May 1, 2004 taman... Killswitch je vishe americhkiji, a All that remains vishe evropskiji... a u sushtini su slichni... nemam pojma... kad sam chuo Heartache poludeo sam koliko je najbolji... onda sam ga gustirao i gustirao pa sam u medjuvremenu video da imam pola albuma All that remains-a na kompu... reko da skinem ceo i *tras* All that remains ispade bolji... odna sam taj cepao ko blesav... i vreme je prolazilo... sada, nemam pojma... mnooooogo su najbolji albumi... oba, vala... Quote
dr NIK@ Posted May 14, 2004 Report Posted May 14, 2004 Auuu bre ajsha....pa sad si ga odvalila za sva vremena..."stari" vokal je odlican i bolji od novog "crnje", po mom misljenju, i njegovo pevanje se uopste ne zasniva na nekom finom pevanju...ne daj boze umeksavanju.... Howard Jones je jedan od trenutno najboljih vokala na metal sceni... Killswitch su mnogo dobili njegovim uchestvovanjem na albumu... mozesh da kenjash da crnja ne peva dobro, a mozesh i da pronadjesh neki album od Blood Has Been Shed pa da se uverish shta josh moze da uradi sa svojim glasom... Ti prvo dobro procitaj post pre nego sto nekom kazes da kenja!!! Ja uopste nisam rekao da je Howard Jones los vokal, vec sam rekao da je PO MOM MISLJENJU Jesse BOLJI voklal od ovog. I uzmi u obzir da se ukusi razlikuju pre nego sto jos nesto ne dodas cisto po nahodjenju.... Inace preslusao sam novi album i kao sto su neki rekli odlican je... e sad da li je bolji PO MOM MISLJENU od prethodnog, to cu tek da vidim....i PO MOM MISLJENJU novi vokal je DOBAR vokal..... Quote
azal Posted May 19, 2004 Author Report Posted May 19, 2004 The new KSE album "The End fo Heartache" will debut at #21 on next week's Billboard Top 200 List. svaka im cast na uspehu.....zasluzili su. Quote
fiction Posted May 19, 2004 Report Posted May 19, 2004 Imam 5 pjesama sa novog.Odusevljen sam.Ovaj novi mnogo bolje pjeva clean. Nabavicu uskoro complete album Quote
dr NIK@ Posted May 20, 2004 Report Posted May 20, 2004 Ma album je odlican.... Bas mi je drago sto nisu kao gomila bendova otisli u neko mazelje po gitarama kao sto inace biva..... Samo napred momci...imate moju punu podrsku!!! Quote
ajsha69 Posted May 24, 2004 Report Posted May 24, 2004 joooj... kunem se u prosli album, al na novom jedu malu decu.... ima mnogo dobrih rifova, prelaza.... Recimo Breathe Life (spori-brzi delovi trip...)... The end of heartache je propast dobra... Ovaj pevac je mnogo grleniji kad peva (malkice mi ima one old school metal ukrase, to mi zasmeta... stari je vise bio nu metal, al to ga ne vadi- objektivno ),... dranje slicno, sto se i trazi, jel!.... Quote
Kent Posted May 24, 2004 Report Posted May 24, 2004 (edited) gledao spot za rose of sharyn, super je... posle puno slusanja - the end of hearthache je najbolji kse album, ali je all that remains novi jaci... bedak sto ce pravac nazvati new wave of american heavy metal, kad se ovo sviralo u Svedskoj pre 10 godine, samo bez hc/emo prizvuka (mada ni to nije bilo svuda iskljuceno)... ipak jeste neki novi talas, pa i razumem donekle (ja bih nazvao ovo In Flames/Soilwork influenced metal ) poz Edited May 24, 2004 by Kent Quote
ajsha69 Posted May 28, 2004 Report Posted May 28, 2004 Slazem se ... i to govorim od starta!..... Inflames su tate pravca... cinjenica.... dakle kostur i dobar deo muskulature..... ali onu neodoljivu nijansu je nabildovao HC i Nu metal (u pravom- true smislu tog naziva).... KSE-thing u opstem smislu (ukljucujuci i srodne bendove, Shadowsfall, As I lay dying, u neku ruku i Poison the well....) je reakcija vizionarskih mozgova (ili mtv-a ) na vec dobre stvari u metalu.... Quote
DevouredSoul Posted May 31, 2004 Report Posted May 31, 2004 Tralalallala svidjaju mi se melodichni delovi pesama (shta bi se meni inache svidelo, je l' ) Quote
azal Posted May 31, 2004 Author Report Posted May 31, 2004 gledao spot za rose of sharyn, super je... posle puno slusanja - the end of hearthache je najbolji kse album, ali je all that remains novi jaci... bedak sto ce pravac nazvati new wave of american heavy metal, kad se ovo sviralo u Svedskoj pre 10 godine, samo bez hc/emo prizvuka (mada ni to nije bilo svuda iskljuceno)... ipak jeste neki novi talas, pa i razumem donekle (ja bih nazvao ovo In Flames/Soilwork influenced metal ) poz pa i zato treba da se zove New Wave of American Heavy Metal....zato sto taj emocore fazon je 100% americka fora...i to je to sto razlikuje KSE, SF, PtW od In Flames-a i soilwork-a. I to sto imaju mnogo vise duha Americkog thrasha poput Pantere neko Svedski bendovi. Quote
Kent Posted May 31, 2004 Report Posted May 31, 2004 are u saying da, recimo, na natural born chaosu nije bilo ni thrash ni emo uticaja? Quote
DevouredSoul Posted May 31, 2004 Report Posted May 31, 2004 pravi si pozer komsinice. Nije, bash sam iskrena Quote
azal Posted May 31, 2004 Author Report Posted May 31, 2004 are u saying da, recimo, na natural born chaosu nije bilo ni thrash ni emo uticaja? svi albumi pre NBC su thrasheraje...ima tu thrasha...ali onaj old school...ne Pantera, Machine Head fazon.... Americki trip ima mnogo vise muda i groove-a. To je HC skola...ni In FLames ni Soilwork nemaju HC breakove kao Killswitch. a Soilwork clean vocal su (kao sto su oni priznali) najvise inspiricani new wave 80s (Depeche Mode, Tears for Fears, itd... i naravno tematika...emo je uglavnom patetika neka a soilwork i in flames su totalno iz evropske metal skole sto se tice textova. Ako su nesto pokupili od Svedske skole, to je onaj kec, i gitarske harmonije i modulacije. Quote
Kent Posted May 31, 2004 Report Posted May 31, 2004 (edited) to sve stoji sto si rekao (mada za tematiku ne dajem dve pare, kao sto ni ne mislim da su ameri neke vece mudonje od svedjana ), ali stoji i da su pokupili mnoge melodije... nemoj da me teras da uporedjujem figuru po figuru ablaze my sorrowa ili a canorous quinteta sa all that remainsom ili triviumom, pa i killswitchom btw, u nwosdm-u je bilo bendova sa strasnim groovom, samo nisu bili poznati (a i priznati) kao at the gates, dark tranquillity ili in flames... bilo je i tada mesanja sa hc-om, nije ovo topla voda, zato pricam da je new wave lame naziv, jer nista, zapravo, nije novo... barem ne kao sto je nwosdm bio u to vreme... plus - prva dva soilworka su cist gothenburg melodic death metal i nisu imali nista vise thrasha nego hiljade albuma tog pravca... Edited May 31, 2004 by Kent Quote
azal Posted June 1, 2004 Author Report Posted June 1, 2004 ni NWOSDM nije bilo nista novo ako hoces tako da gledas. thrash agresija i brzina, melodije maidena i judas priesta (mozda ne lici jer je mnogo brzi i agresivnije ali bukvalo iste modulacije i harmonije), i death i black vokali. Quote
Out Of Time Posted June 1, 2004 Report Posted June 1, 2004 nazvati ga In Flames/Soilwork influenced metal bi bilo grevota... ljudi su ipak uradili neshto novo... uzeli prvenstveno USA "zanr" i obogatili ga evrposkim motivima... ima tu In Flamesa, nema govora, ali ima i h/c-a, thrash-a, emo-a, alternative, Faith No More-a... plus, shto je meni vako u glavi organizovano, uz vecinu americhkih bendova mogu fino da igram, a ne samo da se klatim, mlatim, skachem i sl. ali new way of american heavy metal je smeshno do jaja... kad chujem heavy metal setims se Chipija iz Osvajacha mozda new age metalcore * * ili new emo death ** ili melodic hc thrash ** skinuo sam Rose of Sharyn spot... nisam mogao da izdrzim... Quote
azal Posted June 1, 2004 Author Report Posted June 1, 2004 gledao sam ga ja sinoc kod ortaka. super je. Quote
deftonerrrr Posted June 1, 2004 Report Posted June 1, 2004 gledao sam ga ja sinoc kod ortaka. super je. ortak ili spot ? Quote
Kent Posted June 1, 2004 Report Posted June 1, 2004 ni NWOSDM nije bilo nista novo ako hoces tako da gledas. thrash agresija i brzina, melodije maidena i judas priesta (mozda ne lici jer je mnogo brzi i agresivnije ali bukvalo iste modulacije i harmonije), i death i black vokali. nuts! tako mozemo svaki pravac da izdefinisemo verovatno i ja, kao i Pera, imam najvise problem sa samim imenom, jer, nwoahm mene podseca na nwobhm, a znas i sam kakvi su tu bendovi bili Quote
azal Posted June 1, 2004 Author Report Posted June 1, 2004 ortak ili spot ? ortak, ako pricamo o Bobi, spot ako pricamo o tebi Quote
azal Posted June 1, 2004 Author Report Posted June 1, 2004 nuts! tako mozemo svaki pravac da izdefinisemo pa to ti pricam! Quote
Recommended Posts