Jump to content

Recommended Posts

Posted

Greyscale su oformili Novelja i Ivana kao trip-hop projekat pocetkom 2010. Krajem godine pridruzuje im se Gabor i projekat prelazi u status benda. 2011. snimljeni su prvi demo snimci. Bend se trenutno priprema za prve nastupe i snimanje full-length albuma.

Muzicki, Greyscale je kombinacija jazz i soul atmosfere sa modernim beatovima. Pevljive melodije svirane preko jazz progresija se ponavljaju kroz jednostavne aranzmane. Rhodes, hammond ili mellotron kombinovani sa semplovanim bubnjem i lo-fi gitarama. Povrh svega, nezan i lagan zenski vokal za totalni uzitak... ;)

Ako vam se svidja opis, mozete nas poslusati na ovim adresama:

MySpace

Facebook

Ako vam se svidja nasa muzika, bicemo zahvalni da nas add-ujete ili like-ujete... Toliko za sada!

• Upvote 1
Posted

Dobar vam je ovo materijal, ima prijatnu, ali nenametljivu atmosferu. "Shades Of Love" mi se posebno svidela, odlično legla. ;)

Samo nastavite, pa da čujemo i taj album, i vidimo sve to uživo. :)

Guest Administrator
Posted

Jel bi mogao da mi posaljes na mail , ovde mi su mi zabranjeni vecina ftp sajtova

PLSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Ako nisi cuo Bowery Electric - Lushlife preporucujem ti da poslusas.

• 4 months later...
Posted

I da najavimo nasu prvu svirku...

Petak, 24. jun

Route66, Novi Sad

Sviraju Greyscale, Pry, Groteska i Consecration...Metalci nas primise u svoje drustvo! :)

Vidimo se!

• 3 weeks later...
Posted

Imate malu grešku - kada je samo gitarista u kadru, ne postoji kontinuitet sa ostatkom spota, jer se ne vidi pevačica sa leve strane. ;)

Osim toga, ovo je ok za "uradi sam" varijantu, bitno je da ima nečega da se pusti. :da:

Posted

Sto se tice zvuka kad budete konacno snimali:

Vokali su ok, ali ja bih vam sugerisao da efekat prozracnosti postizete vise kroz efekte i dubovanje, a manje kroz "prozracno pevanje", to ostavlja prostora za lepse i emotivnije izvodjenje. Treba vam i jaci kick da malo ponese pesmu i malo prljavstine u beat-u. I ta gitara da ozivi, neki glassy post punk zvuk bi legao.

Posted

Baš sam hteo da napišem nešto slično, u principu mnogo toga treba da bude izražajnije u miksu.

Posted (edited)

Vasa muzika je super i vise me podseca na neki blago natripovani sophisti-pop nego na trip hop - sto je zapravo plus za mene :), samo treba da izbegnete aranzmansku ispranost i ucinite stvar malo uzbudljivijom; evo malo za inspiraciju

p.s. nemo se ljutite sto vam solim pamet, necu vise obecajem :haha:

Edited by Нормалан и Природан
  • 5 weeks later...
Posted

Hvala na savetima i komentarima. Sto se tice produkcije, demo smo radili sa nekim loopovima, pa nikako nismo mogli da postignemo fin zvuk. Sto se tice daljih planova, pravca, i svega, drago mi je da nam se vizije uglavnom poklapaju. I mi tezimo ka malo kompleksnijim stvarima i dosta boljoj produkciji. Nadam se da necemo izneveriti... ;)

Inace, "in the meantime"... Malo smo se igrali...

http://www.youtube.com/watch?v=-y07pxKTYbA

• Upvote 1
Posted

Odlična obrada. Dopala mi se promena oko 1:30, lepo je što ste pesmu učinili svojom. Šro više odmiče, to je uneto više izmena. :da:

Posted

@Starshooter: Hahah... Pagan black cemo za sledeci rodjendan! Stay tuned! xD

@Lou: Hvala puno, izuzetno mi je drago! ;) Pa da, inace jako ne volim kada neko snimi obradu identicnu originalu. A to sa unosenjem promena je verovatno posledica toga sto sam ja prvo hteo akusticnu verziju (klavir, vokal, darbuka), pa kako smo vise razmisljali tako smo dosnimavali... I nakraju ispade ovo...:)

Ne bih nesto da najavljujem u napred, ali mislim da bi moglo da bude jos obrada skoro! ;)

Inace... Ne tako lepa vest je da smo promenili ime. Od sada smo monoLTD. Razlog je sto postoji jos nekoliko bendova koji se zovu Greyscale, pa cisto da u nekom trenutku ne dodje do problema kojekakvih. Mislim da je bolje sto smo to sada uradili.

Evo i novih zvancinih stranica (pa kome nije mrsko neka likuje/subscribuje):

http://www.facebook.com/monoLTD

http://www.youtube.com/monoLTD

PS: Jel zna neko da li je moguce i kako da promenim naslov teme u monoLTD? Hvala...

Posted

Dobra odluka za ime, baš sam video na YT-u da postoji više bendova pod "related".

Za promenu imena teme se obrati moderatoru koji nadgleda ovaj deo foruma. ;)