Grobodan Posted February 16, 2011 Report Posted February 16, 2011 Nisam odavno otvorio temu pa 'ajde... kontao sam gde ali pošto su Enslaved i Kampfar tu, neka i Helheima. Ne tupi mi se o istorijatu i diskografiji, ono što je mene baš oduvalo je novi spot, egzemplar kako treba raditi BM video po meni: http://www.youtube.com/watch?v=P_fw_nsSHeA Željno se čeka full lenght. 3 Quote
[Nocturno] Posted February 16, 2011 Report Posted February 16, 2011 Odvalili su na akademiji. Prosto ne mogu da verujem da su svirali Jormundgand, mislio sam da su skroz prosli tu fazu. Za pamcenje. Quote
Despot! Posted February 17, 2011 Report Posted February 17, 2011 I mene je bio iznenadio ovaj mini album bukvalno sam bio zaboravio na bend. Spot je super, intervju uradjen sad cekam novi album. Hoest se bolje uklopio u Helheim nego u Taake (mislim na novi album). Quote
Little Butcher Posted February 17, 2011 Report Posted February 17, 2011 bas predrkan spot ! kad je izaso taj mini album? Quote
Novaliis Posted February 17, 2011 Report Posted February 17, 2011 Ovo je isti onaj Helheim koji je napravio Jormundgand? Au, skroz sam ih zaboravio. Nova pesma i spot su odlicni. Quote
Grobodan Posted February 17, 2011 Author Report Posted February 17, 2011 bas predrkan spot ! kad je izaso taj mini album? Ima par meseci, zove se Asgards fall. Quote
Talvi Posted February 17, 2011 Report Posted February 17, 2011 Ovaj spot nešto na foru "Mother North 21. veka, samo bez golih riba"? Super su i pesma i video. Quote
Grobodan Posted March 16, 2011 Author Report Posted March 16, 2011 Novi album Heiðindómr Ok Mótgangr u aprilu izlazi u Norveškoj, dakle eto ga tad negde i na netu. Quote
Vozd Jovan Pogani Posted March 16, 2011 Report Posted March 16, 2011 Nesjecam se svirke... Ali imam 2 albuma... Starija... I Odlicni su... 2 1 Quote
Talvi Posted April 9, 2011 Report Posted April 9, 2011 Dobroj'tro. Helheim - Heidindomr ok motgangr (2011) Quote
Мајор Гашпар Posted April 9, 2011 Report Posted April 9, 2011 Управо преслушано. Добар албум, бре. Quote
Flesh_Dust_Sin Posted May 11, 2011 Report Posted May 11, 2011 Novi album je savrsen. Tako su lepo iskombinovali staro, novo i ubacili jos novog. Prepuno energije. Quote
Grobodan Posted August 1, 2011 Author Report Posted August 1, 2011 Helheim intervju Metal Sound Quote
[Nocturno] Posted November 6, 2012 Report Posted November 6, 2012 Ko voli - http://www.helheim.com/live/ Snimak koncerta od pre 4 dana, slavili 20 godina postojanja. 1 Quote
Demon Seed Posted November 8, 2012 Report Posted November 8, 2012 kamera u stilu SNIMA COVEK SPOT 1 1 Quote
Grobodan Posted November 15, 2015 Author Report Posted November 15, 2015 (edited) Najava za novi album u decembru http://www.darkessen...metal-festival/ A meni vec stigao promo, mogu odmah na prvu loptu da kazem da sam zadovoljan. Prva pesma je emotivna i uvodi u pagan pricu, druga je odsecni blek na fazon hita Dualitet og Ulver dok su zadnje tri epski progresivno vikinske na fazon njihovih kasnijih radova i recimo Enslaved bez nekih nesuvislih eksperimenata tipa drkanje sa vokalima koji su znali da mi useru prethodnika. Sve je to spakovano u 40 min sto ce reci taman duzina a sadrzajno, bas kako volim. Edited November 15, 2015 by Grobodan Quote
[Nocturno] Posted November 15, 2015 Report Posted November 15, 2015 Ja sam cuo tri pesme i sve tri su odlicne. Quote
Grobodan Posted January 20, 2017 Author Report Posted January 20, 2017 Stigao novi album https://yadi.sk/d/WPwNxkhF39rNwh I dalje su on the roll u koji su upali sa prethodnih par izdanja, bas dobro odradjen album. Meni najbolje izdanje koje sam cuo iz ove god (sto ne znaci nista ali morao sam reci haha). Evo ga i prvi video, bice jos jedan: Quote
oʞɾoƃ Posted January 21, 2017 Report Posted January 21, 2017 Baklengs Mot Intet fenomenalna, ostatak albuma i nije baš na tom nivou. Quote
The Bowels Of Perdition Posted October 31, 2021 Report Posted October 31, 2021 Nije da je nešto ostalo nejasno, ali novi Helheim je objasnio. Verovatno bolji od sva tri prethodna iz ove nove faze, and that counts for something. Quote
Grobodan Posted October 31, 2021 Author Report Posted October 31, 2021 Meni iz te nove faze sto kazes, koja je po meni zapocela sa Asgards FallEPjem, najbolji landawarijaR mada je ovaj novi sasvim dobar - drze nivo sto se kaze. I dalje imaju tu nekakvu cudnovatu sirovost u produkciji koja me podseca na Gorgoroth NB albume i istovremeno me na neki nacini iritira ali i daje posebnost zvuku. Surova je steta sto je bend tako podcenjen, treba da budu po statusu tik ispod Enslaved. Quote
The Bowels Of Perdition Posted October 31, 2021 Report Posted October 31, 2021 Stvarno su za nijansu ispod, ako su uopšte ispod. 30 godina isti lineup manje-više, sve što su izdali je na liniji dobro-odlično, ne ulizuju se nikome, zvuče inspirisano uvek, ne tuku mrtvog konja, redovno objavljuju, svaki njihov album mi se zadržavao u plejlistama po više meseci i sa svakim imam intiman odnos. I meni je isto landawarijaR favorit bio favorit od EP-a naovamo, ali ovaj me sada vozi još bolje. Ne znam da li si obratio pažnju na Taake obradu na ovom splitu poslednjem? Orkan sa Noregs Vaapen su obradili. Majstorija totalna. Quote
Grobodan Posted October 31, 2021 Author Report Posted October 31, 2021 Da, dobro si opisao, pritom su imali progresiju zvuka na neki nacin slicnu Enslavedu ali opet je to meni skroz druga prica. Odlican je taj split, posebno zbog dve njihove obrade. Quote
Recommended Posts