vegeta Posted February 19, 2011 Report Posted February 19, 2011 U kojoj banci bi mogao da otvorim racun i uzmem karticu preko koje bi mogo da vrsim placanje preko neta?
Baal Posted February 20, 2011 Report Posted February 20, 2011 Visa Internet, Banka intesa, registruješ PayPal na Sloveniju.
marcoman Posted February 20, 2011 Report Posted February 20, 2011 (edited) intezina internet viza ftw! ball, sto ne rece to za slovenacki paypal? btw, ako je nekome isticala inteza neka kaze da li su ga zvali iz banke po novu ili sta je vec radio. rekose mi navodno da ce me kontaktirati ali imam jos 8 dana do isteka a ne oglasavaju se, pritom su tako cutali ko pederi i kad sam je dizao pre dve godine Edited February 20, 2011 by marcoman
oʞɾoƃ Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 Mene su zvali, ali dobrih mesec i po pre isteka.
Flash Of The Neon Light Posted February 22, 2011 Report Posted February 22, 2011 Imam 17, da li mogu imati Visa Card ili nešto slično uz pomoć čega bi mogao kupovati preko neta...
lemmy sixx Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 Mozes ako si jebao.To oni testiraju na licu mesta.Ako si kojim slucajem homo i jeban si a nisi jebao,to se ne racuna.Onda zovu Obraz da te pomiluje. 1 3
feyd Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 Imam 17, da li mogu imati Visa Card ili nešto slično uz pomoć čega bi mogao kupovati preko neta... ako imaš ličnu kartu, možeš da otvoriš račun i da tražiš da ti se izda kartica za plaćanja preko interneta.
Chicken Little 420 Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 (edited) Visa Internet, Banka intesa, registruješ PayPal na Sloveniju. mozes li da ovo malo bolje objasnis. recimo da nemam pojma ista o ovakvim stvarima a imam vec racun u intesi, naravno, ne devizni. hteo bih narucivati neke stvari ali na tom sajtu stoji samo slovenija, sto je logicno, jel.. uglavnom, odem u intesu i? thx! Edited February 23, 2011 by Chicken Little 420
oʞɾoƃ Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 I tražiš da ti se izda Visa Internet kartica, koja će ti biti vezana za novi devizni račun. Kad dobiješ karticu, odeš na PayPal sajt, registruješ se kao da si iz Slovenije, ali staviš sve ostale podatke prave. I onda ti šljakaju i Visa Internet i PayPal.
Chicken Little 420 Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 aha, znaci to je provereno?
oʞɾoƃ Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 Provereno, mada ne sasvim legalno Ali nema šta da ti se desi, pošto samo šalješ pare, ne primaš ih.
Chicken Little 420 Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 secam se da sam ranije ostavljao podatke da mi salju emp katalog, nije bilo srbije, stavim slovenija i stizalo, mada vidim da sad salju u samo nekoliko zemalja, tipa, nemacka, svajcarska i luksemburg..
englis Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 Imam i ja ovu Intezinu karticu pa me interesuje da li mogu na nju da legnu pare iz inostranstva jer samim njenim izdavanjem u banci sam dobio devizni racun za nju, ili moram ici klasicnim putem preko banke sa iban i swift kodovima?
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 Jebote nije mi krivo ako placam neki porez al mora da znam sta placam,platim nesto na sajtu 30 eura skine mi 32 na izvodu El se deshava to josh nekom ?
feyd Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 da, to ti je obično provizija za transakciju. pročitaj šta ti je na ugovoru o otvaranju računa.
Schneider Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 To 2E ti Viza uzima, kao sto neko rece pitaj ili procitaj ugovor jer ne mozes to izbeci.
Ајлин Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 Intesa ponekad 'rezerviše' više para zbog kursne razlike, pogotovo ako je trošeno npr u jednoj valuti a zadužuje se kartica u EUR, pa posle vrate pozitivne kursne razlike ako ne dođe do većih oscilacija u kursevima.
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 24, 2011 Report Posted February 24, 2011 Provalio sam sta je sve visa kartice obracunavaju u evru tako da ako kupujete u dolarima ili placate postoji razlika u kursu uvek
Ајлин Posted February 24, 2011 Report Posted February 24, 2011 Pa naravno! To oni zovu 'interbank forex', na tim konverzijicama banke zarađuju. Zato ja lepo, dorale u pdže, siđem dole kod mog menjača, pogodim kupovni, pogodim prodajni za EUR, on čovek zaradi, ja srećna jer sam uštedela neku kintu, i ne dam ništa bankama. Nosim keš na put, mnogo puta sam se obrukala karticama. Ajd ovo, sediš gajbi pa neće da prođe pa probaš sutra. Ali grdno je kad pojedeš večeru pa neće da prođe
oʞɾoƃ Posted February 24, 2011 Report Posted February 24, 2011 (edited) da, to ti je obično provizija za transakciju. Koristim tu karticu već 4 godine i ne pamtim da su mi ikad uzeli toliku proviziju, to je 6% jbt. Da rezervišu više, to da, ali posle vrate višak. Provalio sam sta je sve visa kartice obracunavaju u evru tako da ako kupujete u dolarima ili placate postoji razlika u kursu uvek E ovo već da. Edited February 24, 2011 by oʞɾoƃ
Sisus Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 Pa naravno! To oni zovu 'interbank forex', na tim konverzijicama banke zarađuju. Ne da zarađuju, nego ZARAĐUJU. Zato ja lepo, dorale u pdže, Šta je pdže?
Sisus Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 Pa kako da stavim dolare u "pdže" kad su na kartici?
feyd Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 Koristim tu karticu već 4 godine i ne pamtim da su mi ikad uzeli toliku proviziju, to je 6% jbt. Da rezervišu više, to da, ali posle vrate višak. zavisi od vrste računa i od tarife banke. moja banka meni za transakcije sa karticama ne naplaćuje proviziju, pošto su vezane za moj TR na koji primam LD. na posebne vrste računa neke banke naplauću provizije, i to žestoke. mom ex-u su, pošto nije bio u radnom odnosu, tj račun za koji mu je kartica bila vezana nije bio tekući, na svaku ino transakciju uzimali proviziju, i to za iznose do 100 USD npr 5 EUR, a preko 2% ili tako nešto. ali to, opet, zavisi i od poslovne politike banke. vojvođanska, sada NBG je imama brutalne provizije za te stvari. Pa kako da stavim dolare u "pdže" kad su na kartici? odeš u banku, kažeš teti na šalteru da ti dadne dolare, pa ih nakon toga turiš u pdže.
Recommended Posts