marcoman Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 sa internet intezom to ne moze, posto je ona "one way" da tako akzem, moras da otvoris poseban devizni racun da bi mogao da dizes kintu. mada su meni jednom vratili pare ali ja sam bas kukao i vristao u ekspozituri jer mi je ostalo na racunu zarobljeno 200 evra a ovo sto rezervisu, taj sitan iznos vrate cim transakcija prodje tako da i nije bas da je provizija u klasicnom smislu
Supergalactic Lover Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 bas sam na nekom drugom forumu procitao da intesina visa internet prolazi svuda, podneo zahtev i evo danas mi je stigla. jos sam uzeo i visa electron, da se nadje, i e-bankingom prebacujem novce sa jednog racuna na drugi, po potrebi. plus odrzavanje obe kartice je besplatno a provizije su minimalne. ryanair nije hteo da mi prihvati ni jednu visa karticu drugih banaka, nadam se da cu bolje da se provedem sad sa intesom.
ShinigamY Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 (edited) Koje su razlike izmedju Visa Virtuon i Visa Electron? Edited February 25, 2011 by Shinigamy91
Sisus Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 odeš u banku, kažeš teti na šalteru da ti dadne dolare, pa ih nakon toga turiš u pdže. Jel funkcioniše to i sa USA karticama banaka kojih nema kod nas? Pošto me bankomati šure za proviziju. Na 330 i nešto dolara, bankomat mi uzeo oko 1500-1600 dinara.
marcoman Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 (edited) bas sam na nekom drugom forumu procitao da intesina visa internet prolazi svuda, podneo zahtev i evo danas mi je stigla. jos sam uzeo i visa electron, da se nadje, i e-bankingom prebacujem novce sa jednog racuna na drugi, po potrebi. plus odrzavanje obe kartice je besplatno a provizije su minimalne. ryanair nije hteo da mi prihvati ni jednu visa karticu drugih banaka, nadam se da cu bolje da se provedem sad sa intesom. ja placao kartu za JAT i prosla je opusteno, placao hotele, kupovao na amazonu, drugim sajtovima... svuda je prolazila bez problema Edited February 25, 2011 by marcoman
MissionVao Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 Koje su razlike izmedju Visa Virtuon i Visa Electron? Visa Virtuon (usput je sranje jer ne prolazi svuda) je iskljucivo za internet, nema bankomata i sl.
Ајлин Posted February 26, 2011 Report Posted February 26, 2011 то ћеш морати Ајлин да питаш sa internet intezom to ne moze, posto je ona "one way" da tako akzem, moras da otvoris poseban devizni racun da bi mogao da dizes kintu. mada su meni jednom vratili pare ali ja sam bas kukao i vristao u ekspozituri jer mi je ostalo na racunu zarobljeno 200 evra a ovo sto rezervisu, taj sitan iznos vrate cim transakcija prodje tako da i nije bas da je provizija u klasicnom smislu Upravo zato i nemam više to sranje Virtuon čemu služi a uz to i ne radi, ne znam stvarno Jel funkcioniše to i sa USA karticama banaka kojih nema kod nas? Pošto me bankomati šure za proviziju. Na 330 i nešto dolara, bankomat mi uzeo oko 1500-1600 dinara. Ne funkcioniše. however, u nekim zemljama (npr znam da Poljska to ima, ne znam koja bi nam zemlja bila najbliža) postoje bankomati koji ne uzimaju proviziju na dizanje keša. Probaj da proguglaš, ako u Madžarskoj ima eto ti rešenja. Maybe. ja placao kartu za JAT i prosla je opusteno, placao hotele, kupovao na amazonu, drugim sajtovima... svuda je prolazila bez problema Da zato što je JAT srpska firma. Na nekoliko sajtova gde sam ja pokušala sa kupovinom karata, nije mi prošla nijedna kartica, ni kreditna. Morala je koleginica sa nemačkom karticom da pazari i moju kartu pa sam ja odnela keš. Bzvz.
Sale B.C. Posted February 26, 2011 Report Posted February 26, 2011 (edited) sa visa virtuon sam pazario sa amazona, ali sam i sa electron. dakle amazon radi 100%, naručivao sam diskove, postere, knjige i majice, ostalo uglavnom ne šalju. kad ti stigne paket vredniji od 20€ plaćaš carinu i pdv Edited February 26, 2011 by Sale B.C.
Ајлин Posted February 26, 2011 Report Posted February 26, 2011 Nikada mi nisu carinili ništa preko Amazona od muzike, po 3-4 diska je stizalo znači dosta vrednije od 20E. Čak udare i onaj pečat 'ne podleže carinjenju' na paket. Međutim ako pošaljete kurirskom službom (ekspres pošiljka, npr UPS), onda carina zeza. Evo ja još čekam povraćaj novca od jedne pošiljke sa 2 knjige što su hteli da mi ocarine Znači, samo regular USPS i sve stiže, ako nije mnogo kabasto!
Sisus Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 (edited) Ne funkcioniše. however, u nekim zemljama (npr znam da Poljska to ima, ne znam koja bi nam zemlja bila najbliža) postoje bankomati koji ne uzimaju proviziju na dizanje keša. Probaj da proguglaš, ako u Madžarskoj ima eto ti rešenja. Maybe. Da idem u Mađarsku da podignem pišljivih 30 dolara? Pa bolje da dam Dinkiću proviziju, jeb'o mu ja mater. Edited March 1, 2011 by Sisus
Ајлин Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 Tja, zvučao si kao da imadeš tamo neke velike novce Možda će nekome biti interesantno i korisno da zna, eto, da postoje i takvi bankomati po inostranstvu, koji ne uzimaju provizije. Evo ovde nešto više o tome: http://en.wikipedia.org/wiki/Global_ATM_Alliance
Sisus Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 Tja, zvučao si kao da imadeš tamo neke velike novce Pa nekad bude i više, ali nikad toliko da bi mi se isplatilo da idem u Mađarsku to da dižem.
marcoman Posted March 25, 2012 Report Posted March 25, 2012 da ne otvaram novu temu, kapiram da moze i ovde pokusao sam da kreiram nalog na google wallet-u, ali, kad treba da ukucam postanski broj kaze "Invalid Postal Code. Please enter the correct Postal Code" i trazi 6 umesto 5 cifara ima li neko slican problem?
Stefan34 Posted March 25, 2012 Report Posted March 25, 2012 da ne otvaram novu temu, kapiram da moze i ovde pokusao sam da kreiram nalog na google wallet-u, ali, kad treba da ukucam postanski broj kaze "Invalid Postal Code. Please enter the correct Postal Code" i trazi 6 umesto 5 cifara ima li neko slican problem? Ne trebas da kucas stari postanski broj, nego PAK (postanski adresni kod). Nadji ovde koji ti je PAK. 2
forever*autumn Posted May 31, 2012 Report Posted May 31, 2012 jedno pitanje, ako moze neko da odgovori... planiram da izvadim Intesinu Visa Internet karticu, pa me zanima da li jos uvek prolazi PayPal registracija na neku od susednih zemalja? citam po pojedinim forumima komentare (od kraja prosle godine) da to vise ne funkcionise, ko je ugrabio priliku ugrabio je. reko' da proverim zna li ko odavde nesto o tome.
ShinigamY Posted May 31, 2012 Report Posted May 31, 2012 Bre mozes da pokusas... Uplati 20 evra na racun, registruj na Bosnu (najbliza nam je, a i jezik je isti skoro), unesi sve podatke kao iz Srbije, a samo drzava Bosna. I to je to. Nisam cuo da su poceli da blokiraju tako...
Srlandand Posted September 12, 2012 Report Posted September 12, 2012 http://www.24sata.rs/it/specijal/vest/pejpal-stize-2013-u-srbiju/54961.phtml Aj da vidim i da se ovo cudo desi. 1
oʞɾoƃ Posted September 15, 2012 Report Posted September 15, 2012 Kao što su najavljivali i svih prethodnih godina za narednu godinu.
sale 3sm Larry Flynt Posted September 15, 2012 Report Posted September 15, 2012 Od 2008. slusam kako ce da dodje sledece godine,A pogledajte samo listu zemalja kod kojih je "stigao"...Burkina Faso,Etiopija,Albanija,Kenija,Niger....koje smo mi govno od zemlje. 1
marcoman Posted September 18, 2012 Report Posted September 18, 2012 doduse, govno smo bili i bicemo, sa ili bez paypal-a 4
Јарослав Posted January 25, 2013 Report Posted January 25, 2013 Може неко од вас искусних, кад је куповина преко нета у питању, да ми каже колико би ово изашло са поштарином? http://www.oristore.com/ASPHYX-Deathhammer-T-Shirt Капирам да не би прешло 30 евра.
Recommended Posts