Talvi Posted March 26, 2011 Report Posted March 26, 2011 Jedno je kad je snimljen, drugo je kad je OBJAVLJEN. Quote
Svart Posted March 26, 2011 Report Posted March 26, 2011 Zasto bi neko uopste izdavao album 7 dana pre nove godine? Quote
Patient Posted March 27, 2011 Report Posted March 27, 2011 Jedno od najprijatnijih iznenadjenja u zadnje vreme! Slusace se ovo jos! Quote
oʞɾoƃ Posted April 11, 2011 Report Posted April 11, 2011 Sad prođe ispred zgrade jedan Ascension kombi Beo k'o kamen, na njemu reklama za ne znam ni ja šta, font i boja POTPUNO isti kao u Consolamentum bukletu Quote
oʞɾoƃ Posted April 11, 2011 Report Posted April 11, 2011 Jok, sva tri LP-ja, disk bi trebalo do kraja nedelje. Quote
Demon Seed Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=4msNeZyUmto 1 1 Quote
SATAN-iz Batajnice Posted June 18, 2011 Report Posted June 18, 2011 Свакако одличан бенд, али свакако. У мору блек метал бендова, тешко је наћи оне који заиста вреде. 3 3 Quote
Demon Seed Posted July 26, 2011 Report Posted July 26, 2011 (edited) Dobro je, to znaci da nije on dao meni i Satanu minuse. Edited July 26, 2011 by Demon Seed 1 2 Quote
Grobodan Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Ovi veseljaci imali svoju prvu svirku na Hell's pleasure festu. I da, što se mene tiče, dajte mi Ascension, Negative plane i Weapon any day over Watain, Funeral mist i Ondskapt. Quote
oʞɾoƃ Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Sviraju i u Belgiji u decembru, dakle, biće svirki. Quote
Talvi Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=yIiHTf71Cs0 http://www.youtube.com/watch?v=JbRBgH_TyGA Quote
Lou Posted July 30, 2011 Report Posted July 30, 2011 Sad mi to nekako ubi magiju. Iako su još uvek anonimni, pitanje je kada će ih neko prepoznati sa fotki. Quote
Demon Seed Posted August 15, 2011 Report Posted August 15, 2011 Review: Ascension's 'Consolametum' is generic black metal... Oseca li se jos neko pored ovog coveka ovako? 1 Quote
oʞɾoƃ Posted August 15, 2011 Report Posted August 15, 2011 Koji je ovo anonimus kad mu Consolamentum liči na Salvation. Quote
Lou Posted August 16, 2011 Report Posted August 16, 2011 Ko je taj lik, uopšte? Recenzija omašena, nevešto baratanje pojmovima unutar orthodox BM scene. Quote
Demon Seed Posted August 18, 2011 Report Posted August 18, 2011 Ma bre, standardna pojava, gluv covek sa metal elita tripom. Nego, nisam uspeo da izbunarim nigde setlistu sa Hell's Pleasure-a, zivo me interesuje sta su tacno svirali... Aj ako neko zna gde da pita, Grob ima account na onom Nuclear War Now i tako to... 1 Quote
The Farthest Star Posted August 23, 2011 Report Posted August 23, 2011 "Anonimus" je Jeff Tandy, basista Averse Sefira. Ako je iko ovde gluv, to je onaj koji tvrdi da Grey Light Sibling ne zvuci kao Funeral Mist pesma. Cak je i kadenca vokala skoro identicna. Lik barata "pojmovima unutar orthodox BM scene" sasvim korektno, mada jeste previse ostar prema albumu. Ako ce reci da je Ascension uzasno derivativan pa onda srati samo na toj osnovi, onda su i Watain i Ofermod isto tako derivativni (Mayhem). 1 Quote
oʞɾoƃ Posted August 23, 2011 Report Posted August 23, 2011 (edited) Obrnuo sam sva FM izdanja nebrojeno puta i apsolutno tvrdim da Grey Light Sibling ne zvuči kao Funeral Mist pesma, niti mi je poređenje u životu palo na pamet dok sam slušao Ascension. Watain da, ali FM? FM je mnogo abrazivniji i brži. Takođe ne mislim da Watain i Ofermod duguju Mayhemu ništa više nego bilo koji drugi skandinavski black metal bend, štaviše, uticaj Dissectiona je mnogo očigledniji na oba benda. Edited August 23, 2011 by oʞɾoƃ Quote
The Farthest Star Posted August 23, 2011 Report Posted August 23, 2011 Covece, pobogu: ... Kada ne sviraju skoro potpuno identicne rifove, onda sviraju vrlo slicne. Stvarno ne znam kako ljudi mogu da ignorisu mestimicne Dissection uplive a potpuno ignorisu da je Watain u sustini Mayhem klon. U pitanju su isti intervali i ista tehnika. Tek ce oni na Sworn To The Dark i Lawless Darkness poprimiti taj thrash zvuk ali cak i onda jos uvek vise zvuce kao Mayhem nego sto ne zvuce kao Mayhem. A Ofermod? Ista prica. Ili eto, slusaj ovu akordsku progresiju: http://www.youtube.com/watch?v=SspfwkCikeU Mislim da razgovor uopste nema smisla. Ili cujes ili ne cujes, cinjenice su ti tu. Grey Light Sibling -- da, Funeral Mist je ostriji i brzi i vise kao Marduk, dok se ovde malo cuje Watain i Deathspell Omega circa Kenose. A reci da Deathspell Omega nikada ne zvuci kao Funeral Mist i Funeral Mist nikada kao Deathspell Omega bi bila glupost. SMRC je pun rifova koje ne bi bilo tesko ugurati u Salvation uz minimalnu promenu. U svakom slucaju, uzmi bilo sta -- uzmi Perdition's Light na primer, uspori malo, daj mu prirodan, basovit ton, eto ti Grey Light Sibling. A vokali su svakako potpuno Funeral Mist, ista kadenca, isto onako naslagani jedan preko drugog. Nije bitno kakav mu je glas i da li zvuci kao E ili Arioch, bitan je stil u kome peva. Nemoj ovo da shvatis kao da zelim da pametujem ili da se svadjam -- ali zaista, koliko god puta da si poslusao Salvation, pa neka si -- ... ali poslusaj bolje? 2 1 Quote
oʞɾoƃ Posted August 23, 2011 Report Posted August 23, 2011 Kapiram ja sasvim šta ti hoćeš da kažeš, samo mi sve to nekako izgleda kao ona filozofija "odsviraj bilo koji black metal rif bez distorzije i abrazivnog zvuka i može da zvuči kao Judas Priest", što je u načelu tačno. Mislim, ako usporiš Perdition's Light i daš mu prirodan, basovit ton, to onda više nije Funeral Mist, jednostavno. Quote
Recommended Posts