Descender Posted December 18, 2014 Report Posted December 18, 2014 Note: ja ga nisam ocrnio, naprotiv - očekujem odličan album, u najmanju ruku iznad prosjeka danas. Al polako, da bacim jedno 19 slušanja, pa će da vidimo... Quote
truliandedzombileš! Posted December 18, 2014 Report Posted December 18, 2014 Au, meni Death's Golden Temple sabija, ona deonica na oko 4 min melje slažem se najbolja na albumu Ono standardni black metal zvuk mnogih bendova, ali na majstorski nacin odsvirano. i sa ovim se slažem,. ali za mene je to ipak razočarenje, više sam očekivao. Quote
Demon Seed Posted December 18, 2014 Report Posted December 18, 2014 Što se tiče majstorskog sviranja, rekao bih da su promenili gitaristu Quote
Berliner Posted December 18, 2014 Report Posted December 18, 2014 ja ne cujem nikakvo sustinsko majstorstvo ovde. ako je vama tinulininuli tamburanje, tapping sa tri tona, genericno skandi-melodisanje i gore-dole prosviravanje neki veliki muzicki i tehnicki akomplisment ne znam sta da vam kazem. pitajte hefesta sta misli o tom vasem majstorstvu. consolamentum je decenijama muzicki zreliji od ovoga Quote
oʞɾoƃ Posted December 18, 2014 Report Posted December 18, 2014 Gojkova tišina govori više od 1000 reči reflecting in solitude a zapravo mu dajem više šansi pre nego što ga proglasim za mediokritet Quote
Descender Posted December 18, 2014 Report Posted December 18, 2014 a zapravo mu dajem više šansi pre nego što ga proglasim za mediokritet Ovo je i neki moj (trenutni) utisak. Vrtim ga cijelo popodne, ali treba ipak više vremena. Ovako na prvih npr. 5 slušanja je značajno ispod Consolamentuma. Daleko od toga da je LOŠ u bilo kom smislu, ali ne uspijeva da ponovi magiju, fali mu ono nešto da ga digne iz kategorije "nije loše". Ipak, glupo je suditi o albumu nakon pola dana slušanja, nek se slegne još malo. Quote
Demon Seed Posted December 19, 2014 Report Posted December 19, 2014 Toliko ima stvari za slušanje da ''nije loše'' nije dovoljno dobro, jebi ga. Al' obrnuću ga i ja svakako još neki put. Quote
truliandedzombileš! Posted December 19, 2014 Report Posted December 19, 2014 ja ne cujem nikakvo sustinsko majstorstvo ovde. ako je vama tinulininuli tamburanje, tapping sa tri tona, genericno skandi-melodisanje i gore-dole prosviravanje neki veliki muzicki i tehnicki akomplisment ne znam sta da vam kazem. pitajte hefesta sta misli o tom vasem majstorstvu. consolamentum je decenijama muzicki zreliji od ovoga oke, ja sam se više složio sa volom oko toga da je u pitanju standardni bm zvuk prezentovan na dobar način, nema tu neke tehničke mane, nečega što me u načelu odbija... ali me, osim pomenute pesme, ništa ni ne privlači. kad se sve sabere, tipičan generički (blek) metal album modernog doba, sveg ima, osim duše, ideje, nadahnuća, smisla, generalno neke potrebe za postojanje dotičnog dela (osim da se posle dužeg vremena, eto, nešto snimi i izda). Quote
oʞɾoƃ Posted December 20, 2014 Report Posted December 20, 2014 Znate koji mi je glavni utisak? Da se album sve vreme nekako zaleće, i nikako da potrči. Taman kad pomisliš "evo sad će", oni ga iseku. Baš nekako mučno iskustvo za odsedeti od početka do kraja. Quote
Demon Seed Posted December 20, 2014 Report Posted December 20, 2014 ja ne cujem nikakvo sustinsko majstorstvo ovde. ako je vama tinulininuli tamburanje, tapping sa tri tona, genericno skandi-melodisanje i gore-dole prosviravanje neki veliki muzicki i tehnicki akomplisment ne znam sta da vam kazem. pitajte hefesta sta misli o tom vasem majstorstvu. consolamentum je decenijama muzicki zreliji od ovoga Ni na Consolamentumu soloi nisu komplikovaniji, pa to ne smeta jer su fenomenalni, dok su ovde dosadni (za sad, ja se sve nadam da će album da mi legne xD) Quote
Berliner Posted December 20, 2014 Report Posted December 20, 2014 Znate koji mi je glavni utisak? Da se album sve vreme nekako zaleće, i nikako da potrči. Taman kad pomisliš "evo sad će", oni ga iseku. Baš nekako mučno iskustvo za odsedeti od početka do kraja. upravo to. ne znam koji im djavo bio. ima bendova koji mogu da stvore nesto skroz monolitno i nepristupacno al' na uverljiv nacin no ovo nije taj bend. na consolamentumu je bilo ljudskog dodira, daha spasenja i to je bila i sustina, jedan organski razvoj, gradacija... valjda su skontali da je to kao nesto gej pa su odlucili da izbace. najgore sto su kratke pesme jos gore od dugih, u ovim dugima ako se strpis bar kao nesto stigne da se desi... Quote
Demon Seed Posted December 20, 2014 Report Posted December 20, 2014 Ma nisu odlučili da izbace, nego opet pokušali da pogode nešto posebno pa omanuli. Kažem ja da je otišao gitarista Quote
Berliner Posted December 20, 2014 Report Posted December 20, 2014 da mi je bar znati sta je to trebalo ispasti sou spešl pa da preslusam drugim usima Quote
Kumodraski Vo Posted December 21, 2014 Report Posted December 21, 2014 Pet litara zajecarca i nasliv je nemoguce procitati AAJAO LA STA SE TO MENI biva ihiiho jesnu gorku uspomeeenuuu 7 Quote
Kumodraski Vo Posted December 21, 2014 Report Posted December 21, 2014 SAAAADA IMMAAAAM ostalo mi u glavo ata sa radim zd t o he to stara skola xd Hebi 4 Quote
oʞɾoƃ Posted December 25, 2014 Report Posted December 25, 2014 OK, posle pomnog preslušavanja mogu slobodno da kažem da ovo može tek da se provuče kao Ascension album, da je daleko ispod očekivanja, i da ga sigurno ne bih preslušao više od dvaput da je bilo koji anonimni bend. Jbg. Quote
Demon Seed Posted December 25, 2014 Report Posted December 25, 2014 Tako i Grob albume od Slayer, nego neće da prizna... Ja ga obrnuh par puta, jebem li ga da l' još da ga puštam, bolje dizmuzem iz demoa još... Quote
Јарослав Posted January 6, 2015 Report Posted January 6, 2015 (edited) preslušah album, pustiću sutra još koji put, da se formira neko konkretnije mišljenje ovako na prvu mi je sasvim dobar, volim takav zvuk i nisam našao ništa loše na albumu jebiga, jeste daleko od Consolamentum, ali takav album se snima jednom u ko zna koliko i malo je bendova koji tako nešto mogu da izbace, tako da i nije nešto fer porediti Edited January 6, 2015 by Јарослав Quote
Јарослав Posted January 7, 2015 Report Posted January 7, 2015 e pa, meni se novi baš sviđa daleko iznad BM proseka, a i generalno volim takav zvuk, stoga nema greške (i dugo nisam čuo bolje zatvaranje albuma) bolji od Consolamentuma nije, ali nije ni 90+ posto albuma izdatih od tada, tako da zajebite poređenja Quote
Demon Seed Posted January 7, 2015 Report Posted January 7, 2015 (edited) Ako si u fazonu da ih je Consolamentum usrao i da se takav album snima jednom, kako objašnjavaš With Burning Tongues? Takođe fenomenalan i duplo bolji od novog. Otišao je gitarista Edited January 7, 2015 by Demon Seed Quote
Recommended Posts