Demon Seed Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 (edited) De Mysteriis Dom Sathanas, i, za mene, In The Nightside Eclipse su remek dela koja su temelj i demonstracija dobrog blek metala, pocevsi od pisanja pesama, preko nacina na koji je odsvirano, pa do produkcije itd. (ima tu jos albuma, ali, bar za mene, ne mogu da se mere sa ova dva) Judas Iscariot i Nargaroth su svetlosnu godinu daleko od DMDS, to su bendovi koji su pokusali da udju u "duh blek metala", "ostanu verni korenima", itd, itd, a ustvari promasili celu pricu, od silne opterecenosti toga da ih blek metal zajednica smatra kultnim, a prave losu muziku, sastavljenu od sterilnih i bajatih rifova, kao da je preduslov da muzika mora da bude losa da bi bio kvalitetan blek metal. To sto dovoljno dugo postoje pa vise nisu bukvalno "nowadays black metal" ih ne cini manje isfoliranim, bukvalno su bruka za blek metal, a daleko bilo da se blek metal danas svodi na njih ili na razne transcedentalne hipstere. Dakle - prvo muzika, pa tek onda korpspejnt, siljci, svece, kozne pantalone, klanjanje necastivom, bljuvanje vatre, crna sperma. Edited May 18, 2011 by Demon Seed Quote
Јарослав Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 Слажем се да корпс пејнт апсолутно није неопходан, и слажем се да In the Nightside Eclipse спада у најкултније и најбоље албуме. Поента свега је оно што сам хтео да кажем у првом посту, а то је да ми се овај бенд не свиђа, као ни гомила сличних БМ бендова који овако звуче. Једноставно, за мене то није Блек Метал, и то је то. А и уосталом америчку сцену никад нисам узимао као меродавну за квалитет ове музике. Што се тога тиче, за мене су на првом месту финци, Немци и Французи, па онда сви остали. Ето, то је све што сам хтео да кажем, а не никакву дискусију да стварам. А и уосталом, овај форум је познат по томе што се свакоме "толерише" субјективно мишљење. И за крај, прва ствар на коју помислим када се каже Блек Метал је нешто , и то је мој став. Quote
Јарослав Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 Финци, Немци и Французи Јбг, бендови као што су Deathspell Omega, Satanic Warmaster, Behexen, Horna, Pest... не могу бити игнорисани. Quote
Lunar Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 Znate šta? Važno je da ste ovde došli da ponovo kenjate o nekim raspravama koje su se vodile beskonačno puta ovde na forumu, a niko se nije setio da meni nadje link za Aesthetica. PA KAKO VAS NIJE SRAMOTA! Quote
Talvi Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 Znate šta? Važno je da ste ovde došli da ponovo kenjate o nekim raspravama koje su se vodile beskonačno puta ovde na forumu, a niko se nije setio da meni nadje link za Aesthetica. PA KAKO VAS NIJE SRAMOTA! Evo ga i novi: http://www.mediaboom.org/337570-liturgy-aesthethica-2011.html Quote
Talvi Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 Šta bre ne radi? Probah sad ovaj letitbit, šljaka normalno. Quote
Lunar Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 Kada skineš fajlove sa sva ta tri linka, kaže da je arhiva oštećena i neće da ekstraktuje. Quote
Talvi Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 Stvarno ne znam kako ga ja onda regularno skinuh odatle bez ikakvih problema. Quote
Јарослав Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 На ти Естетика. http://www.mediafire.com/?n6kgke4przvcuav For further information about downloading check out this awesome site: www.google.com Quote
Lou Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 (edited) Svi ste vi u startu pogrešili kada ste odlučili da skinete. Edited May 18, 2011 by Lou 1 Quote
Svart Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 Stvarno ne znam kako ga ja onda regularno skinuh odatle bez ikakvih problema. Zato sto ti imas moc ifoldera, koja je poznata malobrojnima. Quote
Lunar Posted May 18, 2011 Report Posted May 18, 2011 (edited) Skinuo sam album još danas ujutru(pre nego što sam krenuo na faks), nije bila u tome stvar. Stvar je u tome što niko nije ponudio ruku pomoći, forumašu kada mu je to bilo potrebno. Talvi, pa ja sam imao tih problema, možda me je komp zezao, who knows.... ali prvi put u možda godinu/dve da sam jedan album skinuo pet puta. Nadam se da je vredan toga. Evo zanimljivog štiva: http://theneedledrop.com/2011/05/do-intentions-matter/ Edited May 18, 2011 by Lunar Quote
Lunar Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 Odlican tekst http://www.metalsucks.net/2011/06/17/necrolust-is-ghost-the-new-liturgy/ Quote
SixStepsOnTheMoon Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 (edited) Odlican tekst http://www.metalsucks.net/2011/06/17/necrolust-is-ghost-the-new-liturgy/ Da čitav smisao ovog "odličnog teksta" se sastoji u sledećoj rečenici : Are Liturgy black metal? *** There is no Satan, no evil, no hate, no fear, no destruction, no chaos, and no soul in the music they create. They don’t write elegies to the forest or mourn our dying environment. There’s no coldness, no grimness, no desolation. Kakva komedija. Edited June 26, 2011 by SixStepsOnTheMoon 4 Quote
Lunar Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 (edited) ^To si malo uzeo van konteksta, ali kada se pogleda u celini. "Are Liturgy black metal? If black metal to you is nothing BUT a sound, and philosophy doesn’t factor in at all, you might think so – maybe. Their earlier material owed much more to black metal than the new album does, but philosophically speaking, they’re the exact opposite of black metal. There is no Satan, no evil, no hate, no fear, no destruction, no chaos, and no soul in the music they create. They don’t write elegies to the forest or mourn our dying environment. There’s no coldness, no grimness, no desolation. Their intention to invert the inverted has a bit in common with true black metal’s aims to blaspheme and subvert, but two lefts don’t make a right. Liturgy may own a few legit black metal records and utilize a few elements from black metal music, but they are not a black metal band. They’re something else – whatever that may be is up to them and to their listeners." Jer ipak svi znamo šta je black metal i koji su njegovi propratni sadržaji. Edited June 26, 2011 by Lunar Quote
oʞɾoƃ Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 Bog je dao svog jedinorodnog sina da umre na krstu da bi izbavio čovečanstvo. AHAHAHAHAHAHAHAH 1 1 Quote
SixStepsOnTheMoon Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 (edited) A da,inače su "true" black metalci su položili tapiju na tematski dio Vidiš muzika nekad može da bude ideologija čovječe. Edited June 26, 2011 by SixStepsOnTheMoon 3 Quote
Lunar Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 Ovo mi je isto onako slatko napiasno "The most obvious comparison to their live get-ups is how Australian terrors Portal present themselves onstage – robes, obscured faces, horror. The difference there is that Portal’s music is authentically terrifying, while Ghost’s is a groovy Satanic singalong." Quote
Recommended Posts