BeTeLgEuSe Posted February 28, 2007 Report Posted February 28, 2007 Karte su u prodaji od 1. marta, Ritchie i Candice prihvataju narodne nosnje podjednako kao i srednjevekovne kostime, a sto se tice te rezervacije... Objavicemo naknadno. Quote
Baki Posted February 28, 2007 Report Posted February 28, 2007 OK, posto zelim da kartu rezervisem sto pre, a ne bih da kupim obicnu, pa da posle menjam i mrsim jaja....hvala!!!! Quote
Angelystor Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 POJ'O KURAC SVAKO KO NIJE BIO!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Layla Posted April 23, 2007 Report Posted April 23, 2007 Slazem se i ja, ali gore je nama sto smo bili i znamo da se zavrsilo :udri: Ja jos ne znam gde sam... Nego, kad dolaze opet? Quote
EnKi Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Ako nekoga zanima: muzika za pesmu All for One je pozajmljena iz bretonske drinking song (verovatno najpoznatija je verzija Alan Stivella - Son ar Chistr (Cider Song), a postoji i u izvodenju svedske grupe Poeta Magica, ruskog Merventa (Ev Sistr) itd.) koja je prerasla u bretonsku igru...The Clock Ticks On melodija je delo flamanskog kompozitora iz 16. veka (Tielman Susato), a mozete je cuti u instrumentalu Kas-abahr en Okitania od bretonske grupe Tri Yann koja egzistira preko 35 god. Od istih poslusajte i Le tourdion des manants, koja je nastala u 17. veku u Bretanji, a to je u stvari Play Minstrel Play (ako vam ne smeta sto je na francuskom rolleyes.gif ) E ovako...Temalo zamrla, pa da pokusamo sa animiranjem. Ono iznad je deo Enkijevog, a to sam ja, citata sa teme o BN koncertu. Moze da posluzi i ovde, a dodao bih jos par stvari...Stara nemacka grupa bardova Des Geyers Schwarzer Haufen (kasnije samo Die Geyers) je jedna od onih koje za inspiracijom tragaju u istim izvorima (bunarima) sa (iz) kojih clanovi Blackmore's Night-a zedno piju...Interesantno je cuti nemacku verziju Past Time With Good Company (muzika i tekst originala - Henri VIII) - Galgenballade, kao i Ballade von den Vogelfreien (mozda vam je poznata kao Fires at Midnight )...Ove stvari su iz 1992. Iz 1988. od istih medievalista imamo obradu Le tourdion des manants ili Play Minstrel Play (kako je vec pomenuto). Nazvana je kratko Tourdion i, naravno, na shvapskom je. Jeziku. Dodajmo tu jos i March The Heroes Home, koja je naslovljena Gavotten. Ovde cu zavrsiti moju malu potragu za bunarom inspiracije bande zvane Blackmore's Night i tako to...Ako je neko naleteo na drugacije verzije dobro nam poznatih pesama dobro nam poznatog ansambla, nek se ukljuci...Ja se iskljucujem sa jos jednim citatom...Coveku nisu jasne neke stvari, ali bi se Ritchie ipak mogao zamisliti, u slucaju da ovo procita Jako...jako...Ako niste upoznati, eve: "Ritchie! I know you've had a hard time in the past getting along with others, but is this really the way you intend to spend the rest of your life? While you're peacefully plucking "Durch Den Wald Zum Bach Haus," do you sometimes get the urge to drag the Strat out of mothballs and let 'er rip? Remember how Ian Paice used to kick off the intro to "Fireball" and you'd come in a couple of seconds later like a freight train with that bruising speed boogie riff? You're REALLY OK with trading that for "Possum Goes to Prague?" You wore the Deep Purple guys out...read the liner notes and watch the interviews from the "Montreux" collections that have been released in the last couple of years. They're very happy without you, and Steve Morse plays all of your old licks at least as well as you did. But maybe you could call up Coverdale and Hughes and do a "Burn Anniversary Tour" or something. Maybe after R.J.D. gets finished with the "Heaven And Hell" Sabbath tour you could put Rainbow back together. Just one tour and a live album. Is that asking too much? Do you remember "Long Live Rock And Roll?" Were you LYING to us? Did you REALLY mean "Long Live 16th Century Madrigals?" NO! You said it! Long Live ROCK AND ROLL!" Remember that riff from "Man On The Silver Mountain?" That's YOUR riff! You WROTE it! Don't you EVER want to play it again on stage with 50 gazillion people screaming and cheering when you hit those first notes? Ritchie! You're RITCHIE BLACKMORE! Come ON! How can you NOT want to be RITCHIE BLACKMORE again? " Odlomljeno sa Amazon-a... Quote
rhapsoad Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 dobro da ih Henri VIII nije tuzio za autorska prava ma odlicni su prvi koncert sam propustio, ali drugi necu Quote
rhapsoad Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 pa cuo sam da su odusevljeni i da ce uskoro doci ponovo Quote
StarbreakeR Posted September 4, 2007 Report Posted September 4, 2007 Ma manite se toga rekla-kazala...ja cekam proverene samo informacije!!! Quote
Angelystor Posted September 27, 2007 Report Posted September 27, 2007 BLACKMORE'S NIGHT, the band featuring former DEEP PURPLE/RAINBOW guitarist Ritchie Blackmore and his fiancée Candice Night, will release a new live DVD called "Paris Moon". Release date has been set November 2 for Germany, November 5 for the rest of Europe and November 6 for USA (the latter presumably in NTSC format). The DVD package will also include an audio CD. Track listing is as follows. DVD (Format: DUAL LAYER DVD9 PAL; Screen Format: PAL 16:9; Running Time: 128 min.; Audio: 5.1 Dolby Digital - 5.1 Dts - 2.0 Dolby Stereo): 01. Introduction 02. Past Times With Good Company 03. Rainbow Blues 04. Play Minstrel Play 05. World Of Stone 06. Under A Violet Moon 07. Soldier Of Fortune 08. Durch Den Wald Zum Bachaus 09. Diamonds & Rust 10. Minstrel Hall 11. Home Again 12. Streets Of London 13. Renaissance Faire 14. Keyboard Solo 15. Ariel 16. Loreley 17. The Clock Ticks On 18. Fires At Midnight 19. St. Theresa 20. The Village Lanterne CD 01. Past Times With Good Company/Rainbow Blues 02. Play Minstrel Play 03. World Of Stone 04. Under A Violet Moon 05. Minstrel Hall 06. Home Again 07. Ariel 08. The Clock Ticks On 09. Fires At Midnight Bonus tracks 01. The Village Lanterne (studio version) 02. All Because of You (radio edit) 03. The Village Lanterne (enhanced video track) Quote
_powerslave_ Posted September 27, 2007 Report Posted September 27, 2007 Ekstra, valjda ce biti uskoro na netu da se skine. Quote
kuruz Posted September 27, 2007 Report Posted September 27, 2007 Znas li ti ko je Ritchie Blackmore? Da dodje Metalika da svira opet u Areni, i da dodje Blekmur da me pozove da samo sedimo i pijemo chaj i sok..pre bih otishao u kafic. Aууууууу, Колеееегаааа.... :disappointed: Quote
WoI Posted September 28, 2007 Report Posted September 28, 2007 e brate osecam da ces za koju godinu da pokrenes inicijativu za izgradnju spomenika metaliki pored vec postojece rokijeve biste u zhtishtu Quote
kuruz Posted September 28, 2007 Report Posted September 28, 2007 Да ти не рече не би ми ни пало на памет. Ако и буде нешто од тога, ти ћеш бити потписан као идејни творац. :) Quote
_powerslave_ Posted October 25, 2007 Report Posted October 25, 2007 Blackmores Night - Paris Moon http://rapidshare.com/files/65010578/B____....part1.rar.html http://rapidshare.com/files/65010579/B____....part2.rar.html Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted October 29, 2007 Report Posted October 29, 2007 STo se niko ne seti da im da nash Renesans posto je balkanika go kurac mozda obrade neku srbijansku:P Quote
Layla Posted October 30, 2007 Report Posted October 30, 2007 То сам се и ја питала на концерту у априлу кад су довели оне Чехе. Нису ми се допали, чак су ме толико сморили да сам се питала зашто им аплаудирамо Ренесанс је кева. Quote
Apeiron Posted October 30, 2007 Report Posted October 30, 2007 Jeste. I Teodulija. Ali daleko od toga da je Balkanika katastrofa, to je sasvim OK projekat. Quote
Layla Posted October 30, 2007 Report Posted October 30, 2007 Да, и Балканика је сјајна, а ко или шта је Теодулија? Quote
EnKi Posted November 11, 2007 Report Posted November 11, 2007 Ja sam vec pominjao pesme koje su se nasle na repertoaru i Blackmore's Night i nemackih Geyers Schwarzer Haufen. Sad videh da im je na koncertu Live '99, na zadnjoj stvari Göttliche Devise gostovao Ritchie Blackmore Quote
Baki Posted December 5, 2007 Report Posted December 5, 2007 STo se niko ne seti da im da nash Renesans posto je balkanika go kurac mozda obrade neku srbijansku:P Ja sam im poslao CD kompilaciju s nasom etno muzikom preko Martina iz Gothiena. Nadam se da im ga je prosledio. Nego ljudi, gde je bre onaj lik sto je hteo da organizuje BN fanklub? Nema ga sto godina, cak se i onaj forum ugasio..... Quote
Baki Posted January 20, 2008 Report Posted January 20, 2008 OK, ljudi, posto je krajnje vreme da nastavimo sa radom koji je stao proslog proleca, otvorio sam novi forum na kome mozemo da se dogovaramo oko osnivanja srpskog BN fankluba. Iskreno se nadam da ce se odazvati svi ljudi koji su bili na proslom forumu, ali i jos novih clanova, naravno. PAZNJA: Ovaj forum nije tipican srpski fan forum, i nemojte se s takvim namerama uclanjavati. To je iskljucivo probni forum, za one fanove BN-a koji su spremni da pomognu aktivno u osnivanju zvanicnog fankluba (dakle, pisanje tekstova, dizajn buduceg sajta, skupljanje raznoraznog korisno materijala i slicno). Ako Bog da, bice zvanican forum u neko skorije vreme pa ce moci oni malo pasivniji da se registruju. Forum mozete naci OVDE! Quote
Recommended Posts