Jump to content

Recommended Posts

Posted

A tosa Kejtlin, pa zaboravljas da je ona pogodjena sa nekoliko strela i da krvari vec neko vreme, plus da je ophrvana bolom i cemerom zbog toga sto konta da su se maestralno sjebali. Sta bi ti, da visi s plafona? :haha: Meni je njena reakcija i cela scena fenomenalna.

A sto se tice velicine sukoba, pa ono, uporedite sa bilo kojim srednjevekovnim ratom, ovo do sad je sve sama vlastela u vojsci, jos nisu digli kuku i motiku :da:

ja misljah na talisu, onaj kratki kadar blentanja u pravcu vrste x i izgledanja kao lutka pre wedding gifta

''mislio sam da jesu digli kuku i motiku. mislio sam da jesu vlastela bili bi na konjima pretezno i izgledali malo vise knightly. no kapiram da si u pravu ipak, nije to evropa nego vesteros.

Posted

A tosa Kejtlin, pa zaboravljas da je ona pogodjena sa nekoliko strela i da krvari vec neko vreme, plus da je ophrvana bolom i cemerom zbog toga sto konta da su se maestralno sjebali. Sta bi ti, da visi s plafona? :haha: Meni je njena reakcija i cela scena fenomenalna.

Da, dobro su odradili.

Meni bas bilo Kejtlin zao u knjizi, nekako mi njena poglavlja bila jedna od boljih i bas mi bila zanimljiv lik, a i jedan od pametnijih, za Roba me nekako bas bilo briga, on je sporedni lik bio od pocetka...

Posted

tl;dr:

ja se ne slazem. sever je raidovan a vinterfel spaljen (ali ne i razrusen) ali ne znaci da je ceo region genocidisan. samo su ljudi sa vojnom obavezom otisli i to samo njih ~20k a na severu zive stotine hiljada ljudi (a na celom kontinentu milioni). verovatno su neka sela pretrpela velikosrpsku agresiju ali nigde se spominje da se desila oluja i da su svi prognani i preklani.

meni je obrnuto - glupo mi je sto je u setingu svet previse velik za obim sukoba koji se desava koji izgleda kao rat nekih petty kraljevina ili grofovija a ono rat realma sa milionskom populacijom (eksplicitno se napominje to par puta). znaci vojske su previse male a sukob i destrukcija su nekako ograniceni na previse conveniently svedenu topologiju da bi dosledno bio prikazan svih protiv svih na celom jednom velikom i napucenom kontinentu.

tako da bih ja rekao da je svet velik, a da perspektiva price ne docarava to dosledno. bilo bi bolje da je seting takav da je celi vesteros geografski i demografski predstavljen kao jedna britanija. a zapravo je vesteros opisan kao mnogo vece ostrvo/kontinent (samo ima slican oblik kao britanija). npr vreme putovanja su neki silni meseci "trebace nam meseci da stignemo iz a u b", to znaci da se radi o ogromnim razdaljinama.

Nisam ni mislio da je samo stanovništvo genocidisano nego baš ovo vojno sposobno, nigde se čak ni ne spominje da su Lanisteri išli redom i palili sva sela, ali ta vlastela i lordovi su se uglavnom odazvali pozivu i sad su uglavnom svi poklani. Bar takav utisak ja imam nakon svega.

936250_508022979271749_1316931599_n.jpg

• Upvote 3
Posted

Pitas dal mogu da ih pojedu i iskake? Posto ne mogu da verujem da pitas dal ih ubija zmajska vatra kad ih i obicna sjebava :haha:

Mislim bio bi mi zesci mindfuck da im ta vatra ne moze nista.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Guest HEFEST
Posted

Pa sudeci po Martinovom stilu pisanja Deneris ce uci i sjebati Lanistere, a White Walker i kompanija ce onda sjebati Deneris i sve koji su preostali i onda ih frostzombifikovati i svi ce biti cool. :bigblue:

Posted (edited)

Od svih kuca, tj. porodica, mislim da najstrasnija sudbina ceka Freje, pa onda Boltone.

Mislim da ce u svakoj drugoj familiji ostati bar neko ziv, a da ce ove sve do jednog pobiti.

North remembers...

Edited by KinSlayer
  • Upvote 1