Baal Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Šije Nightrage ove godine DT za klasu.. Sasvim prosečan album ovaj Fiction, bolji je bio Character. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 e jebeno sad cu tek skidam ovo sranje u majku mu jedva cekam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bride Of Darkness Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 e,i mene vokal nervira,mnogo mi je metalcore. ajd,dacu mu jos sansi. Hm, ako mnogo vuče na metalcore... Ne znam, ja u svakom slučaju jedva čekam da ga preslušam... Do tada, čitaću vaše komentare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonHeart Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Hm, ako mnogo vuče na metalcore... Ne znam, ja u svakom slučaju jedva čekam da ga preslušam... Do tada, čitaću vaše komentare. Nije mislio na Dark Tranquillity... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bride Of Darkness Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Nije mislio na Dark Tranquillity... Oh, hvala, kolega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kent Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Sta znam, Nightarge mi je metalskiji nego ikada, pravi pravcati Gothenburg i napokon kompletan dobar album... Glas, bem li ga... Meni Tompa ima metalcoreskiji vokal... I dosta losiji... Pre 10 godina niko ne bi pomisljao na core odrednicu u ovakvim vokalima, ali danas je to neminovnost zbog gomile treseraja na sceni... Onda mozemo da kazemo i da The Duskfall imaju core-a u vokalima i tako da idemo u nedogled. A DT tapkaju, koliko god se trudili da se menjaju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earendil Posted February 23, 2007 Author Report Share Posted February 23, 2007 Ok je Nightrage al se ne bi slozio da je bolji od DT-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Sta znam, Nightarge mi je metalskiji nego ikada, pravi pravcati Gothenburg i napokon kompletan dobar album... Glas, bem li ga... Meni Tompa ima metalcoreskiji vokal... I dosta losiji... Pre 10 godina niko ne bi pomisljao na core odrednicu u ovakvim vokalima, ali danas je to neminovnost zbog gomile treseraja na sceni... hm,u pravu si,on je bas krestavac... nego,vreme je da se otvori nightrage tema:zuba: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Oh, hvala, kolega. Haha, ne mogu ni da zamislim DT sa metalcore vokalima P.S. Koja si carica, imaš In Flames u potpisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Evo upravo prvi put preslusavam album..cini se blazi od Karaktera..i slabiji kvalitetno..rece neko vise klavijatura..al nikad bolji Nightrage od Dta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Nightrage 2007 > Dark Tranquillity 2007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kent Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 nisam mislio ukupno, pa nisam poludeo. nightrage nije jos ni do kolena dt-u ako se gleda celokupna diskografija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Dao sam Fictionu još par vrtenja na iPodu, i sad mi je definitivno bolji od Charactera. Prva polovina albuma je razbijačka i vrlo zarazna, a druga malo experimentalnija, poneki čisti vokal i to... Najbolje mi je to što text za "Inside The Particle Storm" izgleda kao da ga je napisao Carpathian Forest, a ne DT Ali vrlo, vrlo dobro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Ne kapiram what's the fuss u vezi novog Nightragea? Jebote pa novi Impious je kanda istog kvaliteta..a i taj mi je bednjikav. A i koliko bendova sa istim zvukom vam treba? A koliko DT odskace od ostalih je pokazao sa Fictionom..Inace, mislim da bih novi album mogao nazvati "Character-ni Projector/Haven"..najbliza odrednica po meni, kad smo vec spominjali Gallery2, Character2 i ostale fazone A jedva chekam tekstove da nadjem i uzivancija ce biti jos veca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Out Of Time Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 nije losh fiction... naravno predaleko da im je najbolji al prija posle poslednje, recimo, dve godine svachega americhkog... nightrage mi malo ravan ali mi se zato svidjaju mors principium est i light this city vishe nego shto sam hteo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetragrammaton Cleric Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Mirrori za skidanje ''Fiction'': http://rapidshare.com/files/17605536/DT_-_F__2007__Mediaportal.ru.rar.html http://www.rapidshare.ru/185409 meni je album odlican, pogotovo Focus Shift. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Meni je to jedna od slabijih pesama, ima dobar groove, ali je dosta repetitivna... Ali prve 4 pesme - sheer intelligence. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turin Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 mene je na prvo slusanje razocarao album, osim mozda The Mundane and The Magic (ok, ok, priznajem, ljiga sam :) idem da klechim na kukuruzu za kaznu)....na drugo, trece, cetvrto nishta, a onda tamo negde peti, sesti put me je udarilo! Ovo je IMHO fantastican album, daleko bolji od Damage Done, Haven, Character, da kazemo skoro rame uz rame sa starima (ali naravno, ipak ne sasvim tog kvaliteta ili, ne daj boze,bolji od njih). Drugaciji je. Trebalo je da se zove: Fiction - we made Gallery once, we ain't gonna do it again, learn to live with that. To nije ono sto bih na prvu loptu ocekivao od DT, valjda je zato i uzet Focus Shift koji je onako naj-straight-forward-DT-song na albumu za singl. Ceo album je nekako svecan (solemn), ozbiljan i mracan (somber) (poslusati recimo Inside The Particle Storm i Lesser Faith kao glavne primere), klavijature i gitare su ravnopravne i povucene u pozadinu da se ne takmice za paznju slusalaca, a da sprovode atmosferu na konceptualno slican nacin na koji to Katatonia radi, ali naravno ne kopirajuci njihov stil, kao imas neki mish-mash zvucni zid pratnje u pozadini, klavijature su tu za promene akorda i tip growluje u prvom planu. Ne znam na kraju krajeva u koji zanr svrstati ovaj album? Post Melodic Death Metal? Atmospheric Metal? Refren u Inside The Particle Storm je neverovatno epski i daje neki duboki osecaj depresije i propadanja. Ko je voleo gitare, a mrzeo klavijature kod DT, razocarace se na ovom albumu. Ko je voleo klavijature, razocarace se takodje. Meni se cini da nema tog tehnickog izdrkavanja koje btw obozavam i koje sam smatrao obaveznim u ovom pravcu, ovo je vise kao chiche koji su nauchili da ukrote melodije i sad traze kako da se menjaju u okviru zanra. Ima gitarskih solaza na par pesama, ali su vrlo smirene i atmosfericne. Songwriting, u nedostatku boljeg izraza (a vec me neko prozivao za to), je IMHO vrlo zreo, najzreliji do sada. Ako bih Fiction poredio sa nekim albumom ranije, rekao bih da je najblizi Projector-u, kao neka prirodna progresija dalje (i kao da Haven itd... ne postoje), mada Mundane and the Magic kao da su skinuti negde izmedju Mind's I-a i Projectora, Focus Shift kao da je restl sa Gallery-ja za koji nisu imali mesta, Misery's Crown ima malo koketiranja sa gothic rockom (opet po mom misljenju, nemojte me napadati za ovo). Ukupan utisak da je ovo veoma zreo, dobar album ljudi koji su vec uradili Gallery, Skydancer, Minds I i Projector, pa se sad trude da ubodu sustinu svog zvuka bez preteranih tehnikalija. Kad sam odbacio ocekivanja i smirio zivce (i izasao u grad, sam, nocu po kisi da obavim nesto sa slusalicama na ushima), uspeo sam ne samo da ga prihvatim, vec i da mi se mnogo svidi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Sadržajno, u nedostatku boljeg izraza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turin Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 u dobrom ili losem smislu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Moj omiljeni death metal bend. Najbolji albumi The Gallery i Damage Done, a najbolja pesma Monochromatic Stains. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geozee Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Slazem se za The Gallery. Ali je meni najjaca pesma Edenspring i mozda The One Brooding Warning... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 u dobrom ili losem smislu? Dobrom, naravno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Majka je novi album..a jos nemam ni omiljenu pesmu sa njega..obicno mi se vremenom izdvoji neka..al jok...celokupno fantazija izdanje. Kraljevi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bride Of Darkness Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Majka je novi album..a jos nemam ni omiljenu pesmu sa njega..obicno mi se vremenom izdvoji neka..al jok...celokupno fantazija izdanje. Kraljevi. Tooooooooo! Uh, organizatori, 'ajde dovedite ovaj bend!!! Jaoj, oni da dodju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts