Runner Posted May 28, 2011 Report Posted May 28, 2011 Mlad (i perspektivan) traditional hard'n'heavy bend iz Kanade. Diskografija: Into the Cauldron (EP) - 2007 Chained to the Nite - 2009 Burning Fortune - 2011 Otvorio sam temu jer sam slusao (i dalje slusam) njihov ovogodisnji album "Burning Fortune". Sto se mene tice, jedno od boljih ovogodisnjih izdanja, sa dosta hiticnih pjesama i retro 80s atmosfere. Preporuke za sve ljubitelje dzinsa, koze, bijelih patika, dobre muzike i uopste heavy zvuka stare skole. http://www.metal-archives.com/bands/Cauldron/87598 Quote
Bata Trokrilni Posted May 28, 2011 Report Posted May 28, 2011 Slušao sam ih prošle godine, ali nisam hteo da otvaram temu, jer obično kad ja otvorim za neki manje poznati bend, niko ništa ne napiše. Novi album još se nisam nakanio da poslušam, iako još od jesenas znam da su ga najavljivali za februar. Quote
Grobodan Posted June 14, 2011 Report Posted June 14, 2011 EP i debi album totalno ništa posebno, meni čak pomalo trapavo, dok je ovogodišnji album druga priča - lepo skucane hard'n'heavy pesme, ima dodaira i hard rockish Scorpions-like zvuka što sve daje jedno fino izdanje. Oni su inače ranije imali bend Goat horn, dva albuma su im neki smoreni doom heavy dok je EP Threatening force u nekom speedy Walls of Jericho stilu pa sam očekivao da tu priču nastave i u Cauldron ali ode se na neku drugu stranu. Sve u svemu - novi album najbitniji u celoj priči oko ovih Kanađana. Quote
dr.lecter Posted August 16, 2012 Report Posted August 16, 2012 Pusi ga dadaist Dobar bend, nista inovativno ali korektno i dobro Jos veliki plus sto sviraju na svaku stek-dozu dje ima struje. Gledao sam ih 3 puta a zadnji koncert je bio pred 20-25 ljudi 2 Quote
Runner Posted August 17, 2012 Author Report Posted August 17, 2012 Novi album izlazi u oktobru, zvace se "Tomorrow's Lost" Quote
excel fan Posted August 18, 2012 Report Posted August 18, 2012 Prvi album odlican,drugi mnogo losiji!U svakom slucaju dosta inovativnosti u svirci a koja ne smeta,sto je jako retko postici u poslednje vreme! Quote
Zlatko Posted August 18, 2012 Report Posted August 18, 2012 (edited) Edited August 18, 2012 by Zlatko 1 Quote
Runner Posted October 18, 2012 Author Report Posted October 18, 2012 Novi album: Cauldron - Tomorrow's Lost (2012) 1 Quote
Јарослав Posted October 18, 2012 Report Posted October 18, 2012 Сјајан албум. Бонуси одлични. Добро је да је овакво издање, поприлично ми је млака ова година била за хеви. Quote
Morbus Gravis Posted February 19, 2014 Report Posted February 19, 2014 (edited) Omg, ja sam se toliko navukla na Cauldron! Jednostavno ne mogu da prestanem da ih slušam. Kul mi je što su još uvek kao malo underground, pa nisu nafurani i muzika im je nepretenciozna. Mada kontam da će sa sledećim albumom da se konačno probiju skroz. Obožavam bendove kao Enforcer i Skull Fist i Cauldron (pa i Steel Panther, ali na neki totalno drugačiji način) zato što oživljavaju atmosferu 80ih. Užasno se smorim svaki put kad otkrijem neki super kul speed, heavy, thrash bend i shvatim da ne postoje već 20 godina. Zato su tu ovi mladjahni momci mi lece rane <3 XD I da, ste znali da Cauldron sviraju (između ostalog) i Manilla Road i Bathory obrade live? Meni je to super, bas su onako izabrali najbolje iz epohe, a da se nisu obazirali na žanrovske predrasude. Edited February 19, 2014 by Morbus Gravis 1 1 Quote
Runner Posted October 28, 2015 Author Report Posted October 28, 2015 Red je bio da ovi Kanadjani naposlijetku izbace novi album. Izlazi 8. januara i zvace se "In Ruin". http://www.youtube.com/watch?v=LNibgkOIXEw Quote
Grobodan Posted January 13, 2016 Report Posted January 13, 2016 Izasao: http://rusfolder.net/files/44624936 Kad se prasina slegla i bend vec zasao u malo ozbiljniju karijeru, meni utisak dalje od "fino" nikako ne moze. Tako je slucaj sa ovim albumom, cak mogu reci da mi se vise svidja taj B-grade retro 80s feel koji se siri albumom i daje osecaj kao da se slusa kakav lep ali s razlogom drugoligaski stari bend od samih pesama. Previse mi fali nekog grita, da mjuza i sami vokali imaju neki epski punch da bi mi ovaj bend usao u prvu ligu. Moze da se slusa, ne smeta i prija dok ide ali nije za cesto vracanje. Quote
KazimKazim Posted January 13, 2016 Report Posted January 13, 2016 Singl bio siaian, nadam se da album nece razocarati Quote
Runner Posted February 13, 2016 Author Report Posted February 13, 2016 Nije me ovaj album kupio, iako sam mu se obradovao. Njima svaka cast na postenom zalaganju i odrzavanju retro stila kojim se krecu, ali da po hiljaditi put upotrijebim tu frazu - "nema tu hita". "Santa Mira" i "Hold Your Fire" malcice kao odskacu od ostatka materijala, ali generalno dosta tanko i ravno sto se mene tice. A mozda mi je i organizam vremenom razvio imunitet na genericki retro heavy, ko ce ga znati. Quote
Angelystor Posted February 21, 2016 Report Posted February 21, 2016 OK je ovo, samo mi doduše još više stavlja u perspektivu koliko Enforcer zna dobre pesme da napiše. Možda i ovi naredni album uspeju nešto bolje da nabodu... Quote
dr.lecter Posted February 21, 2016 Report Posted February 21, 2016 Pa dobro Enforcer je bolji bend od Cauldrona ali kao sto sam vec napisao prije par godina momci rade svoj posao skroz korektno...idem sad skinutu novi LP pa javljam utiske Quote
Descender Posted February 21, 2016 Report Posted February 21, 2016 Black Trip > Enforcer >>>>>> Cauldron. Quote
Grobodan Posted February 21, 2016 Report Posted February 21, 2016 Au jbt ti se bas navadio na BT, moras platiti pivu za preporuku. Quote
Descender Posted February 21, 2016 Report Posted February 21, 2016 Rado! Kažem ti, narezao oba albuma na jedan CD i vrti mi se već jedno dva mjeseca, možda i više, bez prestanka u autu (uz možda 7-8 dana izuzetka kad je izašao novi The Cult) i još mi nije nimalo dosadilo. Quote
Runner Posted May 23, 2018 Author Report Posted May 23, 2018 22. juna im izlazi novi album pod nazivom "New Gods". Ostaje nejasno šta su htjeli da postignu sa ovakvim artworkom. Ako ništa, imamo još jednog kandidata za onu temu na Opštoj metal diskusiji. Quote
miter Posted May 24, 2018 Report Posted May 24, 2018 Nije loš bendić, svidja mi se Burning Fortune Miss you to Death, skoro cela stvar u refrenu ima tu malo i glameraja, nije loše Quote
Recommended Posts