Talvi Posted April 30, 2011 Report Posted April 30, 2011 (edited) German power metallers RUNNING WILD played their farewell show at the 2009 edition of Wacken Open Air festival, which was held July 30 - August 1, 2009 in Wacken, Germany. The band's July 30, 2009 "best-of" performance was filmed and recorded for an upcoming DVD and CD. "The Final Jolly Roger" will released on June 24 via Golden Core/ZYX and will be made available as a double CD, separate DVD or a special "deluxe" three-disc box set comprised of the other two formats packaged together. "The Final Jolly Roger" track listing: DVD: 01. Intro 02. Port Royal 03. Bad To The Bone 04. Riding The Storm 05. Soulless 06. Prisoner Of Our Time 07. Black Hand Inn 08. Gates Of Purgatory 09. Battle Of Waterloo 10. Der Kaltverformer 11. Raging Fire 12. Whirlwind 13. Tortuga Bay 14. Branded And Exiled 15. Raise Your Fist 16. Conquistadores 17. Under Jolly Roger CD 1: 01. Intro 02. Port Royal 03. Bad To The Bone 04. Riding The Storm 05. Soulless 06. Prisoner Of Our Time 07. Black Hand Inn 08. Gates Of Purgatory 09. Battle Of Waterloo 10. Der Kaltverformer 11. Raging Fire CD 2: 01. Whirlwind 02. Tortuga Bay 03. Branded And Exiled 04. Raise Your Fist 05. Conquistadores 06. Under Jolly Roger Trailer Edited April 30, 2011 by Talvi Quote
Angelystor Posted April 30, 2011 Report Posted April 30, 2011 O 'fala kurcu, nadjose kasete konacno Uzasan cover, no 'ajde :] A nek mi nekom rasvetli misteriju: 10. Der Kaltverformer? Quote
Talvi Posted April 30, 2011 Report Posted April 30, 2011 Sudeći po onoj setlisti sa prošle strane, biće da je drum solo. Quote
heavyervin Posted April 30, 2011 Report Posted April 30, 2011 Napokon, izlizase mi se video kaseta Death or Glory Tour, onaj Brotherhood Live(tako se ne zove al ga tako znaju ljudi) mi je ne zanimljiv i silni piratski snimci loseg kvaliteta. Da vidimo i ovo cudo. Inace klise cover al sta ces Rolf=Running Wild Quote
Angelystor Posted July 1, 2011 Report Posted July 1, 2011 Kako je lepa "Black hand inn" ovdi. Speed metal mleko. Bas mi nesto juce bese zao dok slusah ovo, kad skapirah da necu nikada moci da gi gledam live... No, ovaj se ionako nije ni trudio poslednjih...ko zna koliko, godina da napusta Nemacku, tak' da... I da, nejasno mi sto nisu izdali kompletan snimak, nego skratili par pesama. Quote
Night Prowler Posted July 1, 2011 Report Posted July 1, 2011 Fale dve - The Brotherhood i Draw The Line. Isto mi je i bez njih jer nisam slusao albume posle Rivalry. Quote
Angelystor Posted July 1, 2011 Report Posted July 1, 2011 Pa jebes ga, nije isto jer se primecuje rupa. A ne znam sto su te pesme toliko sugave pa da se secu sa oprostojanog albuma. Glupo je jednostavno... Quote
Night Prowler Posted July 1, 2011 Report Posted July 1, 2011 Pa dobro, tu si u pravu. Mozda se Rolfu nije svidelo kako su odsvirane ili tako nesto. A i ovaj drum solo je beskoristan... Quote
Wendigo Posted July 28, 2011 Report Posted July 28, 2011 Pojavio se torenat za "The Final Jolly Roger" dvd (na demonoid-u i isohunt-u ima sigurno). Jes dobar nastup! Quote
Sale B.C. Posted July 28, 2011 Report Posted July 28, 2011 popeo mi se na kurac onaj basista što nije naučio pesme Quote
Wendigo Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Što se basa tiče ja nisam primetio neke abnormalnosti, no nisam basista tako da neću ništa da tvrdim. Ali je zato više nego bezobrazno kako gitarista nijedan solo nije skinuo/naučio kako treba. Neke solaže ne svira čak ni približno originalu. Prosto ne mogu da verujem da mu je Rolf dozvolio da toliko skrnavi. Bez obzira na sve, meni se koncert sviđa, verovatno zbog odličnog izbora pesama. Quote
Sale B.C. Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 (edited) činjenica je da ta postava i nije baš bila reprezentativna, verovatno je i to jedan od razloga zašto je rolf odlučio da raspusti bend. ovaj gitarista je kakav-takav, dok je basista tezgaroški otaljao svirku, u svakoj pesmi je brljao (pogotovo u black hand inn, koju upravo slušam), bubnjar takođe neinspirativno odsvirao, ian finlay-ove deonice sa death or glory nije ni blizu odsvirao. šteta što rolf nije uradio pravi farewell koncert dostojan ovog benda i sa nekima od muzičara iz starijih postava - beckerom, hermanom, jorgom, mada je pitanje da li je to uopšte finansijski bilo izvodljivo činjenica je da ta postava i nije baš bila reprezentativna, verovatno je i to jedan od razloga zašto je rolf odlučio da raspusti bend. ovaj gitarista je kakav-takav, dok je basista tezgaroški otaljao svirku, u svakoj pesmi je brljao (pogotovo u black hand inn, koju upravo slušam), bubnjar takođe neinspirativno odsvirao, ian finlay-ove deonice sa death or glory nije ni blizu odsvirao. šteta što rolf nije uradio pravi farewell koncert dostojan ovog benda i sa nekima od muzičara iz starijih postava - beckerom, hermanom, jorgom, mada je pitanje da li je to uopšte finansijski bilo izvodljivo inače taj basista je Jan S.Eckert, svirao u Iron Savior i Masterplan Edited July 29, 2011 by Sale B.C. Quote
Night Prowler Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=qcuywvX-yTQ 3:15 Edited September 8, 2011 by Night Prowler Quote
Sale B.C. Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 goddamn, pa taj čovek je svuda!?=!?!? Quote
Angelystor Posted September 25, 2011 Report Posted September 25, 2011 http://www.fileserve.com/file/eRceygn Ovo je bootleg Wackena koncerta gorespominjanog, ima one dve nedostajuce pesme. Quote
Night Prowler Posted October 21, 2011 Report Posted October 21, 2011 vec vidim reunion show na Wackenu 2012, ali...sta se desilo sa spremanjem novog albuma? blah... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Reactivated RUNNING WILD To Release 'Shadowmaker' In April German power metallers RUNNING WILD have reformed and will release their new album, "Shadowmaker", in April 2012 via SPV/Steamhammer. Stated RUNNING WILD mainman Rolf "Rock 'N' Rolf" Kasparek: "My comments in spring 2009 about the demise of RUNNING WILD were absolutely serious at the time. I really needed time out and, to be honest, couldn't imagine even in January 2011 that I would ever feel like recording a new album again. But when I had the inspiration for a best-of album, to which I wanted to contribute four new numbers, I rediscovered how much I enjoy composing. From then on it was only a small step to record a full new studio album." Kasparek wrote ten new tracks for "Shadowmaker", including the midtempo opener "Piece Of The Action", the uptempo number "Shadowmaker" ("roughly the same pace as 'Angel Of Mercy'," says Kasparek) and the monumental eight-minute song "Dracula", based on Bram Stoker's novel and the Christopher Lee movies. "To me, 'Shadowmaker' is a very special album because there was no pressure, timewise or otherwise," says Kasparek. "I feel it's clearly audible that this relaxed attitude helped me to write one of the strongest RUNNING WILD recordings of all time." A video message from Kasparek in which he reveals his thoughts about the new RUNNING WILD album, as well as the band's past and the future: http://www.youtube.com/watch?v=pMNzgdu-aFg Kasparek calls RUNNING WILD's new deal with Steamhammer/SPV "a real stroke of luck and ideal partnership," adding, "SPV/Steamhammer are a long-established label with an experienced team, so I know that RUNNING WILD are in good hands. Besides, my band and the record company are based in the same German city (Hannover), which can't be a disadvantage for a smooth cooperation." Olly Hahn, an A&R representative at Steamhammer/SPV, is equally delighted. "That a style-defining act such as RUNNING WILD signed with us comes close to an accolade," he says. "Band leader Rock 'N' Rolf is one of the metal scene's last originals, and we at SPV are unbelievably proud that his choice fell on us." :rockdevil: :rockdevil: Quote
Wendigo Posted October 21, 2011 Report Posted October 21, 2011 Koliko me raduje ova vest, toliko se i plašim da će ovaj album biti kao poslednja tri, pogotovo što je Rolf najverovatnije opet sve odradio sam; znači, milion puta ispucane ideje (u domenu R.W.), programirani (kucani) bubnjevi, loša produkcija... Najbolje da ne očekujem ništa... 1 Quote
Angelystor Posted October 21, 2011 Report Posted October 21, 2011 (edited) E da sam znao tada da uplatim 100e na reunion A i nisam bio daleko, garant ima da sviraju Wacken naredne godine, eventualno jos 3-4 giga i to je to. Standardni RW tour... Ne znam, nisam nesto ubedjen koliko je prava odluka, pre svega jer zvuci kao da ce biti vrlo nepiratski album :] edit: I da, ovo sto rece Wendigo, donekle se slazem...mislim, nisu mi losi poslednjih par albuma, samo Brotherhood ne volim nesto, ali meni najvise smeta sto je RW odavno prestao da bude bend. Edited October 21, 2011 by Angelystor Quote
Night Prowler Posted October 21, 2011 Report Posted October 21, 2011 Mogao bi Jorg Michael na bubnjeve sad kad je otisao iz Stratovariusa 1 Quote
Angelystor Posted October 21, 2011 Report Posted October 21, 2011 I jos Beckera nazad na bas. Tila Hermana na drugu gitaru, i eto vrlo realne, a dobre RW postave. Iako mislim da nikada nije bila zajedno, nisam siguran I da, ako mu budu opet bili kucani bubnjavi dabogda mu papagaj iskljucao oci. Quote
Divlji Tigar Posted October 21, 2011 Report Posted October 21, 2011 Najbolje bi bilo da se vrati Majk Moti. Quote
Recommended Posts