Jump to content

Recommended Posts

Posted

16332_logo.jpg

16332_photo.jpg

Bustum je nastao 2001. u Osijeku, svira blackmetal. Tekstovi se bave demonizacijom i demonima. Bend iza sebe ima tri demosnimka i jedan single snimak. Bend stoji za anti-fasisticki i anti-rasistickiblack metal pokret.

Trenutno se radi na puno albumu koji cezaokruziti 10 godina postojanja benda. Osnivac i jedini stalni clan jegitarista/vokal, Demoniac. Bend ima i postavu za nastupe koji ce uslijeditiuskoro.

Mozete poslusati bend na:

http://www.myspace.com/bustum666

Jedna pjesma sa zadnjeg demo snimka"Demonic Awakening":

Posted

Sasvim dobar materijal, moram i ja da kažem. "Demonic Awakening" vuče atmosferu devedesetih, baš mi se dopadaju rifovi i lead pri kraju pesme.

Posted (edited)

promenite ime benda, demo bendovi koji imaju imena slična imenima poznatijim bendovima svima idu na kurac (mislim na BURZUM - BUSTUM)... A pogotovo ako ste protiv rasizma i fašizma vam ne ide u korist što imate to ime. A postoji i Poljski NSBM bend Bustum iz 1992. godine (izdali nekoliko albuma, u njemu su članovi bendova kao što su Antisemitex, Ohtar, Selbstmord)

Edited by Burzum1488
  • Upvote 1
  • Downvote 2
Posted

Znamo za poljski Bustum.

Ime benda ce ostati, u svakom slucaju hvala za savjet.

Zaplakalo Nebo Suzama Od Krvi

Posted

Wow, moram priznati da sam iznenadjen. Slozio bih se sa Gojkom, tako da u svakom slucaju - samo napred.

Takodje, lepo je cuti sto ce biti i Live nastupa, jer licno smatram da toga fali, pogotovo na ovim prostorima.

• 2 weeks later...
Posted

Ponosni smo da vas sve obavijestimo da je bend sklopio dogovor sa Regimental Records iz Amerike o izdavanju predstojećeg albuma, koji će ujedno biti kruna našeg desetogodišnjeg rada. Za sada je samo poznato da će album u prvom pressu izaći u hiljadu kopija na disku... više informacija uskoro.

Bustum će se naći u rosteru sa bendovima kao što su: Occultus, Devastator, Amputator, Nachtmystium, Krieg, Cirith Gorgor, Vinterriket...

http://www.regimentalrecords.com/

Posted

Evo je i druga javno objavljena pjesma sa našeg nadolazećeg albuma. Poslušajte, ostavite vaše komentare.

INQUISITOR DEUM

Posted

Sada će ispraviti. :haha:

Elem, ona promena tempa na 02:25 je odlična. Bas se savim lepo čuje, dopada mi se ona deonica sa početka koja se kasnije ponavlja.

Posted

@Borko

Ispravice se na sledecem albumu. :meshuggah:

@Lou

Snimano, miksano i masterizovano u studiju kod Pipera (bubnajr benda War-Head)... njegovih ruku dijelo. :twisted:

Hvala na pozitivnom komentaru...uskoro album izlazi a samim tim znaci da ce se pojaviti i na metalarea.org vrlo brzo, pa ces moci skinuti i poslusati cijeli. A diskovi ce valjda kroz 30-40 dana biti i kod nas.

:rockdevil:

• Upvote 1
Posted

Mene ono pri kraju podsetilo, ali samo podsetilo, na stariji Dark Funeral. Uopšte, pesme odišu duhom devedesetih, ali bez kopiranja.

Posted

@Lou

A realno, ne vrijedi potencirati pricu orginal diskova, ko bude htio moci ce ga naracuti, a vecina ce naci album na blogovima, to je realnost.

@Borko

Ima svega pomalo :zeleni: pjesme su kreirane u razmaku od par godina, pa se tu moze osjetiti svakakvog uticaja. Ali trudili smo se da najvise ostavimo neku nasu "crtu"... nadam se da smo uspjeli, ali opet o tome kada skinete/kupite album i cijelog ga poslusate.

Javili su nam iz Regimental Records da je novac za izradu diskova i omota vec spreman. Bar to necem ocekati dugo. :rolleyes: