Grobodan Posted July 4, 2011 Report Posted July 4, 2011 Kao što rekosmo, ovi bendovi bi realno trebali na rock ali tamo bi nestali netragom, a ionako ekipa odavde najviše prati tu scenu pa evo ovde teme, a i da se više ti bendovi ne trpaju na doom preporuke. Dakle nva imena stila The devil's blood, Graveyard, Jex Thoth i slično ovde, ako bendovi postanu veliki otvaraćemo posebne teme. Evo da ga ja prvi zalilam, moj trenutni favorit od koga mnogo očekujem, samo jedan EP ali razbiše istim, čeka se album nestrpljivo: YEAR OF THE GOAT - Lucem Ferre EP Quote
Talvi Posted July 4, 2011 Report Posted July 4, 2011 Ko nije slušao, obavezno da overi Sabbath Assembly - novi bend Jex Thoth sa vrlo zanimljivim konceptom i vrhunskom svirkom: http://www.youtube.com/watch?v=Wrt_HMwu4Gs Quote
Divlji Tigar Posted July 4, 2011 Report Posted July 4, 2011 Ovo dobro zvuči, devojka ima jako lep glas i pesma je odlična. Quote
Lunar Posted July 5, 2011 Report Posted July 5, 2011 (edited) Slusao sam Sabbath Assembly, i sad najverovatnije gledam Jex Thoth 10og uzivo, ali nisam slusao nista od nje. Kako zvuci Jex? Mislim jel vredno ici gledati nju za 10 evra, ili isti dan Mono i Rad Sparrows. Inace sto se tice tog okultnog rocka to je danas dosta hip. Meni je nekako jos uvek najdrazi Devils Blood, mada nema jos uvek velika kolicnia takvih bendova tako da smo na forumu generalno pokrili glavnu vecinu bendova. Ali verujem da je ovo pocetak takvog jednog talasa, i da ce sada ko i sa metalcoreom ovi benodvi poceti da nicu ko pecurke posle kise. Mada cini mi se, mozda, da niste pricali o ovome. Blood Ceremony- Living With the Ancients Ako niste slucajno nabasali na ovo, super je, ko voli bendove koje je gore Grob naveo, dopasce mu se i ovo. Edited July 5, 2011 by Lunar Quote
Talvi Posted July 5, 2011 Report Posted July 5, 2011 Jex je ljubav, ja bih išao samo da je gledam nezavisno od muzike. A što se zvuka tiče: http://www.youtube.com/watch?v=gYqcW6feMrY Quote
obsessed by cruelty Posted July 5, 2011 Report Posted July 5, 2011 Ovaj Year Of The Goat sabija. Sjajan bend. Quote
Novaliis Posted July 8, 2011 Report Posted July 8, 2011 Kakav cover, vredi uzeti samo zbog njega. Quote
Grobodan Posted July 12, 2011 Author Report Posted July 12, 2011 Nova pesma za bend Devil: Sa nadolazećeg debija Blood is boiling. Quote
Runner Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 E dobar je ovaj Sabbath Assembly, slusam ga povremeno, hvala na preporukama. Slusao sam i ovogodisnji Blood Ceremony, jedan od boljih ovogodisnjih albuma za mene. Dajte jos ovakvih bendova, znaci taj retro fazon - psychedelic Jethro Tull meets early Black Sabbath, with obscure occult lyrics Quote
Talvi Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 Za slučaj da je neko propustio obaveznu lektiru, valja znati napamet debi album benda od kojeg je to sve krenulo - 1969. godina, okultni tekstovi sa sve snimkom crne mise na kraju albuma i prvo pokazivanje rogova na omotu nekog albuma: http://www.youtube.com/watch?v=7wGs_tIRINU Btw, prva pesma na albumu se zvala "Black Sabbath" a basista se zvao Oz Osborne. '69. godina. Go figure. Quote
Face Of Melinda Posted July 19, 2011 Report Posted July 19, 2011 Oz Osborne iz Sabbath-a voli pozu 69?! Talvi... you pervert Btw dobar je Coven, preporuka i do mene Quote
Talvi Posted August 7, 2011 Report Posted August 7, 2011 Uncle Acid And The Deadbeats - Volume 1 (2010) Mrzi me da opisujem, evo pa čujte: http://www.youtube.com/watch?v=OOsoDNhluvI Quote
Talvi Posted September 9, 2011 Report Posted September 9, 2011 http://www.blackwidowrockband.co.uk/sleepingwithdemons/ Quote
Highway Star Posted October 3, 2011 Report Posted October 3, 2011 (edited) Sta ti je bre ovo? Zar se klinci jos pale na to? Obozavam dum i nikada se nisam lozio na okultno. Jedno je okultno kad to radi sabbath i veterani, drugo su ovi... Nisam cuo ove bendove, ne govorim sad o njima, ali sve se plasim da sada muzicari cesto idu na to.. "jebes kreativnost i tehniku, pevacemo o vesticama i kozama i praviti da smo okultisti, vole to mladi". Kad pogledas, dosta novijih bendova se svodi na to... Plus ovi stari dumeri nisu se bavli okultnim u pravom smislu te reci, samo su o tome pevali... Edited October 3, 2011 by Highway Star Quote
Talvi Posted October 3, 2011 Report Posted October 3, 2011 A da probaš da prvo čuješ pre pljuvanja, tek za svaki slučaj? Quote
-con-struc-tor- Posted October 3, 2011 Report Posted October 3, 2011 види се искрена жеља да буду опасни, али вокал covenа ме опет подсећа на grace slick. permanent association with teh hippie movement established. a ни инструментално их не дели провалија од џеферсона, али то и није чудно за '69. Quote
Highway Star Posted October 3, 2011 Report Posted October 3, 2011 A da probaš da prvo čuješ pre pljuvanja, tek za svaki slučaj? Brate, kazem da ne znam za ove.. Cucu ih pa cu ti reci. Neko kazem zasto bi imali prednost u odnosu na neki drugi bend samo zato sto su "occult"? Znam sta se generalno desava na sceni... Ako je muzika dobro, mogu da pevaju i o jebanju pasa, zabole me kurac. Samo kazem da mrzim stvari koje se slusaju samo zato sto su brutalne ili mracne. Pa dobro, mjuza i nije losa ovim likovima, a i iz 69 je, sto je za pohvalu. Samo su mi oni na coveru komici skroz. Kako su opasni. najvise mrzim kad klinci sa yt pocnu da se pediru kroz neke debline komentare,i za to dobiju nenormalan thumbs up. A uglavnom, vecina sto se toliko proserava po yt su kreteni, naravno, dobro je sto nisu svi fanovi takvi. recimo za bathory. Toliko ima kretena sto sery o ragnarocku i valhali po klipovima, da malo fali da mi uniste dozivljaj skroz. samo prljaju imena muzicara. Quote
Talvi Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=tPNnN98U-rc KULT Quote
Novaliis Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 Neko kazem zasto bi imali prednost u odnosu na neki drugi bend samo zato sto su "occult"? Znam sta se generalno desava na sceni... Ako je muzika dobro, mogu da pevaju i o jebanju pasa, zabole me kurac. Samo kazem da mrzim stvari koje se slusaju samo zato sto su brutalne ili mracne. O kakvoj prednosti govoris? Ovo je occult rock tema gde se postuju i komentarisu grupe koje imaju okultno u muzici, tekstovima, imidzu itd. cisto da bi se sve naslo na jednoj temi, niko ne govori da su to najbolji bendovi svih vremena. Nebitno da li su ozbiljni, pozeri, da li jebu koze ili ne. Fazu u kojoj sam delio bendove po tom principu, prema ideologiji, tekstovima, i da li pokusavaju da budu mracni ili ne sam prevazisao, otprilike, sa 15-16 godina. A ti nastavi da mrzis bendove samo zato sto pokusavaju da budu mracni, nema niko problem sa tim ovde. Verujem da je tvoj izbor onda slusanje zanosne hipi ''kraljevi cveca i proleca'' roka i/ili prljavog hard roka o zenskama i pivu (generalizujem malo) i to je ok, ali eto mene to vec malo smara i nje mi interesantno, treba malo dubine, malo mraka i okultizma, ba. 2 Quote
Talvi Posted November 2, 2011 Report Posted November 2, 2011 Dajte pičke link za novi Black Widow, izašao je album. Quote
Grobodan Posted December 22, 2011 Author Report Posted December 22, 2011 Posle Ghosta, novi occult trad bend iz Rise above kuhinje: Uncle Acid and the Deadbeats - Blood Lust Znači nema šta da pričam, za fanove Ghost, Devil, Graveyard... pa vi procenite imamo li novi hit ovde ili čisto hajp govno. Quote
Talvi Posted December 22, 2011 Report Posted December 22, 2011 Ako se ne varam, širili smo Astralni i ja taj kult ovuda svojevremeno. Quote
metal guru Posted December 22, 2011 Report Posted December 22, 2011 Sigurno ih je neko vec spominjao, poslusao sam ih i svideli su mi se. Iz citave ove price najvise mi se svidjaju Blood Ceremony i Graveyard. 1 Quote
Recommended Posts