Angelystor Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 (edited) Quote Alan White, YES's much-loved drummer and friend of 50 years, has passed away, aged 72, after a short illness. He died peacefully at home. Alan had been looking forward to YES's upcoming U.K. tour, to celebrating his 50th anniversary with the band and their iconic "Close To The Edge" album, where Alan's journey with YES began in July 1972. Otkazali Euro turneju pre par meseci, pretpostavljam da je pomenuti illness bio razlog. RIP edit: Tek sad vidim Totejmov post iznad, jbg Edited May 26, 2022 by Angelystor Quote
Totamealand Posted September 13, 2022 Author Report Posted September 13, 2022 50 godina od remek-dela. Živeli. 3 Quote
Totamealand Posted March 10, 2023 Author Report Posted March 10, 2023 Znam da je interesovanje kod ljudi ravno nuli, ali zanimljivo je videti da se Steve Howe ne predaje. Novi album u maju. Quote
Angelystor Posted March 10, 2023 Report Posted March 10, 2023 Mene samo interesuje da niko više ne odapne pre nego što ih konačno vidim u junu 1 Quote
Totamealand Posted March 10, 2023 Author Report Posted March 10, 2023 Lomim se oko Beča u maju. Jedino me Howe tu interesuje, pristupio bih kao Yes tribute bendu gde sticajem okolnosti svira Howe, ali ne znam da li mi je to dovoljna motivacija. Quote
Angelystor Posted March 11, 2023 Report Posted March 11, 2023 A slažem se, Steve Howe & Co je meni u glavi realno, da nije koncert u gradu pored (15min vozom), ne bih se ni ja cimao. Doduše, posle fenomenalnog iskustva sa Hackettom uživo i Genesis setlistom, nije da su mi niska očekivanja. Plus mislim ceo Relayer će biti. Quote
Angelystor Posted March 17, 2023 Report Posted March 17, 2023 Quote It is with enormous regret that, due to circumstances beyond the band’s control, YES have decided to postpone their 2023 Relayer European and UK tour. Pleaese read the full statement on http://yesworld.com for further information. Pre neki dan Camel otkazao turneju (Latimera bole leđa, tako neka priča), sad i ovo Quote
Totamealand Posted March 17, 2023 Author Report Posted March 17, 2023 VdGG je prošle godine isto otkazao turneju jer se Hammill razboleo. Što se prog dinosaurusa tiče, treba da budemo srećni što smo gledali King Crimson. Teško da će biti išta više od svega toga... Veliki pozdrav za tebe, Angelystor. Sve mi se nešto čini da se ti i ja u poslednje vreme lepo izdopisujemo na forumu. Quote
Angelystor Posted March 17, 2023 Report Posted March 17, 2023 Fala Mlađo, pozdrav i tebi, nadam se da se sretnemo na nekom progu live uskoro. Taj VdGG je najbolniji od svih, jer stala turneja 2-3 dana pred Amsterdam. I nešto se plašim da neće biti druge prilike. Quote
Angelystor Posted May 21 Report Posted May 21 I eto godinu dana kasnije konačno uhvatih Howe Yes No (ne vika se stvarno tako bend, fora) u Arnhemu. Ono odlaganje gore me duplo zeznulo, em pomerili mesto održavanja 70km dalje, em umesto Relayera dobismo Topographic medley. Ali, ako ću da čujem išta Topographic uživo, ovo je možda bio najbolji način, baš mi je proleteo medley, jer su odradili ono što mislim da je trebalo da se uradi sa tim materijalom jpš per 50 godina, da se fino skrati i ostave najbolji segmenti. Ostatak liste par hitova, i dosta nekih deeper cuts, više je lista dobra da gledam Yes 5. a ne 1. put, ali ako ništa drugo skidam kapu što bar mešaju između turneja i ne vrte isto. Elem, Howe sasvim živahan za svoje godine, služe ga prsti još, malo imao štuceva na početku dok se ne zagreja, ali posle glatkije. Davison mi je studijski solidan pevač, uživo mi bio super. Više je Horn nego Anderson, ali kako god, bez greške zvučao celo veče. Ostatak benda, pa ono, to je što je u 2024. za Yes, kvalitetni odrađivači posla, mislim da su i sami nekako svesni toga i kanda povučeno deluju na sceni. Svakako mi je ultra drago što sam ovo video, makar i sa ovom nekom MK78 postavom. Quote
Totamealand Posted May 21 Author Report Posted May 21 Uhvatio sam ih i ja u Beču pretprošlog vikenda. Cela poenta je bila da se vidi Howe, a svakako nije loše čuti bilo kakvu live izvedbu Yes pesama, makar je izvodio zamalo tribute. "Novija" ekipa radi dostojanstven posao, set lista je bila kul (pogotovo Machine messiah, Turn of the century i Topographic medley), tako da sam se sve u svemu lepo proveo. I da, Howe Bog otac. Quote
Recommended Posts