Vitamin K Experience Posted July 8, 2011 Report Posted July 8, 2011 Obradovah se kad videh da je otvoren prog rock podforum, pa pomislih da bi valjalo da se zapljunem. Space/psychodelic/prog jazz rock fusion. Jedan od retkih bendova koji će svaki put uspeti da vas odvede na putovanje (vi dopunite sa mistične vremenske spirale, mesta o kojima ste sanjali u zavisnosti kako vas pogodi). Meni omiljeni album je Waterfall Cities jer sam počeo da ih slušam kad je on izašao pa ima sentimentalnu vrednost. Uživo zrače pozitivnom energijom i izgledaju kao hipici izgubljeni u prostoru i vremenu jer su non stop na LSD-u ili travi, kako koji. http://www.youtube.com/watch?v=IJ0Vs6bQkqc http://www.youtube.com/watch?v=G292u3qPjxk Retko je pominjan bend verovatno jer nisu izdavali za velike kuće tokom ovih decenija koliko se bave muzikom, ali to ne znači da nisu vredni. Samo halucinogeni. 1 Quote
AstralliS Posted July 8, 2011 Report Posted July 8, 2011 Meni je There is Nothing top album, iako im je post-Erpland faza sasvim pristojna. Inače, omoti su do jaja. Quote
Ајлин Posted July 8, 2011 Report Posted July 8, 2011 O, e pa da nam je srećan prog rock podforum! Tentacles, jedan od najboljih bendova ikada. Quote
Uruk Posted July 8, 2011 Report Posted July 8, 2011 Vrh bend! Ja sam sa Erplandom poceo, tako da mi je taj najomiljeniji. Nije im losa ni ova kasnija faza. Quote
Novaliis Posted July 8, 2011 Report Posted July 8, 2011 Opa, ovo zvuci odlicno. Pomalo me podsecaju na Acid Mothers Temple, verovatno zbog lsd-a. Quote
Salvation Posted July 8, 2011 Report Posted July 8, 2011 (edited) Wow.. ne verujem da niko nije do sada stavio ozrike.. verovatno najpotcenjeniji bend na svetu, ako je sudeci po odnosu popularnost-kvalitet. Obavezno skinite Erpland i Jurassic Shift.. masterpisovi totalni, mada realno, manje-vise sve sto su ovi ljudi uradili je genijalno. Thumbs up za vitaminka! Edited July 8, 2011 by Salvation Quote
Face Of Melinda Posted July 9, 2011 Report Posted July 9, 2011 Fenomenalan bend! Ja sam ih relativno skoro provalila, i bas su plodni sto se tice albuma, evo imam diskografiju, ali idem po par albuma na dva tri meseca... Sto bi se reklo gustiram ih sa uzivanjem. Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted July 9, 2011 Report Posted July 9, 2011 Onako previse nebitnih detalja samo da bi bilo zbudzenije al razpicuje Quote
Totamealand Posted July 9, 2011 Report Posted July 9, 2011 Slušao sam samo Waterfall cities i iskreno sam uživao, muzika je stvarno luda ali totalno pozitivna. Imao sam u planu da preslušam još neke albume, ali ne znam gde ću pre, nije lako posvetiti se prog bendu koji ima više od 20 albuma. A što se tiče omota... Posle Yesa, bend koji ima najbolje omote. Quote
Talvi Posted October 11, 2011 Report Posted October 11, 2011 Ozric Tentacles - Paper Monkeys (2011) Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted October 13, 2011 Report Posted October 13, 2011 OVa pesma lemon kush na 3:17 ladno maznut deo od DZeja Quote
Uruk Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 evo preporuke za fanove Ozrica, mislim da ce vam se svideti http://www.youtube.com/watch?v=XQxFAQVVE2A 1 Quote
In The Flesh Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 Pričali smo o tome na Prog Rock temi odavno. Super bend. Btw, novi Ozric me nije nešto oduševio, imaju mnogo boljih radova. Quote
Uruk Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 slabo navracam tu. meni je solidan, ali nista spec. fin album, sve u svemu. Quote
Haos sam ja Posted November 8, 2023 Report Posted November 8, 2023 Super je novi album. Nisam baš pomno pratio diskografiju, najviše sam slušao one radove iz 90ih, ovaj novi mi ponajbolji od ovoga što sam čuo iz novog milenijuma. Dajte šansu. Quote
Recommended Posts