Jump to content

Recommended Posts

Posted

Istaknuti filmski i televizijski montažer i profesor Andrija Zafranović, koji je svojim stvaralaštvom obeležio srpsku i jugoslovensku kinematografiju, preminuo je u 72. godini. U dugoj i plodnoj karijeri Zafranović je tri puta dobio Zlatnu arenu u Puli - za montažu filmova „Kraljevski voz“ (1981) Aleksandra Đorđevića, „Balkanski špijun“ (1984) Dušana Kovačevića i Božidara Nikolića i „Večernja zvona“ (1986) Lordana Zafranovića. Njegov opus broji stotinak filmova i TV drama, a sarađivao je sa najznačajnijim rediteljima. Montirao je niz izuzetnih ostvarenja kao što su „Otac na službenom putu“ i „Dom za vešanje“ Emira Kusturice, „Čudo neviđeno“ Živka Nikolića, „Život je lep“ Bore Draškovića, „Gluvi barut“ Bate Čengića, „Čaruga“, „Karaula“ i „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića, „Enklava“ Gorana Radovanovića...

Posted

Inače u vezi Đuričića nikada nisam čuo da je iko napisao nešto loše. Uvek sve u superlativu.

"Atelje 212, onaj bife, on je bio stvarno, ne mogu reći leglo opozicije, ali to je bio mali kutak gde je nekakav umetnički svet Beograda. I ko nije član Ateljea, dolazio je tamo, u taj bife. Mi smo se družili godinama. Ne mogu da se setim sada tačno, ali postoji mogućnost da je ovo istina. U Kolačerčevoj 1996. su studenti počeli da prave demonstracije zbog pokradenosti izbora i  sećam se da sam ja odnekle donosio svoje bubnjeve da ih stavim u podrum Ateljea. Dara Džokić, Gaga Nikolić, Brstina, ne znam ko je sve tada bio, oni su tada negde išli. I ja kažem: “Gde idete?”. “Idemo da damo podršku studentima u Kolarčevoj”. Ja rekoh: “Čekajte da ovo ostavim, pa idem i ja”. Mislim da je Gaga rekao: “Nemoj to da ostavljaš, nosi to sa sobom” – prisetio se svojevremeno Dragoljub Đuričić.

Posted

Zapalo mi da radim in memoriam o sanji ilicu pre beki dan, covece svaka druga novinarka matora kukala kako se muvala sa njim na tipa mesamu "78, i neda ukraden. Plus skandal koji je isplivao da se tajno razveo od ova druge duplo mladje zene prosle godine zbog jos mladje xD 

Posted

Igrao na kartu ljepote i stare slave...

Meni je, iskreno, krivo zbog Đuričića. Verujem da je i Gale Kerber istinski upao u depresiju.

Posted

Бар 50% људи који су качени на овом подфоруму су познати колико и моја покојна баба. Мислим да овде не треба качити вести о неким анонимусима за које су чули само чланови њихових ширих породица.

• Like 3
  • Upvote 1
  • Downvote 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...