Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Ode..

Corba mi je inace prvi bend na koji sam se navukao kao klinac i boru sam oduvek gotivio, ma kolko nam se ne podudarali stavovi plus podrska sns itd.. opet je to sve sitnica koliki je znacaj imao za mene i koliko i dalje volim sve te pesme.

Jbg videli smo duze vreme da je u losem stanju, nadam se da se nije puno mucio poslednjih dana. Pocivaj u miru majstore.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Ista stvar, moj prvi bend, to mi se svidelo i to sam slusao. Jbg,  kasnije je prolupao, ali ostavio je ogroman trag i neke fenomenalne pesme u nasoj muzici.

• Like 1
Posted

Šteta što će ostati upamćen više kao Dudlačev ortak i sns brabonjak nego kao maštoviti regionalni stihoklepac za srednjoškolce i studente iz provincije. Sam je tako birao.

• Like 1
  • Downvote 1
Posted

A dobro jbg necemo preterivati. I dalje ce vise biti zapamcen po umetnickom doprinosu, nego po blamiranju.

• Like 1
  • Upvote 3
Posted

Čovek se blamirao poslednjih 30ak godina svog života, nije malo. Kod mene je tako, koliko vidim za nekoga je i najveći, tako da svakom svoje. Da je bio lokalna muzička legenda to mu se ne može osporiti.

• Upvote 2
  • Downvote 1
Posted

Pa razumljivo je da ga ljudi hejtuju jbg kao najveza srpska rok zvezda i neko ko je predstavljao taj bunt i opoziciju 90ih da padnes toliko nisko jeste za osudu, samo sto je meni u celoj toj prici bila bitna muzika koja mi daleko prevalizalazi te licne probleme..

• Like 1
  • Upvote 2
Posted (edited)

Najgigantskiji potez mu je bio kada je Olivera Mandića olešio od batina... Kapa dole za to...

Nego, decenijama kasnije je nastupao sa tim istim Oliverom po mitinzima sns-a... :sad:

Edited by vudun
  • Upvote 2
Posted
46 minutes ago, Grobodan said:

Kakve su ovo diskriminacije gore za provincijske studente. 

Nikakve ali su to de facto bili glavni konzumenti Borine poezije. 

• Downvote 3
Posted
15 minutes ago, Haos sam ja said:

Nikakve ali su to de facto bili glavni konzumenti Borine poezije. 

Što implicira da su oni glupi, šta? 

Bori je prvo uporište nazad u dan bio Beograd svakako. 

Posted

Taj Branimir je najbolje i opisao u šta se Bora pretvorio kad su ga pitali zašto je 90ih otišao u Holandiju na bauštelu: "da sam ostao mogao sam da budem ili Bora Čorba ili mrtav, a nisam hteo da budem ni jedno ni drugo."

• Like 1
Posted
4 hours ago, Grobodan said:

Što implicira da su oni glupi, šta? 

Bori je prvo uporište nazad u dan bio Beograd svakako. 

Što mi inputiraš nešto što nisam rekao? Nije lepo.

Moje iskustvo je takvo, nikad se nisam naslušao Čorbe kao u Studenjaku pored kog sam odrastao ili kad odem u tazbinu pa je opletu svi lokalni cover bendovi. U Beogradu su se više slušali Bajaga, Partibrejkersi i EKV, mada je naravno bilo i Čorba fanova. 

Inače, mogu ja da prdim do sutra, činjenica je da je Čorba najveći rok bend iz Srbije ikada. Tužna, ali činjenica.

• Downvote 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...