sale 3sm Larry Flynt Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 ma da, kako da ne.. njihov broj glasova je koliki? njihov uticaj na politiku svedske je koliki? da li je politika svedske ima bilo kakve anti-evropske primese? nema. opet bulaznis.. ovde je rec o jednostavnoj stvari: u srbiji nema dovoljno jake politicke volje naroda da srbija bude jasno orijentisana ka zapadu - samim tim EU ne moze biti sigurna da ce dogovori i sheme koje se danas naprave sa srbijom, vaziti i u buduce ako dodje neka druga ekipa na vlast. eu/sad/zapad time gubi nesto malo, a srbija time gubi dosta (narocito godine stagnacije). za nas bi bilo dobro da imamo jasan kurs prema EU iz vise razloga. najvazniji razlog (gledano iz ociju obicnih ljudi) je sto EU tera nasu vlast da donosi i primenjuje zakone koji su se pokazali dobrim za same gradjane EU. konkretan primer: EU je naterala operatere mobilne telefonije u svojim zemljama da omoguce gradjanima da promene operatera a da zadrze broj. cilj toga je povecanje konkurencije i eliminisanje eventualnog monopola. srbija je pre par meseci takodje uvela to, kao jedan od zakona - naravno pod pritiskom EU. takvih zakona ima mali milion, i svi su dobri za same gradjane (a idu na stetu monopolistima). A otkud si tako siguran da npr u Nemackoj,Francuskoj,Italiji,Grckoj,Rumuniji ili bilo kojoj zemlji sada mozda ne vlada AntiEU raspolozenje ili da nece zavladati u mozda sledecih 10(kad Srbija moze da se nada da ce uci ukoliko u narednih godinu dana dobije kandidaturu za ulazak)-20 godina? Sta jedna politicka opcija dok su zivi?Pa to nije demokratija. I da sta mislis,hipoteticki EU je nastala,tj nova tvorevina,i sad su sve zemlje u istoj situaciji kao i Srbija,svaku jednako jebu u mozak i tako vec deceniju ili vise,i krenu da pritiskaju Spanija da se odrekne Katalonije,Francuska neke od svojih pokrajina,Nemacka npr Bavarske i tako redom......sta mislis koliko bi bio razvijen antievropski stav u tim zemljama i da li bi uopste trepele takva uslovljavanja?I da li to ima uopste veze s tamo njihovim nekim radikalima? Jesi toliko siguran da ce ta unija opstati?Sta,EU je neki ideal,utopija,ne razumem,pricas o njoj kao o raju i kao da DS i govna oko njih jedino mogu da uvedu Srbiju u EU,cim bi neko drugi e onda sve propada.Zar to nije uslovljavanje? Znaci Tadica bi ti gledao jos najmanje 10 godina na vlasti i ne bi ti smetalo,al si popizdeo sto je Sloba vladao 10, i da gledas jos 10 godina ispiranja mozga,lazi,korupcije,kriminala i lupetanja kako su Sloba ili tamo neki radikali krivi i kako su oni razlog sto Srbija ne moze u EU..neverovatan si. Da,zakon da robijam zbog ubistva bubamare iz nehata. (zajebancija,da ne pomislis da je ozbiljno) I jel ova vlast primenjuje nesto od tih zakona ili je radikali i tu sputavaju?I jel gradjanima Srbije osetno bolje sto mogu da zadrze broj?Jel im to povecalo standard,naslo posao,obezbedilo stanovanje?Poboljsalo proizvodnju?Razvilo industriju?Diglo privredu?
Fapril ethereal Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) @Sisus JNA je bacala kasetne bombe na Vukovar i Osjek,pa kapiram da NATO nije osecao nikakvu obavezu prema nama..jbg,tako je to u ratu,sta da radimo.. Edited September 2, 2011 by Fapril ethereal
Footog Qpoos Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 jel imas potvrdu tih informacija?
Sisus Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) @Sisus JNA je bacala kasetne bombe na Vukovar i Osjek,pa kapiram da NATO nije osecao nikakvu obavezu prema nama..jbg,tako je to u ratu,sta da radimo.. Niđe veze sa onim što ja pričam, pošto Vukovar i Osijek neće u zajednicu sa onima koji su to radili, ako su uopšte radili, a mi hoćemo. Edited September 2, 2011 by Sisus
Berliner Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 nije na vukovar nego za zagreb 1995. opstepoznata cinjenica.
Footog Qpoos Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 dobro,dokaz za opstepoznatu cinjenicu?
Berliner Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) martic gadjao orkanom stambena naselja, sam priznao (odnosno hvalio se ) eno ga sedi u hagu. GIYF edit: http://www.icty.org/x/cases/martic/tjug/en/070612_summary_en.pdf The Trial Chamber will now focus on the M-87 Orkan. This weapon is a multi-barrelled rocket launcher, which launches non-guided rockets. The primary use of the M-87 Orkan is to target soldiers and armoured vehicles. The evidence shows that each rocket launched on Zagreb on the 2nd and 3rd of May 1995 contained a cluster warhead loaded with 288 so-called bomblets. These bomblets are ejected at a height of 1,000m above the targeted area. Upon impact, each bomblet explodes and releases 420 steel pellets. The lethal range of each pellet is ten metres. This means that each rocket releases around 120,000 pellets. The maximum firing range is 50 kilometres and at this distance the weapon displays a targeting error of one kilometre in any direction. The evidence shows that on the 2nd and the 3rd of May 1995 the M-87 Orkan was fired from the Vojnić area, near Slavsko Polje which is at the extreme of the weapon’s range. The evidence shows that by virtue of its characteristics and the firing range in this specific instance, the M-87 Orkan was incapable of hitting specific targets. For these reasons, the Trial Chamber has found that the M-87 Orkan is an indiscriminate weapon, the use of which in densely populated civilian areas, such as Zagreb, will result in the infliction of severe casualties. The Defence has argued that there were military targets in Zagreb at the time of the attacks on the 2nd and the 3rd of May 1995, including the Ministry of Interior, Ministry of Defence, Zagreb airport, and the Presidential Palace. In view of the characteristics of the M-87 Orkan, the Trial Chamber has found that the presence or otherwise of military targets in Zagreb is irrelevant. The Defence’s argument has therefore been dismissed. poginulo sedmoro, nije im nesto uspeo napad doduse. Edited September 2, 2011 by Нормалан и Природан
Ozziris Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) Pa od tih visecevnih lansera i nije ocekivana preciznost..samo velika povrsina pokrivanja a posto je u dejstvu bio samo jedan lanser i nije se mogla ocekivati veca steta..elem: http://www.youtube.com/watch?v=ffqizECnIuA i sa Wiki: 7 May 1999 between time of 11.30 and 11.40 hours the NATO attack was carried out with two containers of cluster bombs (bombs with about 100-150 per container) [2] to the Nis Airport (military target), located at the end of the city, but the bombs "missed" the goal and fell within the city center. Cluster bombs were scattered from the two containers, carried by the wind, they fell in three locations in the central part of the city: Pathology building next to the Medical Center of Nis in the south of the city, Next to the building of "Banovina" including the main market, bus station next to the fortress of Nis and "12th February" Health Centre Parking "Nis Express" near river Nisava Reports say: 15 civilians killed Serious injured,eight civilians, 11 civilians sustained minor injuries, 120 damaged housing units, 47 destroyed and 15 damaged cars. Edited September 2, 2011 by Ozziris
Berliner Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) Pa od tih visecevnih lansera i nije ocekivana preciznost..samo velika povrsina pokrivanja a posto je u dejstvu bio samo jedan lanser i nije se mogla ocekivati veca steta.. Ne znam o cemu ti, ja sam izneo cinjenice. Necu da se licitiram zrtvama. Fapril je hteo da poentira na tome da nema mnogo smisla naricati i arlaukati sto su nas gadjali kasetnim bombama, kad smo i mi samo malo ranije, u sklopu istog politickog rezima gadjali neke trece kasetnim bombama. Ameri su rekli, ako se ne povucete vraticemo vas u srednji vek, nije da su bili totalne pizde, ispunili su jednostavno svoju pretnju, to je realnost rata. Veca je pizda Martic koji je bez ikakvog smisla i strateskog cilja ubio neke tamo nevine ljude u Zagrebu, bas onako ful psihopatski. Ameri su jednostavno, dosledno sebi sprovodili svoj imperijalizam. Edited September 2, 2011 by Нормалан и Природан 1 5
Sisus Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) Fapril je hteo da poentira na tome da nema mnogo smisla naricati i arlaukati sto su nas gadjali kasetnim bombama, kad smo i mi samo malo ranije, u sklopu istog politickog rezima gadjali neke trece kasetnim bombama. I jel Hrvati hoće sa nama u zajednicu? Neće. I ti i Fapril ste omašili poentu. Edited September 2, 2011 by Sisus
johnnyzzz Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 kakav si ti vrhunski lik... događaj: bombardovanje države pola planete udaljene napadač: amerika žrtva: srbija pretnja: vratićemo vas u srednji vek ishod: između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 5.000 ranjenih status: OK događaj: gej parada napadač: huligani žrtva: seksualno devijantni pretnja: rasturićemo paradu i možda vas malo prebiti ishod: par polomljenih izloga i zapalejnih kontejnera status: NEPRIHVATLJIVO I NEPOJMLJIVO JEBEM VAS U PEDERSKO ANTISRPSKO SAGLEDAVANJE STVARI! 3 1
Footog Qpoos Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 martic gadjao orkanom stambena naselja, sam priznao (odnosno hvalio se ) eno ga sedi u hagu. GIYF edit: http://www.icty.org/..._summary_en.pdf kakve si brutalne cinjenice izneo,svaka cast...veze ti nemas sta se tamo desilo...mozes samo da lupetas...da si bio znao bi,ovako idi i bori se za svoja prava drugog oktobra... 3
Ozziris Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) Ne znam o cemu ti, ja sam izneo cinjenice. Necu da se licitiram zrtvama. Fapril je hteo da poentira na tome da nema mnogo smisla naricati i arlaukati sto su nas gadjali kasetnim bombama, kad smo i mi samo malo ranije, u sklopu istog politickog rezima gadjali neke trece kasetnim bombama. Ameri su rekli, ako se ne povucete vraticemo vas u srednji vek, nije da su bili totalne pizde, ispunili su jednostavno svoju pretnju, to je realnost rata. Veca je pizda Martic koji je bez ikakvog smisla i strateskog cilja ubio neke tamo nevine ljude u Zagrebu, bas onako ful psihopatski. Ameri su jednostavno, dosledno sebi sprovodili svoj imperijalizam. O cemu ti govoris covece? Ti svrstavas napade na civile pod opravdane i neopravdane i opravdavas ih imperijalizmom!? I ti se ne licitiras zrtvama? Pa to sto si rekao je gore od bilo kakvih pominjanja brojki! Nekom mudonji se nakrivi i svako ko se brani ..ko ga jebe sto se suprotstavljao americkom imeperijalizmu?! I sloba je u ocima hrvata bio imperijalista i sta sad? Oces full psihopatski? Reci mi cilj i strategiju gadjanja voza u grdelickoj klisuri, gadjanje porodilista i bolnica na dedinju, bacanja kasetnih bombi po nisu i okolini uzica! Jebali te amerikanci da te jebali popreko! Edited September 2, 2011 by Ozziris 4
Guest HEFEST Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 O cemu ti govoris covece? Ti svrstavas napade na civile pod opravdane i neopravdane i opravdavas ih imperijalizmom!? I ti se ne licitiras zrtvama? Pa to sto si rekao je gore od bilo kakvih pominjanja brojki! Nekom mudonji se nakrivi i svako ko se brani ..ko ga jebe sto se suprotstavljao americkom imeperijalizmu?! I sloba je u ocima hrvata bio imperijalista i sta sad? Oces full psihopatski? Reci mi cilj i strategiju gadjanja voza u grdelickoj klisuri, gadjanje porodilista i bolnica na dedinju, bacanja kasetnih bombi po nisu i okolini uzica! Jebali te amerikanci da te jebali popreko! Ozirise uz tebe sam!!! Jebite se u sami u svoje guzice minusne!!! 1 1
Berliner Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 I jel Hrvati hoće sa nama u zajednicu? Neće. I ti i Fapril ste omašili poentu. nismo omasili poentu. jest da to nije neki previse sofisticiran rezon, ali kad rasclanis na proste cinioce ispravan je zakljucak. a zakljucak nije da je dobro sto nas je nato bombardovao nego da nije ok da se mi zgrazavamo i sokiramo nad cinjenicom da smo pretrpeli strahote kad smo te iste strahote negde drugde samo par godina pre toga nekom drugom uprilicavali. kasetne bombe kako su samo mogli bu fakin hu ti neljudi itd itd... ide mi to na kurac. @trne: izneo sam cinjenice, martic je kasetnim bombama gadjao zagreb, sam je priznao i dokazano je. @ostali: 6
Footog Qpoos Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 izneo si gluposti,kao i dosada sto si radio...ne mogu ja vise sa tobom da se smaram,sa fejkovima i hronicnim smaracima se ne moze izaci na kraj...
Ozziris Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) Zasto danas sve mora da se propusta kroz neke naucno-filozofsko, duboko intelektualne filtere kada ti najprostije cinjenice stoje pred nosom a ti ih ne vidis!? Ili je samo taj rezon tebi sofisticiran pa ti se svidja da tako sagledavas? Martic je makar priznao..a tvoji idoli nikad nijednom recju nisu pomenuli 3000 civila ubijenih 1999. nego su ih svrstali pod topovsko meso, neizbezne gubitke ili njihovo omiljeno KOLATERALNU STETU! Edited September 2, 2011 by Ozziris
Sisus Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) nismo omasili poentu. jest da to nije neki previse sofisticiran rezon, ali kad rasclanis na proste cinioce ispravan je zakljucak. a zakljucak nije da je dobro sto nas je nato bombardovao nego da nije ok da se mi zgrazavamo i sokiramo nad cinjenicom da smo pretrpeli strahote kad smo te iste strahote negde drugde samo par godina pre toga nekom drugom uprilicavali. kasetne bombe kako su samo mogli bu fakin hu ti neljudi itd itd... ide mi to na kurac. Dakle, omašili ste poentu. Edited September 2, 2011 by Sisus
Fapril ethereal Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) kakav si ti vrhunski lik... događaj: bombardovanje države pola planete udaljene napadač: amerika žrtva: srbija pretnja: vratićemo vas u srednji vek ishod: između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 5.000 ranjenih status: OK pa naravno,svako voli da ga bombarduju.. edit:minusima.. Edited September 2, 2011 by Fapril ethereal 5
Berliner Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 ponovo. poenta: ako si sokiran sto smo gadjani kasetnim bombama to znaci da gledas stvari iz ugla koji ti odgovara, a gubis siru sliku iz vida, mozda si naivcina, mozda idealista, mozda licemer, ali svakako budala. nema sta da budete sokirani i zgrozeni, to je najnormalnija stvar u ratu i mi smo to radili zabranjeno konvencijama blabla bla bla ma skinite mi se s kurca rat je sranje. 1 1
Footog Qpoos Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 pa naravno,svako voli da ga bombarduju.. ne kapiram poentu ovoga sti se rekao...koliko god hteo da budes uskurac,ovo ti nema poentu...ljudi su ginuli,rusili nas,napravili veliko sranje,pa je glupo zajebavati se na konto toga...
Ozziris Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) nema sta da budete sokirani i zgrozeni, to je najnormalnija stvar u ratu i mi smo to radili Najnormalnija stvar?! Otkad je bombardovanje civila najnormalnija stvar? I zasto ako je normalno Martic za to odgovara a niko od tvojih prijatelja ne? Edited September 2, 2011 by Ozziris
oʞɾoƃ Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 Zato što je Martić izgubio, a njegovi prijatelji nisu.
Ozziris Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 (edited) Sta to znaci pobedio i izgubio? Zlocin je zlocin..i ako se za njega zna onda ima i da se odgovara! Pa i siptari su "pobedili" pa im se opet sudi u Hagu! Kao i ujacima i muslimanima! Edited September 2, 2011 by Ozziris
Berliner Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 Najnormalnija stvar?! Otkad je bombardovanje civila najnormalnija stvar? oduvek? dobrodosao u jebeni svet. 2
Recommended Posts