Zazidar Posted July 28, 2011 Report Posted July 28, 2011 Pre nekog vremena sam otkrio ovaj bend, jako je dobar. Norveshki gothic, i tekstovi su uglavnom na norveshkom. Nekima mogu biti poznati zbog pesme Modern End koju je obradila Tristania. Uglavnom, najpoznatiji album je "Total" i verovatno najbolji za upoznavanjem sa bendom. Da li je mozhda neko chuo za bend? Shta mislite o njima? Quote
Grobodan Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Nije? Ja nisam slušao ovo, gde da teramo temu? Quote
Talvi Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Seigmen je rock bend u osnovi. Ekipa sa black metala ih zna po tome što su Shining obradili njihovu stvar - "Ohm". Quote
Branislav Stankovic Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Ekipa koja je posle napravila Zeromancer. Dobar bend i nije metal iako koketiraju sa tvrdjim zvukom na momente Quote
Grobodan Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Onda veliš da prebacim na Rock, mudra brado? Quote
Talvi Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Što se mene tiče ok, svakako je to moja kategorija sad. Quote
Grobodan Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Okej, evo šaljem ti pa ga primi kako valja. Quote
Lou Posted July 29, 2011 Report Posted July 29, 2011 Davno nije bilo gejskijeg trenutka. Eventualno ako bi svi moderatori otišli na Amorphis temu. Quote
bambayay Posted July 30, 2011 Report Posted July 30, 2011 "Metropolis" je nekako najbolji album, i to norveska verzija. Pesma "Slaver Av Solen" je fenomenalna. Svakako bend ciju diskografiju treba preslusati. Mislim da postoje download linkovi na "bunalti.com". Skoro su imali neko ponovno okupljanje, na sta su se Norvezani bas odusevili, dosta su ponosni na Seigmen. Bas sam malopre pustio "Metropolis", i kad videh temu na yumetalu http://www.youtube.com/watch?v=BT0ZfftLaXA&ob=av2e Quote
Zazidar Posted August 1, 2011 Author Report Posted August 1, 2011 Ja se bash zaludeh ovim bendom. Google translate je jako koristan kad su textovi u pitanju, ali zanimljivo da pre upoznavanja Seigmena nisam imao pojma koliko slichnosti norveski ima sa engleskim i nemachkim. Uglavnom, pesme Metropolis, Döderlein, Modern End i Twin Flower najbolje za sad. Skunuh Zeromancer, nije neshto, ne svidja mi se :/. Imaju josh jedan projekat, on bi trebalo da ide vishe na gothic, "Ljungblut" al nikako da nadjem da skinem neshto od njih. Quote
bambayay Posted August 4, 2011 Report Posted August 4, 2011 Imas na Mediaboom linkove. Ifolder radi za i The Other Side Of All Things (http://www.mediaboom.org/14363-ljungblut__the_other_side_of_all_things_2005.html), i za Capitals (http://www.mediaboom.org/20581-ljungblut__capitals_2007.html). Inace, i oni su super! Norveski je ipak vise slican sa nemackim nego sa engleskim ali je izgovor mnogo zajeban Quote
Lou Posted August 4, 2011 Report Posted August 4, 2011 Današnji engleski je kombinacija svega i svačega, a izgovor norveškog je svakako makar lakši pri čitanju (kao i nemački, postoje pravila i kada ih znaš, na konju si... što se ne može reći za engleski). Quote
Zazidar Posted August 28, 2011 Author Report Posted August 28, 2011 Pa da, engleski je romansko-germanska meshavina, norveshki je chisto germanski jezik . Btw. provalih da postoje norveshka i engleska verzija Metropolisa. S tim da mi je ova prva nekako vishe troo. Quote
Recommended Posts