Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Pro-Pain je zgazio! :rockdevil:

Otvaranje svirke sa Foul Taste Of Freedom, pa Death On The Dancefloor, Murder 101, Pound For Pound... skoro ceo prvi album.

Naravno, do kraja se čulo In For The Kill, Shine, Make War Not Love, Un-American...(meni lično falilo State OF Mind)

Svako veče drugi grad, druga svirka, a onakva energija - svaka čast :rockdevil:

Zvuk mi je bio taman, mada se Gary pred kraj malo slabije čuo u jednoj ili dve pesme.

E sad, na FB stranici Gun Club-a piše da je kapacitet istog 400 ljudi, što je možda i istina, ali su delovi gde se nalazi šank i gde se nalazi bina fizički odvojeni, što dalje implicira - nema odlaska po pivo ni pišanja dok čekaš da počne Pro-Pain :)

Ispred bine krcato, ludnica od prve do poslednje pesme, oni likovi iz obezbedjenja ispred bine su baš zaradili dnevnicu :)

Bila je jedna riba kod desnog zvučnika što je ostala samo u grudnjaku i mlatila sisama na oči lika što je upao kao zamena Tomu Klimchuku, a ja nisam poneo naočare da bolje osmotrim situaciju :D

Izašao sam mokar do gaća(a takav sam bio od treće pesme otprilike) - neko bi definitivno trebao da se pozabavi ventilacijom u klubu.

Uglavnom - do jaja!

Edited by Maunator
Posted (edited)

Po snimcima koje sam video, slažem se - samo što sam, kad je Pro-Pain prvi put svirao u Srbiji, imao 12 godina :)

Prvi put sam ih sinoć gledao uživo

Edited by Maunator
Posted

Na tom koncertu 90-ih moj ortak Senaja skocio na binu i debilio se po njoj i dok je obezbedjenje krenulo za njim ovaj drugi ortak izadje na binu i pocne da peva zajedno sa pevacem. Kakve su to legende. :bigblue: Iskopacu na youtube-u snimak. Znam da ga ima.

Posted (edited)

Na tom koncertu 90-ih moj ortak Senaja skocio na binu i debilio se po njoj i dok je obezbedjenje krenulo za njim ovaj drugi ortak izadje na binu i pocne da peva zajedno sa pevacem. Kakve su to legende. :bigblue: Iskopacu na youtube-u snimak. Znam da ga ima.

Pozdrav shefe - svi Youtube snimci starih nastupa Propejnovaca su moji ("ISB" sam tamo) i zaista, po tvom opisu pada mi napamet vise situacija, neke i nisam upload-ovao (ali to su neki moji ludaci iz NS-a bili, otimanje mikrofona u "God only knows" '97). Rekao bih da je ovo tvoje u "Make war (not love") finalu iz '98, kada onaj kralj bezi.. i bezi.. i bezi obezbedjenju, dok ga ne uhvate za ruke i noge, dok se neki kosijaner penje na stejdz i deli mikrofon sa Gerijem tokom poslednjih stihova? I ja takodje ne bih da zvucim kao neki dzangrizavi dedov, "e, ono su bile svirke", ali ti dani u SKC-u su stvarno bili haos.

Edited by Okudzava
Posted (edited)

Ovo mi je najbolja njihova u SKC u

Da, to je bio i za mene vrhunac - cekao sam je celo vece... okacio sam na Youtube i Polzovicev snimak iste pesme, nekako vernije docarava kako je gruvalo --

P.S. hvala svima na izvestajima sa jucerasnje svirke, uz izvinjenje za malo skretanje sa teme sa starim snimcima.

Edited by Okudzava
  • Upvote 1
Posted (edited)

Ha, ha! To je on! Godinama sam bio ubedjen da su ga izbacili napolje - kakav bedak, tek druga pesma - ali skoro kad sam se pregledao pazljivo snimak, pojavljuje se posle tokom koncerta, neka 9-a, 10-a pesma - ispred stejdza dobacuje nesto obezbedjenju, poziva ih da sidju (tu se vidi i zabrinuta faca mog brata pored tvog drugara), u jednom trenutku trojica njih zaista i skacu u masu - sta je posle bilo, ne znam, ne pojavljuje se vise. Legenda. Evo i drugih kadrova istog dogadjaja, RTS-ov snimak, oko 5:20 min se prvi put pojavljuje, oko 5:40 min njegov srednji prst je u gro planu :evotigana: usred Tomove solaze, posle sledi jurnjava po stejdzu i izbacivanje --

Uglavnom, pozdravi ga puno... :pivopije:

Edited by Okudzava
Posted (edited)

Vazi se. To je nas Senaja. Drzi kafic Shakespeare(u ekipi Senaja i Spira pa otud naziv) u Arandjelovcu pa ako navracas znas gde da dodjes. Stari haceovac i mnogo jak lik!!! :rockdevil: Danas bas idem kod njega da mu popravim komp. On kaze da se malo gurkao sa obezbedjenjem i zajebavao ih ali nije doslo do tuce, a inace se pola ne seca jer je bio mortus pijan. :mhihi:

Edited by HEFEST
  • Upvote 1
Posted

Meni je bilo odlicno! Ne bas kao u doba starih Pro-Pain dana, ali nemam zamerke. Set lista vec navedena, licno mi je falilo vise pesama sa drugog i treceg, kao i Time, ali... odlican provod i podsetnik na mladost :D. Nova postava svira bez greske, Gary se ne menja od pocetka karijere.

Kad god opet dosli, dobro dosli!

Guest jelenpivo
Posted

Bilo je odlicno, ali mi je za nijansu bilo bolje 2009.

Posted

Meni je bilo odlicno! Ne bas kao u doba starih Pro-Pain dana, ali nemam zamerke. Set lista vec navedena, licno mi je falilo vise pesama sa drugog i treceg, kao i Time, ali... odlican provod i podsetnik na mladost :D. Nova postava svira bez greske, Gary se ne menja od pocetka karijere.

Kad god opet dosli, dobro dosli!

Meni su mnogo falile pesme sa "The Truth Hurts", jer sam njega ubedljivo najvise slusao. Taj album mi je bio na kaseti gde je s druge strane bio Bodu Count - Born Dead. To je bilo vreme kad je metal umro, al je HC bio na vrhuncu.

Posted (edited)

"licno mi je falilo vise pesama sa drugog i treceg, kao i Time"

- posmatrajuci razne izvore online, uporedjujuci setliste po godinama i konsultujuci svoju kolekciju PP bootlega, zakljucak je da je ta pesma, avaj, izvodjena samo na toj turneji '98, pocev od prvog datuma evropske turneje (30. januar, Keln), do Robovog iznenadnog odlaska (29. april, negde u USA). Tako da sto smo uboli tog 16. februara, to bi bilo to. Naravno, mogao bi neko od ove dvojice da preuzme Robov deo pesme, ali eto vec 13 godina nista.

Pored BG verzije, bacio sam na Youtube i dve preostale koje imam - gorepomenuti Keln, prvo izvodjenje:

... i Rotterdam, 21. mart, poslednji Robov nastup u Evropi:

Edited by Okudzava
Posted (edited)

Hvala na informacijama! Ja sam tek nedavno saznao da su neko vreme svirali "Political Suicide", ali nju realno nisam ocekivao.

Meni su mnogo falile pesme sa "The Truth Hurts", jer sam njega ubedljivo najvise slusao. Taj album mi je bio na kaseti gde je s druge strane bio Bodu Count - Born Dead. To je bilo vreme kad je metal umro, al je HC bio na vrhuncu.

Da, "The Truth Hurts" je izasao bas u periodu kad je scena (sem death metala) bila u padu i bas mi je legao (cak mogu da kazem i skoro vise od prvog).

Nisam bas dugo slusao "Foul Taste..." i sam sebe sam iznenadio kako se jos uvek secam mnogih tekstova.

Ocekivao sam Bad Blood, Denial... ili State of Mind sa treceg jer su njih ranije svirali, ali... necu sa zvucim k`o baba, meni je bilo bas odlicno!

Edited by hate squad
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...