Dead Man Drinking Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 (edited) Teško da će moći i HDD ako je računar iz 2003. Imaš onaj monitor koji sam gore naveo. NIje valjda da ti smeta što košta manje nego što si planirao da potrošiš Edited June 24, 2012 by Dead Man Drinking Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLAGOJE Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 samo se najezim kad vidim cijene hdd-ova zadnje vrijeme. dead man: ne pricam napamet,tri razlicita racunara crkla u godinu dana od kupovine,a nikad ne stedim kad sklapam na napajanju i trudim se da uklopim sto bolju plocu. radmiz: aj stavi na taj komp linux mint ili ubuntu i cisto vidi par dana oce li da zavrsi pos'o kad svakako ide na dobos,pa ako ne,onda upgrade. kacam vec tu,bacite preporuku za 2x2 gb ddr3 rama,vidim nije skupo,ovaj sto mi uvalise lokovan na 1333mhz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozziris Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Kure, lepo je napisao dead man za onu emijevu gotovu konfiguraciju..nista jeftinije od toga neces naci a da je novo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Немам живаца да се бавим тиме, а и мислим да је беспредметно. Плоча је прастара, хард је од 80 гига, половна графичка је убачена пре две године кад је цркла MX440, тако да би морало све ново да се узме. Не знам ни како још увек ради, за девет година су промењени само графичка и меморија. Једном га ударио гром, цркла само интегрисана мрежна. Не вреди га титрати, само треба донети нов рачунар или цедити овај док не умре, а то се изгледа неће десити скоро. @ DMD Хах, и на СК форуму ми га је неко препоручио (осим ако ниси ти члан по имену Ђуро ), ал реко' да питам да нема нешто још боље. Генерално ми се свиђа BENQ, још пре неколико година сам хтео да узмем G2010, али нисам могао да га нађем. У два коментара на ИТ свету видим да је цркао брзо, то је једино што ме брине. Хвала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Nisam Đuro, tamo sam valjda Spece Beer, ali retko svraćam. Naravno da će nekome nešto crći nakon kratkog vremena, bez obzira na cenu. Ali minimalna garancija je 2 godine, a u prvih 6 meseci možeš da tražiš i zamenu u slučaju kvara (ti valjda bolje poznaješ Zakon o zaštiti potrošača ) Meni je otišla matična na laptopu posle 3 meseca, ali da ponovo biram, opet bih uzeo isti proizvod. Ja samo kažem da taj monitor koristim malo manje od godinu dana, i s obzirom na cenu, sasvim je dobar. Možda može i nešto bolje za te pare, stvarno ne znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 samo se najezim kad vidim cijene hdd-ova zadnje vrijeme. dalekoistocna hdd kabala. imaju neki kvaran dil da nece spustati cene. ono, hard diskovi nisu toliko skupi da ih ljudi nece kupovati, nemos bez toga, ali su opet duplo skuplji nego sto bi prirodno trebalo biti usled konkurencije. a isti je nivo proizvodnje kao sto je bio pre katastrofe, sanirano je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Znaju da neće još dugo trajati. SSD je sve pristupačniji. Ja sad da kupujem novi računar pre bih uzeo SSD od 60GB nego HDD od 320GB. Ionako ne gomilam ni muziku ni filmove, a ako zatreba prostor tu je externi disk. Malo spor, al' imam ja vremena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 ssd proizvode te iste kompanije koje prave mehanicke diskove i vidis da stalluju tu tehnologiju, nije jos krenulo u fullu jer hoce jos par godina da jasu ove mehanicke Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 (edited) Nisam Đuro, tamo sam valjda Spece Beer, ali retko svraćam. Naravno da će nekome nešto crći nakon kratkog vremena, bez obzira na cenu. Ali minimalna garancija je 2 godine, a u prvih 6 meseci možeš da tražiš i zamenu u slučaju kvara (ti valjda bolje poznaješ Zakon o zaštiti potrošača ) Meni je otišla matična na laptopu posle 3 meseca, ali da ponovo biram, opet bih uzeo isti proizvod. Ja samo kažem da taj monitor koristim malo manje od godinu dana, i s obzirom na cenu, sasvim je dobar. Možda može i nešto bolje za te pare, stvarno ne znam. Знам, знам, најмањи проблем је рекламирати, звати инспекцију, отићи са екипом да им полупаш радњу. Хвала на савету, после ове две препоруке, вероватно ћу га и узети. Кажи ми само која је разлика између ова два? http://itsvet.com/pr...monitor/21/2374 http://itsvet.com/pr...monitor/21/1617 видим да жестоко нахвалише G2220HD a ту је и овај http://itsvet.com/proizvod/philips-226v3lsb5-00/comp_comp_monitor/12/3254 Извините што сам досадан, али кад купујем овакве ствари, хоћу баш да будем сигуран. Edited June 24, 2012 by Underkuruz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 (edited) @Čarli Pa sad... http://en.wikipedia....e_manufacturers Edited June 24, 2012 by Dead Man Drinking Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 ovaj bez L nije LED. jebes LED. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 (edited) @Kuruz Po specifikacijama G2220HD ima bolje osvetljenje plus to što kaže Čarli I Philips je u rangu sa njima. Ako je malo skuplji to je zato što je Philips. Pogledaj na licu mesta kakava je izrada ap uporedi. Edited June 24, 2012 by Dead Man Drinking Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 (edited) @Čarli Pa sad... http://en.wikipedia....e_manufacturers pogledaj kompanije koje dominiraju trzistem i jednog i drugog proizvoda, hitachi, samsung, wd... edit: uglavnom, ovako vizuelno spolja filips ce razbije po picci svaki monitor ali ne treba se oslanjati toliko na to prilikom kupovine Edited June 24, 2012 by Čarli Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 @Kuruz Po specifikacijama G2220HD ima bolje osvetljenje plus to što kaže Čarli I Philips je u rangu sa njima. Ako je malo skuplji to je zato što je Philips. Pogledaj na licu mesta kakava je izrada ap uporedi. Начи мало је бољи овај други од тог који си ти предложио? Филипсов је прелеп, имам идентичан, само 18.5'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 ja imam filipsov crt jos uvek, kakva je to zverina od monitora. nemam zelju da bilo kad predjem na lcd, eventualno plazma, mada tezi slucaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 (edited) @Čarli Kada gledam SSD ponudu kod nas, uglavnom su tu Kingston, Patriot, Silicon Power, Mushkin, Intel, OCZ, Verbatim. Od najvećih proizvođača HDD-a tu je jedino Samsung i to nema ga baš mnogo Edited June 24, 2012 by Dead Man Drinking Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 ok sad kad pogledam i razmislim vidim da nisam u pravu u pogledu zakljucka da te iste kompanije usporavaju tu tehnologiju, to mi je utuvio u glavu neki trgovac mada mozda on zna nesto sto ni ti ni ja ne znamo Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLAGOJE Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 sto me iskuliraste za RAM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 ^edit: poenta je to da je to bio njegov odgovor na moje pitanje zasto uprkos ocekivanjima cene ssd-ova ne padaju brze, secas se da je bilo nekih sad vec matorih projekcija da ce biti potpuno pristupacni i izjednaceni sa hdd-ovima kroz par kvartalcica al oces kitu. bice da je izmisljao malo teorije zavere u hodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 A problem je i kapacitet SSD-a. Čim on bude bio malo veći (500GB do 1TB) moraće i cene ovih manjih da idu dole. @Blagoje Sve je to manje više isto http://emmi.rs/ram-memorije-memorija-dimm-ddr3-2gb-1600mhz-kingston-cl9.11.html?productId=14261 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/cene_ssd_diskova_mogle_bi_nastaviti_pad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Spaulding Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Pa dobro jutro da bi mogli. Drugar je uzeo 16 gb usb za 1000 dinara primera radi Da fak je ovo? http://www.stumbleupon.com/su/1CD4Xh/:17L+MbnN.:G8!d!1pS/www.razerzone.com/talon/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Drugar je uzeo 16 gb usb za 1000 dinara primera radi Gde? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Има у Метроу 8гига за 450 динара, ако сам добро видео. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLAGOJE Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 najbolji monitor od 18,5 inca za razumne pare?ne treba mi vise,imam zajeban televizor za filmove i serije,ovo mi treba za zajebavanje po netu i nesto rada sa muzikom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts