Jump to content

Recommended Posts

Posted

Oni koji su vam najzanimljiviji,najdrazi.Bilo da su smesni,opasni,zastrasujuci,ludi,nasilni,ili mozda odigrani na odlican nacin...kako god,stavljajte i klipove,cisto da se doprinese atmosferi.icon_wink.gif

Posted (edited)

Ajde ovako sada serije pa ću onda filmove. Što se tiče serija, uglavnom moji omiljeni karakteri dolaze iz animea, pa ajde da počnemo.

Johan Libert - Monster

johan.thumbnail.jpg507183-60johan_large.jpg

Mislim da sam dosta puta rekao da je Monster moja omiljena serija, a ovo je karakter oko koga se cela fabula serije razvija. Zapravo na samom početku dobijemo samo sliku ovog karkatera , i polako kako se serija razvija mi otkrivamo ko je on, o njegovoj prošlosti i šta je to šta ga stvorilo da postane ono što jeste u seriji. I ako ne tako strašnog nit išta posebnog izgleda, svako Johanovo pojavljivanje u seriji uliva neku jezu i neverovatnu nelagodu, da nekažem strah. A ono što je fascinanto oko njega, je što to uspeva da postigne samo dijalogom i rečima, on nema neke super moći, on nije neka ogromna mrcina poput Banea iz Batmena, on nije neki psihopata obučem u majčino odelo ali ponovo njegova pojava ostavlja strah koji će te pamtiti. Inteligentan, zanimljiv i dubok negativac, pa šta hoćete više.

Batou - GitS: Innocence

ghost-in-the-shell-2-innocenceb.jpg

Ima nešto u tome kada vam se u životu prepreči neka ogrmona sila, neka ogromna snaga koja može da vas maltretira fizički i daleko je superiorniji od vas. A ponovo kada otvori usta to su sve reči mudrosti. Nešto kao minotaur iz Satyricona , jednostavno vas ostavlja zapanjenim dok citira Miltona ili Šekspira. Nekako je dovoljno da gledaš kako leži i ispija pivo i mazi svog Hičkokovog psa uz neki lagani jazz i da posle sve njegove silne akcije gledaš lagano smireno zatišje, a ponvo da osetiš da je to nekako prirodno i dobro za gledanje. Znači akcioni heroj sidekick sa mozgom, pa šta hoćete više.

Laughing Man - GitS: Stand Alone Complex

225px-Laughing_man_logo.jpg

Još jedan karkater oko koga se razvija fabula cele priče. Verovatno najinteresantnija izmišljena pojava u bilo kojoj seriji u proteklih 20 godina. Laughing man nije osoba, i ako tokom serije jedan karakter će biti ličnost koja ga personifikuje. Već skup ideja i ljudi koji anonimno udruženi pod jednom zastavom rade ka nekom cilju. Anonymous you say? Da ali ovo je bilo pre nastanka 4chana i pre pojavljivanje Moota i prvog udruženja, tako da daleko da su oni bili inspiracija. Ali njegovi postupci, njegovi uticaju na pop kulturu u seriji, su stvarno unikatni. Stvarno se zapitaš šta je potrebno čoveku da izgubi svoje ja, i postane deo bezlične mase, šta je potrebno da pokreneš čoveka ili grupaciju ljudi da nešto uradi. A kasnije kada se sve to personifikuje u jednom karakteru, svi njegovi postupci su objašnjeni ko na nekom uzvišenom spasilačkom nivou, i svi ti dijalozi sa glavnim karakterom o originalnosti ideje, o našim sećanjima i iskustvima što nas definišu u ono šta smo, i postojanosti i verodostojnosti ljudskog morala.... Jednostavno duboko filozofski, misteriozni kompleks, koji ima mnogo toga da ponudi samo ako želite da slušate, pa šta hoćete više.

Ovo je samo tri, napisaću o još karaktera kada budem imao više vremena, pa ću onda preći na filmove.

Edited by Lunar
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

@major: uh, gde bre t-bag... najodvratniji lik kojeg sam u zivotu gledao. mislim, glumac je super i sve, ali sam lik je najligaviji kojeg je televizija ikad videla.

najjachi prison break likovi...

Paul-Adelstein-as-Kellerman.jpg

john+abruzzi.jpg