Zaki Posted December 16, 2011 Report Posted December 16, 2011 Grupu su osnovali 1990. godine već poznati subotički muzičari koji su svirali u grupama Bolid i Oktopus: Tibor Cindrić (vokal, kompozitor i tekstopisac na srpskom i mađarskom jeziku) Rudolf Vojnić (bubnjevi) Dragan Mijatović (gitara, glavni kompozitor i tekstopisac) Robert Sič (bas) Bend svira melodičnu hard'n'heavy muzika sa dve solo gitare. Na koncertima sviraju samo sopstvene kompozicije. Od samog početka sviraju na svakoj Zaječarskoj gitarijadi (1991-1996.) u revijalnom delu programa sa ostalim velikim grupama iz Jugoslavije i uvek imaju dobar prijem kod publike. Uporedo sa nastupima u Jugoslaviji, nastupaju i u susednoj Mađarskoj na svim većim festivalima i klubovima sa poznatim imenima mađarske scene. U Mađarskoj su dosada izdali 3 albuma na mađarskom i jedan album na srpskom jeziku. Takođe se jedna pesma nalazi na kompilaciji sa najboljim mađarskim grupama. Godine 1991. za beogradski Jugodisk izdaju prvi album Olujni jahač. Godine 1995. album Vatra izlazi samo u Mađarskoj, ali je kompletno otpevan na srpskom jeziku. Donose nekoliko stotina kaseta u Jugoslaviju i dele ih fanovima širom Srbije i Crne Gore. Godine 1996. u grupu dolaze potpuno novi članovi i pevač Tibor počinje rad sa mlađim snagama. Pošto pet punih godina nisu svirali u Jugoslaviji, na poziv Zorana Nestorovića, direktora izdavača One Records, potpisuju ugovor za album Novi svet. CD i kaseta izlaze sredinom 2002. godine za One Records. U martu mesecu, posle pet godina nesviranja u Jugoslaviji, dosta skeptično izlaze na binu na dvodnevnom Hard'n'Heavy festu 2002, ali mlađa i starija publika ih prima veoma dobro i to im daje snagu da nastave dalje. POSTAVA 2010: Tibor Cindrić - vokal Saša Solga - gitara Vladimir Miletin - gitara / prateći vokal Zoltan Kleno - bas Atila Tot - bubnjevi NEKADAŠNJI ČLANOVI: Dragan Mijatović - gitara / prateći vokal (1990-1995.) Toni Saveski - gitara (1992-1995.) Robert Sič - bass / prateći vokal (1990-1995.) Rudolf Vojnić - bubnjevi (1990-1994.) Nemanja Stanojević - bubnjevi (1995.) Srđan Todorović - klavijature (1995.) Goran Evetović - bubnjevi (2000. demo) Mario Mihaljčević - bubnjevi (2000. demo) Petar Mikšić - bas (1995. uživo) Ove možete preslušati neke pesme i pogledati nekoliko spotova: http://wn.com/Faust__Vatra Quote
Saša Grbić Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 Čudi me da za ovu grupu ranije nije bila otvorena tema. Meni je ovo jedan od najboljih naših bendova. Vrlo često ih pustim u emisiji. Quote
Zaki Posted December 21, 2011 Author Report Posted December 21, 2011 I meni je bilo čudno, zato sam i otvorio temu. Diskografija: 1. Olujni jahač (Jugodisk 1991.) 2. Vatra (samoizdat 1995.) 3. Novi svet (One records 2002.) Takođe imaju i nekoliko albuma izdatih u Mađarskoj. Quote
oNe Posted June 23, 2012 Report Posted June 23, 2012 dobro je da se nisu nazvali Metallica.... pobogu. 4 Quote
Saša Grbić Posted July 3, 2012 Report Posted July 3, 2012 Drago mi je da se bend ponovo oformio. Gore već rekoh, da ih često volim pustiti u emisiji, ali imam neke g* snimke, vrlo lošeg kvaliteta. Quote
Saša Grbić Posted August 1, 2012 Report Posted August 1, 2012 Kad kontate snimati neki novi materijal? Quote
Zaki Posted August 5, 2012 Author Report Posted August 5, 2012 (edited) Lepe vesti, nema šta! Nadam se da ću konačno moći da vas gledam / slušam uživo. Ako sam dobro shvatio, prva dva albuma koja ste ponovo snimili će izati Metal Hammer Records? Hoće biti da se kupe u Srbiji? Gledao sam sada snimak pesme "Probudi se" na youtube-u. To je ustvari pesma koju je prvobitno snimio bend S-X pod imenom "Gubim te" (gde je tekođe svirao Dragan Mijatović), ispravi me ako grešim. Nadam se da će i novi album uskoro. Sve najbolje! Edited August 5, 2012 by Zaki 1 Quote
lemmy sixx Posted September 28, 2012 Report Posted September 28, 2012 Odlicno!Osvezenje totalno.Old skul lepo uvijen u modernu produkciju.Svaka cast,ovo ce se prasiti na 2.1. 1 Quote
Saša Grbić Posted September 28, 2012 Report Posted September 28, 2012 Odlično ovo zvuči. Jedva čekam da se ovo mogne dobiti pa da puštam u emisiji. 1 Quote
..charlie.. Posted October 6, 2012 Report Posted October 6, 2012 Ovo je odlicna verzija Pogledaj me, steta sto ste promenili... Valjda cemo se navici i na ovu novu verziju... Quote
dudi Posted October 9, 2012 Report Posted October 9, 2012 Gledao sam Faust na Zaječarskoj gitarijadi 1992 godine ,Odličan bend Nešto kasnije oko 1994 te su izdali i na Madjarskom album .Onako dosta je vuklo na Ossian 1 Quote
..charlie.. Posted October 9, 2012 Report Posted October 9, 2012 Hoce biti ovih reizdanja u prodaji? Quote
Saša Grbić Posted October 16, 2012 Report Posted October 16, 2012 Samo naprijed. Jedva čekam da ovo ugleda svjetlost dana. Još kad bi se mogao napraviti neki koncert u Banjaluci... No o tome ne smijem ni da sanjam. Quote
Saša Grbić Posted October 17, 2012 Report Posted October 17, 2012 E, to je ono... Ako vas ko zovne. No nadam se da će neko imati sluha. Quote
dudi Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 (edited) Au al je Tibor omatorio ali je još uvek dobar vokal Edited October 20, 2012 by dudi Quote
Zaki Posted May 30, 2013 Author Report Posted May 30, 2013 (edited) Ima li novosti o tim albumima koji su ponovo snimljeni, jer prošlo je već 7 meseci? Hoće li biti CD izdanja? Edited May 30, 2013 by Zaki Quote
Saša Grbić Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 Bili su na fejsu linkovi za download. Quote
Zaki Posted December 29, 2013 Author Report Posted December 29, 2013 Ne skidam muziku sa neta, hteo bih da imam CD, ako je objavljen. Ima li nekih informacije o tim famoznim reizdanim albumima? Prošlo je više od godinu dana... Quote
Recommended Posts