Berliner Posted December 22, 2011 Report Posted December 22, 2011 (edited) Zvuče kao nabudzeni ELP uglavnom....znači, bend sa 'ograničenim umetničkim dometima', ali imaju vrlo solidne i energične pesme.Jedno vreme bili all-female bend, što je skoro nezamapćeno u ovom žanru. 6cd box set rade linkovi, proverio http://www.youtube.com/watch?v=pjrjbsMYXOE Edited December 26, 2011 by Face Of Melinda Quote
Novaliis Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Obožavam ovaj bend. Odličan instrumentalni, mračni prog. Keiko Kumagai je svirala na Flight of the Migrator albumu, odličan klavijaturista. Quote
Berliner Posted December 26, 2011 Author Report Posted December 26, 2011 (edited) [molim moderatora, ako nije problem, da popravi "formatting" u OP-u] I to na ovoj pesmi. Objasnjava neke stvari pesma iako slabo varim ayreon. ..a i iskren da budem, refren i neki drugi delovi zvuce bas kao da su ispali sa nekog ars nova albuma. edit: sto ti ne bi bio mod na ovom podforumu, provodis triput vise vremena na rumfo od astralisa i melinde zajedno, a i lepo se razumes, kapiram. Edited December 26, 2011 by pravikretenskefacedokdrka Quote
Face Of Melinda Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Uh ja bas volim Ayreon, a nisam ranije cula za ove devojke, sta vise jedan od omiljenih mi albuma. Ne mogu da verujem da mi nije ranije dopao saka ovaj Ars Nova materijal Btw sto se mene tice Novalis aka Varg je uvek dobrodosao za moda i imace moju podrsku... ja slabije dolazim od kada staziram pa ako bude hteo ja cu podrzati ideju Quote
Berliner Posted December 26, 2011 Author Report Posted December 26, 2011 totalno su opskurni van japana, nazalost kao i vecina japanskog proga http://www.youtube.com/watch?v=LcPr9lv0U8w Quote
Novaliis Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Ako se ikad pokrene pitanje moderatora, možete računati na mene što se tiče prog rock podofruma. Sama prog rock muzika je totalno opskurna, na žalost. A ona Ayreon pesma je meni oduvek bila jedna od omiljenih sa tog albuma. Evo još malo Ars Nove http://www.youtube.com/watch?v=B5vCoyZGCRw U njihovoj muzici ima i elemenata koji vuku na muziku iz video igara. Savršen spoj po meni. Quote
Berliner Posted December 26, 2011 Author Report Posted December 26, 2011 (edited) uh stvarno super zvuce uzivo; ima i verzija ove pesme (edit: mislim na prvu pesmu) sa gitarom na onom chrysalis rererording-u japanski vg kompozitori cesto imaju istoriju u progresivnoj muzici tako da, mozda to sto asocira na video igre (i mene veoma, npr deo od 2:10) je jednostavno taj neki japanski osecaj za filing meanwhile in japan... Edited December 26, 2011 by pravikretenskefacedokdrka Quote
Novaliis Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Je li to Kaiko? Ona je poznati horor fan, i kao i svaka normalna japanka, ljubitelj je kostiju. Takođe voli italijansku prog školu. Volim Japan. Quote
Berliner Posted December 26, 2011 Author Report Posted December 26, 2011 (edited) jeste, to je ona sa njenog myspace-a Music: Goblin, Banco Del Mutuo Soccorso, Il Balleto Di Bronzo, Trace, Ayreon, Within Temptation, Delain, Age Of Nemesis, Mind's Eye, Superior, Valentine, Deep Purple, Cairo, Queensryche, Kansas, Journey, Keith Emerson, Tchaikovsky, Wagner, Prokofiev, Shostakovich, Bartok, Berlioz, Carl Orff not bad i'd say Edited December 26, 2011 by pravikretenskefacedokdrka Quote
Novaliis Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Može se svašta pronaći u Japanu. Evo jednog benda koji nije prog ali je meni jako zanimljiv. U pitanju je Heinrich Von Ofterdingen, sviraju nekakav electro rock, saznao za njih čitajući OtakuUsa magazin. Privukao me naziv benda - u pitanju je nezavršen Novalisov roman. http://www.youtube.com/watch?v=h2Y18yhy-6I Quote
Berliner Posted December 27, 2011 Author Report Posted December 27, 2011 hm interesantno je ovo, prilicno kvalitetno. hvala na preporuci. Quote
Novaliis Posted December 27, 2011 Report Posted December 27, 2011 Totalno kul muzika meni, a prilično nepoznati. Pevačica je Quote
Recommended Posts