Angelystor Posted February 10, 2016 Author Report Posted February 10, 2016 (edited) vise kao stari PT, vrlo catchy ali opet vrlo proggy. pa stupid dream/lightbulb sun. Navukao si me sa ovim da pustim album prerano. 4 songs in, i jedino što mi ovo vezuje sa PTree-em je ovaj cover (koji je kontam Lasse radio, to su ti talk-to-the-hand, obscure-the-face fazoni). Jedino doduše što imam žešći poriv da slušam "Piano Lessons". P.S. Ne kažem da je loše, obrtaće se, samo me razočarao forumski false advertising. Edited February 10, 2016 by Angelystor Quote
azal Posted February 10, 2016 Report Posted February 10, 2016 pa duh svirke i kompozicije je slican. svakako nije kopija, ovaj lik ima duzi staz u muzici od wilsona svakako, cak i u progu. tesko da ce da ga iskopira zato sto svira sa njim. ima svoj fazon, ali je taj prog meets pop duh tu. Quote
Angelystor Posted February 10, 2016 Author Report Posted February 10, 2016 Kontao sam da je on neki iskusniji lik, ali realno da ga Steva nije doveo pod svoje, teško da bi iko od nas uopšte saznao za ovaj Mute Gods, a kamoli slušao. 1 Quote
azal Posted February 10, 2016 Report Posted February 10, 2016 ne znam kakve to veze ima uopste. ali svakako je lik veliko mudo i neko ko je radio sa najvecim imenima u pop i rock muzici. svira i u steve hackett bendu vec neko vreme. album je vrh i bez ikakvog steve wilson konteksta. Quote
Angelystor Posted February 10, 2016 Author Report Posted February 10, 2016 Pa da smo krenuli da pričamo o MG kao novom projektu Nick Beggsa, ne bi imalo veze. Ovako, em sa SW teme, em odma' krenulo "E ovo kao muzika koju Wilson pisao pre 15 godina". Quote
azal Posted February 10, 2016 Report Posted February 10, 2016 haha pa stavio sam ovde da bi neko imao zelju da preslusa. i kad vec pitate na koju eru najvise lici, najvise lici na taj period. krace, pevljivije pesme bez mnogo instrumentalnog fillera Quote
In The Flesh Posted February 10, 2016 Report Posted February 10, 2016 Kakav vam je John Wesley, kad smo vec kod associated muzicara? Ja slusao onaj Disconnet iz 2014, 'nako. Ne znam vrijedi li ostalo šta. Quote
In The Flesh Posted February 10, 2016 Report Posted February 10, 2016 Malo svedeniji PT, ali ima dobre svirke. Quote
..charlie.. Posted February 15, 2016 Report Posted February 15, 2016 Najbolja Johnova solo, po mom misljenju: Quote
azal Posted February 17, 2016 Report Posted February 17, 2016 ova the mute gods sto vise slusam vise ima neki spock's beard vajb nego PT. sto je jos bolje jer SB >>> PT Quote
In The Flesh Posted March 8, 2016 Report Posted March 8, 2016 http://www.rollingstone.com/music/news/porcupine-trees-steven-wilson-soars-without-voice-at-heroic-nyc-show-20160307 On a side note, nije mu vise Govan gitarista? Quote
Angelystor Posted March 9, 2016 Author Report Posted March 9, 2016 Kontam ista priča kao i za Minnemanna, poklapa mu se turneja sa nečim drugim, pa ne može svaku turneju da ispoštuje. Quote
azal Posted March 9, 2016 Report Posted March 9, 2016 on bese svira sa dizzee rascal ili tako nekim Quote
Face Of Melinda Posted March 13, 2016 Report Posted March 13, 2016 ova the mute gods sto vise slusam vise ima neki spock's beard vajb nego PT. sto je jos bolje jer SB >>> PT The Mute Gods fenomenalni! Pa nije bas SB bolji od PT-a, nemo' da si takav Bolesna slika SW <3 Quote
Face Of Melinda Posted March 19, 2016 Report Posted March 19, 2016 http://www.examiner.com/article/steven-wilson-porcupine-tree-blackfield-discusses-his-art-and-influences Mator intervju ali dobar Quote
Angelystor Posted April 25, 2016 Author Report Posted April 25, 2016 Ko rikne, Steva ga obradi P.S. Još 5 dana Quote
..charlie.. Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 Ko rikne, Steva ga obradi http://www.youtube.com/watch?v=cKCcerz3COU P.S. Još 5 dana Ides u Bugarsku? Nesto organizovano? Quote
..charlie.. Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 (edited) Ja sam se tako organizovao za Bec, odlicni su bili. SW bio malo skenjan zbog Prinsa. Meni je to bio prvi put da ga gledam i vrhunski je bilo. Edited April 25, 2016 by ..charlie.. Quote
23/16 Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 Jeste da sam ga gledao prosle godine i da cu ga gledati u Barseloni, ali me vuce da odem i u Sofiju. Kako uopste stici tamo ? Quote
Angelystor Posted April 25, 2016 Author Report Posted April 25, 2016 Kolima Ja sam se tako organizovao za Bec, odlicni su bili. SW bio malo skenjan zbog Prinsa. Meni je to bio prvi put da ga gledam i vrhunski je bilo. Što bre tako stidljivo, daj neki izveštaj. Kakvi bili ovi novajlije na gitaru i bubnju? Vidim pao vam Dark Matter u Beču. Ja ne znam dal bih radije to ili Drag Ropes, ali šta god bude, sreća. Quote
Angelystor Posted May 4, 2016 Author Report Posted May 4, 2016 Nemamo izveštaj iz Beča, ali evo izveštaja iz Sofije Moja misija ovoga puta je bila što sam kupio karte roditeljima, te sa njima krenuo na koncertno putešestvije. Više su išli na moju preporuku nego što su nešto mnogo slušali SW katalog prethodno, ali posle svirke mislim da sam ih bar malo konvertovao, keva kupila majicu nakon svirke koliko oduševljena Koncert je bio bio u Nacinalnom Domu Kulture, koji je kao kada bi Sava Centar imao 8 spratova i imao lep trg i fontanu oko sebe umesto autoputa. Komunjarsko mesto koje je dosta očuvano, ova sala gde je bio 'cert nešto ne bih rekao da inače ima mnogo muzičkih poseta (pre za partijske okupe ili govore bloggera), ali za ovu svrhu super poslužilo. Wilsonovi koncertni su mi još uvek najglasnika koncertna iskustva posle kojih ni trunku zujanja imam, a da opet sve jebeno čuješ, od Beggsovog sticka do svake dirke na Holzmanovih iljadu mugova i sintisajzera. Karta inače, za sedmi red, 20e, još malo pa krađa za 3.5h ovakvog iskustva. Postava imala neka nova lica. Craig Blundell bubnjevi, definitivno bolji od onog lika sa "Raven" turneje, ali nije Minnemann (doduše, to tek primetim kad krenu metal siledžijski delovi). Gitarista Dave Kilminster, za moje pare, bolji od Govana Nadam se i da će da ostane u bendu za nadalje. Travisa ni od traga ponovo. Sedeljka bila, što sam do sada u Beču uspešno uspeo da izbegnem na SW koncertima, i mislio sam da će da me smori, ali bilo je kul. Sediš i uživaš u muzici. Posebno je to bilo na HCE (album redom u celini ovog puta), s tim što sam iskrizirao malo na drugi deo Ancestral da ne skočim i headbangujem Drugi deo certa već ustajali ljudi i bilo generalno življe. Apsolutna pohvala za Bugare inače za ponašanje na koncertu, ekstra 10 poena na najminimalniji broj telefona/aparata koje sam video da sevaju ljudima iznad glave. Došli svi da gledaju i uživaju, bez da razmišljaju šta će da okače na instabook ili facegram ili šta već. Znaju ljudi kako da uživaju. Lista dakle, podosta slična kao prošle godine na prvoj HCE turneji, s tim što je na ovoj prevagu odnelo par PT pikanterija, pod jedan "Dark Matter", zlo pesma. Anyway, cela lista ovako: http://www.setlist.f...a-23f12487.html "Sleep Together" publika trans, nisam video onoliko ljudi da se onako sinhrono njiše još od Exita zadnjeg Upitno mi je što je krenuo opet toliko PTree da forsira...u stvari, i neka, samo se nadam da će malo narednu turneju više da promeša. "Routine" i "Ancestral" može komotno nikad da ne izbacuje do kraja karijere iz liste, monumenti za sva vremena od pesama. Doduše, to sam pomislio i za "Watchmaker"-a i "Raider II", pa izdržali samo po dve turneje Prince obrada mi nije bila nešto, možda zato što mi na njoj Steva najgore zvučao, a "Lazarus" je bila posvećena Bowie-u, i tu je imao neki dobar govor o Bowie-u i generalno o muzičarima kao umetnicima, neću sve sad ovde da pišem, ima na tubetu negde sigurno, samo me je smorio kada je pohvalio Bowiea kako je celu karijeru išao napred i nikada nije hteo da gleda unazad, što hoće i on sam da radi....i onda najavi pesmu staru 10 godina Ovo su inače jedine dve "mane" koje mogu naći svirci. Ostalo perfekcija. Jedva čekam šta će čovek sledeće studijski da radi, a i takođe se radujem narednom live susretu. Pozerisanje za kraj 6 Quote
Recommended Posts