VoivodBG Posted January 10, 2012 Report Posted January 10, 2012 CRNI PEK je kompilacija eksperimentalne i autsajderske muzike iz Srbije devedesetih. Crni Pek pruža voajerski uvid u brižljivo čuvana, kapitalna remek-dela koja gotovo da niko nikad nije čuo. Osim kompilacije za besplatan download, Crni Pek je i edicija albuma koje objavljujemo na fizičkim diskovima u veoma malim i numerisanim tiražima, u ručno pravljenim pakovanjima, u duhu autsajderske ‘diy’ umetnosti. Za sada su objavljeni albumi četiri benda. Ništa • Dve Bajage • Pod • Raritet • Dr. Fuzz • Ahil Metiljavi • Bogalji • Pigeons In Space • Starr & Webb • Vertical Bridge • Skattor Minox • ZML • Pagan Future • Antitelo • Fast Deadboy • Lips • In Meadow • Mordubian • Igi • -mrtvi- Download Link Quote
oNe Posted January 11, 2012 Report Posted January 11, 2012 Osim Dr.Fuzz-a i Skattor Minox. nisam cuo za ove bendove, a pratim tu scenu godinama. Da li se radi o kucnim projektima ili bendovima? Posto znam da ova dva koja znam zasigurno nisu bendovi vec kucni projekti. Quote
temper Posted January 11, 2012 Report Posted January 11, 2012 (edited) Skinula juče. Prvo iščitala pa preslušala Koja disharmonija! Pesme su više za uz performans... Pagan future jeziva do bola, ostatak dobar ali u začeću. Pigeons In Space su catchy Edited January 11, 2012 by temper Quote
VoivodBG Posted January 13, 2012 Author Report Posted January 13, 2012 @One, najbolje je da o tome popricas sa Nitkovom iz Ilegalnih Emocija, on je skupljao sve te snimke i bendove. Quote
oNe Posted January 13, 2012 Report Posted January 13, 2012 Procitao sam sad info o projektima. Tja, gomila ljudi koji su snimili po jednu pesmu pa su zbog toga stekli pravo na ucesce u ovoj kompilaciji jer su "true". Nista spektakularno zanimljivo osim 4 projekta. 1 Quote
Cyprian's apprentice Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 @One 1. dobar deo bendova na kompilaciji ima gomiletine albuma - to sto volis da se izleces sa pompeznim, povrsnim sudovima o svemu i svacemu, a narocito o onome sto ne razumes i ne poznajes je tvoj problem. 2. za razliku od onih ds papazjanija gde trpas sve od olivera mandica do lepe brene, ova kompilacija je pravljena prema nekim utvrdjenim estetskim i "cinjenicnim" kriterijumima i daje jedan realan presek autsajderske/marginalne muzike iz srbije 90-ih. (da ne pominjem da je za citavu stvar sproveden obiman research) 3. nemam nista ni protiv brene, ni protiv olivera mandica (mada preferiram semsu suljakovic), ali imam protiv jevtinih, diletantskih strasti kojima ponizavas i pomenute, i sebe, i ljude na tim tvojim kompilacijama i kompletnu ovu jadnu nazovi scenu. 4. za bijelo dugme me manje-vise zabole, al' ako mi sa tim tvojim tribjutima i cepanjem ploca dirnes u juzni vetar, ozbiljno si najeb'o. 1 Quote
oNe Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 (edited) Drago mi je da tvoji elitisticni stavovi i pompezno kvazi-filozofsko obracanje imaju jake argumente koji se ne zasnivaju na pukom - ne svidja mi se to sto radite. Voleo bih da mi argumentaovano objasnis, sta to fali C:S kompilacijama i tim autorima a sto ovi tako "true" poseduju? I jesi nekad istvoremeno trčao i pišao, to je glavno pitanje? Ja bar druze stojim iza svojih stavova, ti se sakrivas iza tudjih. Enjoy the silence! Edited January 17, 2012 by oNe 1 Quote
oNe Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 (edited) a obiman research je isto verovatno slucajno pogresio ime benda Pagan Future Paganela Futuricius, koji cak i nije iz devedesetih? Posle sam ja povrsan. Edited January 17, 2012 by oNe Quote
Cyprian's apprentice Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 dreksi, vec sam ti objasnjavao jednom na onom hrvatskom forumu potanko (camera obskura) i nemam namere da trosim reci ponovo, jer ti nemas ni stav, ni muda. iako sam tada obecao sebi da necu vise da reagujem na slicne stvari, tvoje trucanje me je zecse iziritiralo. "zlo je ko ne zna, a uciti se ne da". . i btw NIKAD se ne krijem ni iza cega, pogotovo ne iza tudjih stavova ili ispraznih floskula. 1 Quote
oNe Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 (edited) naravno, nikad argumenti uvek prozivanje. Uzivaj mali u svom svetu "nas" i "vas", ionako i ne znas za drugo. Edited January 17, 2012 by oNe Quote
Cyprian's apprentice Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 koliko se ja secam pagan future je performans/teatarska grupa sa samog kraja devedesetih, a nitkov verovatno ima jos preciznije informacije i cisto sumnjam da je nesto zajeb'o ili isfushario. "nas" i "vas" posle se ja krijem iza kolektivnih identiteta i tudjih misljenja. Quote
Recommended Posts