Jump to content

Recommended Posts

• 9 years later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 7 months later...
  • 1 year later...
Posted (edited)

Zaječarski sastav Architectonica izdaće 20. Februara album pod nazivom "Interspace"

spacer.png

Album karakteriše drastična promena zvuka u odnosu na prethodna izdanja. Do skoro prepoznatljiv po nostalgičnim i psihodeličnim tonovima u duhu bendova Air i Pink Floyd, Architectonica na novom albumu odlazi duboko u eksperimentalnije vode uz dosta elektronike. "Interspace" je spoj melanholične atmosfere britanskih bendova poput Massive Attack uz nešto siroviju muzičku podlogu nalik Nine Inch Nails.

Kako objašnjava David, autor ovog albuma: "Čini mi se da sam rekao sve što sam imao prethodnim zvukom, ovog puta sam imao potpuno drugačiji pristup igrajući se sa semplerima i obrađujući malo drugačije teme."

Na albumu gostuje i Fredrik Norrman, lider švedskog benda October Tide i bivši gitarista grupe Katatonia.
"Freda sam upoznao pre par godina u Stokholmu nakon čega smo ostali u kontaktu i vrlo rado je odsvirao gitaru na pesmi Ontaria".

Album je producirao i miksovao David Rajković dok je mastering ponovo radio James Plotkin (Ennio Morricone, Hans Zimmer, Isis, Jesu, Consecration).

1. Distant Vicinity
2. Wet pavement
3. Anomie
4. Geometry Offset
5. Indifference Flick
6. First Encounter
7. Indigo Twilight
8. Grime
9. Malevolent Intent
10. Ontaria
11. Temporary Permanent

Prvi singl "Anomie" je več dostupan za slušanje na svim platformama.

Edited by druželjub