Мајор Гашпар Posted June 9, 2021 Report Share Posted June 9, 2021 Tri godine od smrti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted June 10, 2021 Report Share Posted June 10, 2021 Gospodo, otvarajte temu za EP. Valja diskutirat, ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted June 11, 2021 Report Share Posted June 11, 2021 Saaamtajms ol aj nid iz di er det aj brid end tu lav juuuu Govno sam i nek se to zna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted June 11, 2021 Report Share Posted June 11, 2021 De ste... Ameri-kanci... Osvajaju Severnomakedonci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koroviev Posted June 21, 2021 Report Share Posted June 21, 2021 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted June 21, 2021 Report Share Posted June 21, 2021 Ta ta ta... tange sestro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted June 22, 2021 Report Share Posted June 22, 2021 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=338446167837902&id=100050175652907 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted June 23, 2021 Report Share Posted June 23, 2021 brt moj napaceni.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted June 26, 2021 Report Share Posted June 26, 2021 Vinjak nije u kadru. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted June 27, 2021 Report Share Posted June 27, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 E, moj Koki... https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1489163/nikola-jokic-konji-stala-suspenzija.html?fbclid=IwAR3po6CLcBfx6oh4hJMgz6gjm0BVhRmO2NDRec3O1yFrOdH3gej4mX9dTgo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Pogledajte cisternu za vodu iza traktora... firma u kojoj radim, nadam se da cu omedjavati nesto i Jokicu, odracu ga. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Kolji, dragi gospodine Sabo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Oderi prvo njega, pa Đokoviće. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 Najbolji sam geometar u celom srezu. Djokovicu pomeram medju ka unutra, sve u skladu sa neplacenim porezom. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted July 2, 2021 Report Share Posted July 2, 2021 https://mondo.rs/Zabava/Zvezde-i-tracevi/a1489879/kristijan-golubovic-o-belivuku-arkanu-legiji.html Da li je isitina da si udario Caneta iz Partibrejkersa? "Jesam. On je poljubio moju pokojnu ženu Danijelu sa kojom je bio prijatelj. I ja se toliko naljutim i priđem: - Što si poljubio moju buduću ženu? - Ajde otkači se. Ko ti je ovaj?, pita on Danijelu. I ja bam u glavu, Cane odleti u zvučnike, pala mu s noge patika. Ustaje čovek onako razvaljen i kaže - Kreni, kreni prema meni. Kad sam posle čuo pesmu "Kreni prema meni" pitao sam se da li je moguće da je čovek bio inspirisan onim udarcem... Ja inače mnogo volim Caneta, mnogo ga cenim." 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted July 2, 2021 Report Share Posted July 2, 2021 Haha kako samo kaže masno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serblackbeard Posted July 3, 2021 Report Share Posted July 3, 2021 Nek zovne kizu milinkovica da se posavetuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted July 5, 2021 Report Share Posted July 5, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koroviev Posted July 5, 2021 Report Share Posted July 5, 2021 Analiziraju istoriju pojma: https://sr.wikipedia.org/wiki/Силовање 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted July 6, 2021 Report Share Posted July 6, 2021 Hrvati su nekad bili značajna nacionalna zajednica u Zemunu. Svojevremeno je imao četiri hrvatska nogometna kluba (HŠK Građanski, HŠK Zemun, HŠK Dunav i HŠK Hajduk), brojna kulturno-umjetnička društva hrvatskog predznaka, Hrvatsku čitaonicu, organizaciju Hrvatski sokol, a od gospodarskih se isticala Hrvatska štedionica. Brojni su Hrvati ostavili tragove u Zemunu koji se ne daju izbrisati, a dokaz su hrvatske baštine u tom gradu . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted July 6, 2021 Report Share Posted July 6, 2021 Vojislav Šešelj, danas najpoznatiji Hrvat u Zemunu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted July 7, 2021 Report Share Posted July 7, 2021 Izbacio bih Hajduk, ne uklapa i se u tu hšk priču. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted July 7, 2021 Report Share Posted July 7, 2021 15 hours ago, Srbin Hamza said: Vojislav Šešelj, danas najpoznatiji Hrvat u Zemunu. Ћетнићко копиле. ...više od 80 godina ne prestaje iseljavanje Hrvata iz Zemuna iz raznih razloga. God. 1921. Zemun je imao oko 20 000 žitelja - oko 70% bili su Hrvati. Danas Zemun ima više od 200 000 žitelja, a procjenjuje se da Hrvata ima samo oko 5%. Iseljavanju Hrvata je uz političke pritiske pogodovalo ciljano ekonomsko slabljenje, kulturno izoliranje i zapostavljanje. Nakon Drugoga svjetskog rata svi gospodarski i kulturni objekti koje su Hrvati stoljećima podizali u Zemunu oduzeti su i postali su "narodna svojina". primjer gradske Bolnice ili Bolnice sestara milosrdnica, koje su sestre podigle za građane Zemuna, a koja im je oduzeta. Zatim Katolički dom, u kojem su radila kulturno-umjetnička društva, npr. Tomislav. Zatim Hrvatski sokolski dom, Hrvatska štedionica, tvornice. Oduzimanjem tih i drugih institucija intenzivirano je iseljavanje Hrvata iz Zemuna, onemogućena egzistencija i njihov opstanak. Velikosrpski uspon 1980-ih i ratni pohodi 1990-ih bili su novo zlo. Mnogi su Hrvati ostali bez svojih kuća, stanova, posla, otpremnina, dionica, s minimalnim mirovinama. Danas Hrvati u Zemunu nemaju svojih škola, ustanova, svojih medijskih emisija, svojih predstavnika u lokalnoj i državnoj vlasti. Tek 2003. je registrirana Zajednica Hrvata Zemuna. Knjižnica i čitaonica, koja nosi naziv »Ilija Okrugić«, obnovljena je uz pomoć članstva, Vlade Republike Hrvatske i župnika. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted July 7, 2021 Report Share Posted July 7, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts