Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kakvo uništavanje sinoć. Pick 'n' roll celu utakmicu i celu utakmicu Oklahoma ne zna da odbrani. Košarka na vrhunskom nivou a toliko jednostavna, i funkcioniše. Ginobili podivljao, a Jackson smarao Duranta, koji jeste završio sa 27 poena, ali sa šutem 8/19, a pored toga ga je u poslednjoj četvrtini ugušio Jackson, nisam primetio da je Durant postigao nešto mnogo poena, ako ne računamo beznačajne trojke u poslednjem minutu kada su Spursi već osigurali pobedu. Ako Thunder ne smisli neku odbranu za pick ne vidim kako mogu da dobiju seriju, sinoć se činilo kao da koliko god individualnog talenta Oklahoma imala, San Antonio je bolji tim i lakše se prilagođava ako dođe do problema sa glavnim zvezdama (Parker i Duncana po 6/15 šut) dok Oklahoma sa Westbrookom ispod 20 poena kao da ne može da postigne dovoljan broj poena da bi dobila utakmicu. Još jedna loša stvar po njih je što se Westbrook još nije opametio. U kritičnom trenutku on u ranoj fazi napada kreće kao pomahnitao na koš, naleće na dvojicu odbrambenih igrača, pravi faul u napadu, tipičan rookie kamikaza potez. No dobro, videćemo šta će biti u nastavku serije. Večeras će se verovatno gledati Majami-Boston, ako su James i Wade još uvek onako napaljeni trebalo bi da dobiju utakmicu, ali ako nisu...

Posted

a kad malo bolje razmislis ko u majamiju moze da zaustavi rondoa?plus tesko da ce moci da pokriju i alena i garneta i pirsa,kontam svi ce biti dvocifreni a i klupa je pocela da radi u plejofu.ja kontam da ako majami bude igrao na visok broj poena ima da ih nakantaju samo tako,zaboravljas da sa sve bosom koji je jedini tu nesto i igrao odbranu su ih odrali zadnja 3 meca,dok je pirs poludio i igra odbranu zadnja 2 meca,valjda se nalozio i misli da mogu da uzmu.

SA rutina,SA - Boston finale - apsolutna pobjeda kosarke i kulta

• Upvote 1
Posted

Bosh nikad nije znao da igra odbranu :D Nažalost, imao sam to prilike da gledam pošto navijam za Reptorse :D Malko se poboljšao, ali daleko je to od dobre odbrane. Garnett ga je uvek mučio, jako jako retko je Bosh protiv Bostona uspevao da pruži dobre partije. Kako stvari trenutno stoje, James je još uvek izuzetno napaljen i otprilike sam dobija utakmicu. E btw, ne znam šta je sa Allenom u poslednje vreme, otkad se vratio posle povrede nije ni blizu onoga što bi trebao biti, čak je ovu utakmicu npr. počeo sa 3/7 sa linije za slobodna bacanja, ne pamtim da mu se to ikada desilo. Ipak, ako izgubi ovde Boston, izgubiće zbog toga što Rondo nije ispunio očekivanja i izdominirao nad Chalmersom.

Boston slobodnjaci 11/21, bruka i sramota, Pietrus promašio tri od četiri u poslednjoj četvrtini, i kao da to nije bilo dovoljno, Bass je oba svoja promašio, a inače ima preko 80% sa linije penala, i tako su bez problema pustili 5 poena da izmaknu. A ja konj igrao na kladionici na Majami <93.5 poena xD

Posted

Njihove klupe nema čini mi se uopšte u plejofu, tu su samo da bi početna petorka odmorila. U par navrata su protiv Atlante bili očajni, mislim, kada je Rivers ostavljao samu drugu petorku na parketu, sad verovatno mora nekako da kombinuje, kao što i Spoelstra skoro ni u jednom trenutku na parketu ne ostavlja ekipu bez ili Jamesa ili Wadea. Tu je skoro uvek bar Rondo, kontam da on igra oko 45 minuta po utakmici protiv Majamija.

Što se finala zapada tiče, Oklahoma ispada. Sinoć Durant 31 poen, Harden 30, Westbrook 27, i opet su izgubili 9 razlike. Mene čudi kako Westbrook može biti toliko fizički spreman a da njegov čovek napuni koš sa 34 poena i šutira 16/21, što je Parker uradio sinoć. Nisam nikad nešto obraćao pažnju na Westbrookovu odbranu, nisam previše ni gledao Oklahomu, ali zar je moguće da je toliko loš u odbrani o.O

Posted

Uh, Boston sinoć pokraden :no: Minut i po do kraja produžetka Rondo krenuo na ulaz, i Wade ga udari po glavi, a sudije ništa. Naravno, Rondo promaši, padne, i Majami u kontri 5 protiv 4 postigne dva poena i to je otprilike odlučilo utakmicu. Inače, Rondo 44 poena, 10 asistencija, 8 skokova, čovek je igrao neverovatno, puštali ga da šutira a on skoro sve šuteve pogađao, što bi moglo biti znak ili da je počeo to intenzivno da vežba ili bar da će npr. već sledeće sezone dodati i šut svojoj igri, a onda bi već mogao da bude i kandidat za najboljeg igrača na poziciji na kojoj igra. Uglavnom, odlična utakmica, prepostavljam da Boston uzima dve pobede na svom terenu. U prvom poluvremenu su uspeli da da zadrže i Jamesa i Wadea, ako bi nekako to uspeli i u Bostonu, a tamo će im sigurno biti lakše, lagano bi dobili obe.

Posted

Iii, onda ce Majami dobiti 4-2 :mhihi: Voleo bih da nisam u pravu al trenutno to izgleda kao najverovatniji epilog ove serije. Ova dvojica stvarno nenormalno igraju. Mozda se i istrose, ko zna

Inace, sta mislite o tome sto je NO dobio prvi pik na draftu? Sad mi je vec zao Jordana, covek opet izduvao :icon_ne:

Posted

Svakako Bobcatsi ne bi bili neka genijalna ekipa. Ne znam kakva im je situacija sa platama, sa prostorom za pojačanja, ali ako planiraju da tim grade oko Augustina, Hendersona, Mullensa, opet će biti najgori u ligi :D Naravno, odmah su ljudi počeli da viču kako je NBA liga namestila lutriju, kako bi tim koji je u njihovom vlasništvu dobio prvi pik na draftu. Ako uzmu Davisa na draftu moći će da se menjaju za recimo Kamana, ili Okafora, ili koga već iz centarske linije žele i mogu da menjaju za nekog solidnog/potencijalno odličnog igrača, možda beka možda krilo, tj. najverovatnije, pa bi sa Jackom, Gordonom (koji je, da ne zaboravimo, propustio skoro celu sezonu, a kada se vratio odigrali su neke odlične utakmice), i eventualnim pojačanjem, imali sasvim finu startnu petorku, a rezerve su pokazale ove godine da mogu da postižu poene, mada su uglavnom novajlije i potpuno nepoznati igrači.

Što se ovog finala istoka tiče, svašta bi moglo da bude. Na stranu Rondo i njegovo ludilo sinoć, na stranu šest ličnih Piercea, ali Ray Allen je počeo da igra. Pogodio je par trojki, imao 13 poena, i kao da se čini da bi mogao da nastavi da tako igra u ovoj seriji. Garnett je bio dosta loš sinoć, samo 6/18 šut, a trebalo bi baš on i Rondo da dominiraju i donose najviše poena Bostonu. Uglavnom, biće zanimljiva serija, možda ode i do 7 utakmica.

Posted

Ne mora ni da bude on, ali kontam da njima na draftu odgovara igrač koji je krilni centar ili centar ili može da igra obe pozicije. Imaju tu Okafora, Kamana, Landry-ja, ako dodaju još jednog, verovatno mogu sebi da priušte da jednog menjaju kako bi pojačali ostale pozicije, pošto su tu dosta tanki. Opet, nisam upoznat sa tim ko je pri kraju ugovora, koga mogu menjati koga ne, ali nešto mi se čini da je Kaman pominjan u više navrata kao trejd opcija. Na kraju bi se moglo pokazati da je ova očajna sezona zapravo bila dobra za Hornetse, bili su jadni, a imali su i dosta problema sa povredama, ali zato su se novajlije naigrale, unapredile značajno svoju igru, pa bi ta klupa sledeće sezone mogla biti poprilično produktivna :)

Posted

da, njega sam zaboravio. :D

gordon je all-star nivo, mada nije nešto igrao ove godine. kejman je pošten centar, bivši all-star.

Posted

Pa dobro, i nije to toliko loše za njih. Paul je svakako hteo da ide, nisu mu napravili tim koji bi mogao da ide na titule, stalno su visili negde blizu plejofa, ili jedva upadali, i to čoveku nije dovoljno bilo, bolje da su ovako nešto dobili za njega nego da je po isteku ugovora samo otišao. Gordon je igrač sa ogromnim potencijalom, a nije ni Kaman za bacanje, kad je raspoložen laganih 20 poena i 10 skokova :)

Evo nađoh, dobili su uz tih trojicu i dva pika druge runde na nekom od budućih draftova, ništa posebno.

Posted

E da, a evo vidim sad NO ima i desetog pika, to bi mogao da bude dobar igrac ako je draft ove godine zaista toliko jak ko sto tvrde. Mozda i bude nesto od njih sledece sezone. E da, Stolet, nisu oni vise u vlasnistvu NBA :)

Kakav je taj Davis, nikad ga nisam gledao? Ameri ga dizu u nebesa, a on i nije imao nesto puno PPG na koledzu. Kao, u odbrani je do jaja.

Posted

gledao sam ga ja dosta u ncaa. ne znam sta da kazem. lepo si primetio da nije imao nesto puno poena u proseku, dobar je u skoku i u rampama (sto, ruku na srce, i nije tesko u ncaa sa onakvim fizikalijama), solidan i sut ima sa polu distance. jebes ga, malo vise su ga naduvali, ali daleko od toga da nije talenat. ako me secanje ne vara, u finalu f4 ncaa je bio dosta los...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...