Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ovo bi trebala na bude tema na kojoj bi se diskutovalo o programiranju i problemima sa kojima se programeri sretnu u toku pisanje nekog programa ...

Znam da postoji milion foruma sa iskljucivo ovom tematikom, ali ne mislim da ce skoditi postaviti pitanje i ovde, pa ukoliko neko zna da odgovori... :pivopije:

• 2 weeks later...
Posted (edited)

PHP konza.

Sad očekujem raspravu desktop vs web programiranje u roku od dva dana.

p.s. Ko je izmislio simplexml_load_file treba da gori u paklu.

Edited by dAdAiSt
Posted

Jel radi neko u C#?

Radio ja, u C#, ADO.Net, ASP.Net, Linq... Kada sam uvideo da je go kurac od programskog jezika, i da posla nema, presaltovao se na Web Development i sve ostale propratne.

Posted

Kako je C# go kurac? Pa u programiranju, C++ i C# se najvise koriste. Sada sto je sada lakse naci posao iz web developmenta je totalno druga prica.

• Upvote 1
Posted

Mislio sam kod nas. Slaba potraznja i slabo trziste. Jeste da se koriste, ali je C# ogranicen, jer je samo za Windows Desktop Development. Nije cross platform kao Java recimo... Previse se posla sada prebacuje na mobilne uredjaje, sve je manje posla za desktop solucije. C++ je druga prica, za industriju je glavni jezik (a i za vecinu drugih stvari generalno).

Posted

Mislim da ima kod nas dovoljno poslova za C# za ljude koji se ozbiljno bave time. Stvar je u tome što se sa php-om npr mnogo lakše nalazi makar kakav posao jer (loših) php programera kao i istih aplikacija ima na izvoz i uvek treba.

Posted

Za svakog ko se ozbiljno bavi programiranjem ima posla. Zeznuto je pocetnicima. Uci se na faxu, ovo ono, uci se sa strane, ali za posao (narocito u programiranju) je potrebno podebelo znanje i iskustvo da bi se dobio posao. A 90% onih koji zavrse fax nisu ni videli ozbiljne projekte kao sto se radi u "stvarnosti". Ne govorim iz svog iskustva, vec iz iskustva par prijatelja/ica, koji su zavrsili fax, bili u fazonu e super ovo ono, a kada treba posao, nema nista od toga, jer tehnologije koje se koriste u praksi prevazilazi ono sto se uci na faxu. A vecina firmi nisu u fazonu da primaju novajlije i obucavaju ih, zbog pregrsti posla...

Sa druge strane, web development je relativno lakse nauciti nego software development, lakse je dobiti projekte, ideje, time se i brze uci, i dolazi do iskustva, pa i posla. Ovo drugo je moje iskustvo. Krenuo sam C#, radio software-e, baze podataka, ovo ono, ali nista od toga nije zazivelo, jer generalno, nisam imao ideju niti projekte kako da budzim svoje iskustvo. Dok sam za Web Development, imao ideja pregrst, a i lakse mi je realno. A najrealnije, nisam neki potencijal za software programiranje :) Iako imam razumevanja, kontam da treba imati ono "nesto" sto ce te izdvojiti od mase, i sto generalno konta probleme (u ovom slucaju) OOP programiranja.

Posted

U suštini se slažem al' taj koji je mislio da će u zemlji Srbiji posle faxa da šljaka se mnogo zajebao. Treba raskrstiti sa ta dva u startu. Ja sam za vreme faksa radio odvojeno za sebe a odvojeno da položim ispite. Od svega mi je ostala tu i tamo neka teorija ali programiranje se uči tek kad faks završi.

Posted (edited)

Old but gold

Haha kako je genijalno, iako mi je Java totalno ne interesantna.

Edited by Lunar
  • 1 year later...
Posted

U suštini se slažem al' taj koji je mislio da će u zemlji Srbiji posle faxa da šljaka se mnogo zajebao. Treba raskrstiti sa ta dva u startu. Ja sam za vreme faksa radio odvojeno za sebe a odvojeno da položim ispite. Od svega mi je ostala tu i tamo neka teorija ali programiranje se uči tek kad faks završi.

Ne gasite svetlo na kraju tunela :no:

Posted (edited)

Ja radim web development u C# (radio sam i u C++ par puta ali to bas i nije vremenski produktivno iako je kod, pa samim tim i web aplikacija mnogo brza), ne kapiram u cemu je problem. C# kao jezik nema veze sa tipom razvoja (desktop vs web). Radi i jedno i drugo.

Edited by Dersu Uzala
Posted

Što?

Uvek može posle faksa sa programiranjem ili sa bilo čim da se zaposli neki izvanredan student, talentovan i sa dobrim prosekom. Ali ostali ne tako lako...

Znam kakvo je stanje ovde, ali volim da verujem da sad ne rmbacim ko kreten uzalud, pa makar to bila pusta zabluda :zuba:

Nego, je l neko ovde radio sa listama i drvetima u C-u? Ogadilo mi se programiranje od njih :zeleni:

Posted

Kolko se secam to je par sablona plus azuriranje pokazivaca, koje ruku na srce moze da se zabrlja. Ja sam uvek gledao da sve sto moze prikazem preko matrice, a moze skoro sve. Sad, ne secam se koliko je isplativo u realnom vremenu, davno sam to radio.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...