Uruk Posted March 28, 2012 Report Posted March 28, 2012 Mozda bih pokrenuo neki blog uskoro, pa ako ima ko da mi da neke instrukcije, posto ja o tome pojma nemam, bio bih zahvalan. Ako se kaci na blogspot, ima li tu nekih zasebnih platformi, ili je sve isto. I kakva je razlika izmedju bloga i ovog wordpress-a je li to isto, ili ne? I kakvo je stanje sad sa blogspotom zog SOPA i PIPA, zatvara li se to ili ne? Mozda je tema za Racunare vise, ali nekako mi deluje da su pre ljudi koji svracaju na KUM iskusniji po ovom pitanju. Moderator neka premsti ako mu ne odgovara.
Zen Posted March 28, 2012 Report Posted March 28, 2012 Wordpress zaobidji, previse besmislenih opcija, plus ne mozes nikada da obrises svoj nalog. Tumblr je ok, ali je po mom misljenju blogger/blogspot dosta laksi za korisnike, plus je pregledniji ako zelis da stavljas kategorije postova na blogu.
lemmy sixx Posted March 28, 2012 Report Posted March 28, 2012 Pitaj Slobu Blogera,on je ekspert na ovom polju.Mag,veliki bvana.
Мајор Гашпар Posted March 28, 2012 Report Posted March 28, 2012 Моје блоговање стало је у три кратке приче. Није то за мене... http://kurvepanduripijanepropalice.blog.hr/
Novaliis Posted March 28, 2012 Report Posted March 28, 2012 (edited) Mislim da sam jedno 10 puta započeo blog i smorio se nakon registracije. Uglavnom sam koristio blogger. Moje mišljenje je da ako imaš nešto pametno reći, sakupi sve što si napisao i izdaj knjigu. Edited March 28, 2012 by Novaliis
Zen Posted March 29, 2012 Report Posted March 29, 2012 Vece su ti sanse da izdas knjigu ako vec imas neki blog koji ljudi i izdavaci mogu da procitaju
truliandedzombileš! Posted March 29, 2012 Report Posted March 29, 2012 I kakvo je stanje sad sa blogspotom zog SOPA i PIPA, zatvara li se to ili ne? Za sada je kul, čak i kada je u pitanju kačenje čisto piratskog sadržaja.
Uruk Posted March 29, 2012 Author Report Posted March 29, 2012 (edited) Hvala puno. Ne bih ja to koristio za piskaranje prica, vec za kacenje dokumentaraca, i recenzije albuma i filmova, eventualno neke nove knjige. Edited March 29, 2012 by Uruk
neonskacrna Posted March 29, 2012 Report Posted March 29, 2012 smrt modnim blogerima. osim toga,meni je blog mnogo smorna stvar. vecina ljudi koje znam da to rade ili imaju previse stvari da kazu pa smore, ili nemaju nista da kazu, pa smore. 1
Zen Posted March 29, 2012 Report Posted March 29, 2012 Blog je korisna stvar. Ljudi pisu pa ko hoce da cita, cita, ko nece preskoci. Tako najbolje provalis da li je neko debil. Modni blogovi su glupost. Mada povremenom propratim Tavi Gevinson Uostalom, ako ce neko ostvarati fashion blog, tipujem na Talvija i Lunara
Novaliis Posted March 29, 2012 Report Posted March 29, 2012 Vece su ti sanse da izdas knjigu ako vec imas neki blog koji ljudi i izdavaci mogu da procitaju A isto tako su veće šanse da neko ukrade tvoj rad, kao što je slučaj sa knjigom o Runama nedavno.
Zen Posted March 29, 2012 Report Posted March 29, 2012 Ko ti garantuje kao predas rukopis na citanej da nece biti isto.. Ma sve je to mafija.. samizdat dakle.
Novaliis Posted March 29, 2012 Report Posted March 29, 2012 lulu.com je dobar za izdavanje bilo čega. Moja drugarica je izdala knjižicu preko njih. A šta je dođavola modni blog?
Zen Posted March 29, 2012 Report Posted March 29, 2012 To drze ljudi/deca/entiteti koji misle da imaju sta da kazu sto se tice stila i odevanja. Fashion blogs are blogs that cover the fashion industry, clothing, and personal style. Most of them suck. na primer, meni je zanimljiva ova klinka http://www.thestylerookie.com/ koja na kraju ispade neko ko se nesto i pita u svetu visoke mode (danas svi znaju da igraju fudbaTM) http://en.wikipedia.org/wiki/Tavi_Gevinson Po principu, ljudi drve svoju pricu, pa ako ih neko prepozna (sto se ponekad zaista i desi), mogu od toga i da profitiraju. Naravno ne 99,99999999% i naravno ne u Srbiji...
Berliner Posted March 29, 2012 Report Posted March 29, 2012 Mozda bih pokrenuo neki blog uskoro, pa ako ima ko da mi da neke instrukcije, posto ja o tome pojma nemam, bio bih zahvalan. Ako se kaci na blogspot, ima li tu nekih zasebnih platformi, ili je sve isto. I kakva je razlika izmedju bloga i ovog wordpress-a je li to isto, ili ne? I kakvo je stanje sad sa blogspotom zog SOPA i PIPA, zatvara li se to ili ne? Mozda je tema za Racunare vise, ali nekako mi deluje da su pre ljudi koji svracaju na KUM iskusniji po ovom pitanju. Moderator neka premsti ako mu ne odgovara. sto se ovako opstih saveta tice, najbolji savet koji ti mogu dati sto se tice poseta je da postujes redovno, ali znaci u dan redovno uz 0 odstupanja. svakih 5 dana - svaki peti dan, svake dve sedmice - svake druge... sto cesce... ako nemas sta da stavis, a ti nakucaj neko random sranje - ljudima je bitnije da imaju sta da citaju i da mogu da iscekuju sledeci post nego sto im je bitno sta ce da citaju/gledaju/slusaju. ljudi imaju veliki prag tolerancije prema sranju u web 2.0 eri. i onda kad zapravo budes imao nesto konkretno da postujes bice i nekog ko ce to i citati.
Zen Posted April 25, 2012 Report Posted April 25, 2012 sto se ovako opstih saveta tice, najbolji savet koji ti mogu dati sto se tice poseta je da postujes redovno, ali znaci u dan redovno uz 0 odstupanja. svakih 5 dana - svaki peti dan, svake dve sedmice - svake druge... sto cesce... ako nemas sta da stavis, a ti nakucaj neko random sranje - ljudima je bitnije da imaju sta da citaju i da mogu da iscekuju sledeci post nego sto im je bitno sta ce da citaju/gledaju/slusaju. ljudi imaju veliki prag tolerancije prema sranju u web 2.0 eri. i onda kad zapravo budes imao nesto konkretno da postujes bice i nekog ko ce to i citati. Wrong! onda ljudi skontaju da postoji sansa da postujes neko random sranje i prestace da prate sranje mogu sebi da dopuste samo oni sa 2k followera, pa ce im neko i oprostiti bolje postuj retko ali kvalitetno
Berliner Posted April 25, 2012 Report Posted April 25, 2012 svi uspesni blogovi se zasnivaju na sranju prosaranim kvalitetom.
Denny Posted May 6, 2012 Report Posted May 6, 2012 Ovde drugarica i ja prdimo. Ne bih ja to koristio za piskaranje prica, vec za kacenje dokumentaraca, i recenzije albuma i filmova, eventualno neke nove knjige. Blogger onda, definitivno.
temper Posted December 14, 2012 Report Posted December 14, 2012 lulu.com je dobar za izdavanje bilo čega. Moja drugarica je izdala knjižicu preko njih. Do sada sam na netu nalazila nešto slično, ali vezano za ghostwriting. Doduše, nisam puno ni kopala. Na lulu.com je sve jasno, ideja je odlična. Još me zanima praktično funkcionisanje kada Srbija u pitanju. Možda neko zna.
Vlaja Buraz Posted December 14, 2012 Report Posted December 14, 2012 Као што је већ речено, блог је добра платформа за људе који се баве писањем да буду примјећени од оних који би их издали, на овај или онај начин. Већина блогова је данас футава с обзиром да су сви дошли на интернет (за разлику од информатичких почетака који су били резервисани за фине, културне момке), али то је у складу са овим свијетом на којем живимо гдје је 80% свега срање (плус/минус 20%). Елем, ево га мој: http://bojan5150.mojblog.rs/
Recommended Posts