Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

cela španska reprezentacija je prosečno građena, a gasol mlađi kilograma višak. to oni tamo crnci vole da se pucaju (a)steroidima.

nego, ovde se malo mešaju babe i žabe - teretana u profesionalnom sportu i rekreativna teretana glupe klinčadije.

a fejsbuk i tviter su u suštini krivi, neko je to lepo primetio.

Edited by vudun
Posted

pa ja i ne pričam o njima, nego o gomili klinaca koje poznajem, a koji su bili odlični basketaši u svom uzrastu, da bi nakon polaska u srednju školu krenuli da se bave teretanom i izlascima, alkoholom, cigaretama...

danas kupljen "Hamlet" u Zemunu, pre neki dan "Majstor i Margarita", nemoj tako

Pa i ja sam se u osnovnoj zaludjivao da cu biti kosarkas, i sta ostadoh na 181cm, sad jos treba da treniram odraz , i bacam 200 bacanja dnevno.... pa jebiga ljudi imaju i druga interesovanja....

jako je kupiti procitaj ih ;)

Posted

sve receno, tog kalinica sam vidjao do pre godinu dana u maxbetu na ruletu, u 3 ujutru, pa bolje da je isao u teretanu i kupio kreatin u svakom slucaju

jbg sad je glavna fora biti faca van terena....jebo ti takve sportiste kad pune rubrike zute stampe i tabloida a tamo gde treba da pisu o njemu, nema ga nigde.

• Upvote 1
Posted (edited)

Kalinicu je ovai Eurobasket pao kao kec na deset...upao niotkuda, naivise napredovao i odigrao iznad maksimuma mogucnosti...poenter nie, ali sve ostaloe igrao na vrhunskom nivou...dae sa Dudom radio od malena, sad bi bio zver

Edited by KazimKazim
Posted

Kalinicu je ovai Eurobasket pao kao kec na deset...upao niotkuda, naivise napredovao i odigrao iznad maksimuma mogucnosti...poenter nie, ali sve ostaloe igrao na vrhunskom nivou...dae sa Dudom radio od malena, sad bi bio zver

bolje mu ide orphanela nego basket realno....

Posted

@lemmy Da se kurce po teretanama i rokaju kreatinima jer to je pomodarstvo.

Kontradiktoran si, jer je teretana sport, bez koje je kosarka nezamisliva, pa cak su i crnci u Americi to skontali pre 50godina.

Sa ostalim se slazem.

Teretana nije sport.Nikakav sport.Teretana je,kao sto je Kuruz rekao,dodatak sportu.Dakle,najobicniji trening fizicke spreme za ljude koji se bave pravim sportom kao sto su fudbal,kosarka,rukomet,atletika itd.Osnova kosarke nije teretana,vec igra.Sut,vodjenje lopte,dodavanje,igra pod obrucom,skok,taktika...teretana je dodatak za fizicku spremu,i samo to.

I Kuruz je 100% u pravu po pitanju odlazaka u teretanu.Dakle,da se razumemo,tu nista lose nema.I ne moras odmah skakati kao udaren misleci da je to atak na tebe.Posto nije,jer ja jako dobro znam zasto si ti to radio.Ali cinjenica je da danas 90% ljudi u teretanu ide iz cistog pomodarstva.Bas zbog toga o cemu Kuruz prica.A ne mozes mi ni reci da neko kao Adam i Danijel ide tamo zbog zdravlja i zbog toga sto vode racuna o svom telu.Moj kurac,krkaju se nekim smecima od kojih narastu duplo veci za dve nedelje.To je totalna suprotnost vodjenu racuna o sebi.I to radi pun kurac ljudi.

Ja sam više primera video gde talentovani klinci od 14-15 godina prestanu trenirati jer se okrenu igricama/alkoholu/cigarama/izlascima a ne da su prestali zato što su krenuli da se bilduju... Ovi što se bilduju sa 25-30 oni već sigurno neće postati profesionalni sportisti.

I to je istina.

sve receno, tog kalinica sam vidjao do pre godinu dana u maxbetu na ruletu, u 3 ujutru, pa bolje da je isao u teretanu i kupio kreatin u svakom slucaju

A sta si ti radio u Maxbetu u 3 ujutro? Trcao u krug i radio sklekove? :P;)

• Upvote 2
  • Downvote 1
Posted (edited)

@ Iffy - Ne znam koliko si ga gledao u naisoi kosarkaskoi ligi i sad na prvenstvu...uglavnom poentae - dae odlican timski igrac, krpi rupe u odbrani, skace, do ovog meca je skoro sve direktne protivnike pohapsio i sveo na minimum poenterskog ucinka...cak je i u napadu za njegov standarde bio prilicno dobar...i takav igrac treba svakom timu...ne da skupis 12 zvezda,da se ne zna ko sta igra i otimau oko lopte, ko ce vise da sutne i slicno

Edited by KazimKazim
Posted

paz' depresije,jebote,sacekajte da ovima bar izrastu facijalne dlake pa im serite.

ovo je spanija dobila na iskustvo,vise su se prepali nego sto su nesto nadigrani ili ne umiju da igraju.2009te je bila druga prica,igraci su imali vise iskustva,njima je tad jebeni tepic ubacio 10 poena.ne vidite sustinu,a to je da je duda sa grdilo klincadije i onim malobrojnim koji se odazvase/nisu bili spreceni dosao u poziciju da se bori za polufinale.ako se izbori svjetsko,a ne vidim zasto ne bi,odazvace se vecina,klinci ce biti za godinu stariji pa ce da se vidi sta je i kako je.

• Upvote 3
Posted

A sta si ti radio u Maxbetu u 3 ujutro? Trcao u krug i radio sklekove? :P;)

Sad zaista nemam volje da se raspravljam o teretani, kao sto rekoh ni ne idem, kuci treniram i nemam zbog cega oko toga biti pogodjen, ali mi je potpuno bezveze sto kuruz i ti pricate, Adam i Danijel predstavljaju jedan deo teretane i ne treba zbog njih generalizovati sve ostale, u ostalom i ti si do pre koju godinu pratio program sa tegovima p90x, ljudi i to rade po teretanam, trce, zatezu se, nje sve u bildanju.

A u max betu sam popio kafu, ili kiselu cini mi se ;)

Posted

Ne vredi. Dugradim vestacko koleno i da zovem Dudu. Ima li ko broj?

E pa jebi ga. Bez veze danas nema nista. Valjda ima neko nekog rodjaka ko zna nekog ko moze da odradi stvar. :obrv:

Posted

Има истине доста у многим постовима, мрзи ке сад све да коментаришем. Али нико није поменуо по мени најважнију ствар, тренере. Од млађих категорија па надаље. Тренери имају мизерне плате, што доводи до 2 ствари. Прво у млађим категоријама се труде да постигну РЕЗУЛТАТЕ не би ли догурали до сениорске кошарке и неких већих пара. То је лоше на много нивоа. Ја сам баталио тренирање у осмом разреду јер су се тад увелико радиле акције, одбране, тактика ... Цела генерација била пуна неких талената наравно нико ништа није урадио. Зашто? Зато што им је свима шут остао исти од 15. до 22. године, зато што са 14-15 година већ никоме не пада на памет да ради основе са тобом. Јеботе, па тактику ћеш објаснити највећем дебилу за пола године, али шут мора да се вежба сваки дан, дриблинг мора да се вежба сваки дан. Ја за неколико година тренирања нисам научио правилно да изађем из блока, да нисам ишао на баскет никад не бих научио. И како онда да имаш врхунске играче?

Друго, сениорски тренери имају такође бедне плате, па се усеравају у гаће и нико не ризикује. Цветковић, Миљеновић ето само два играча која су доведена на ивицу пропасти јер су млади,слаби,непоуздани и није им давана минутажа да би играли којекакви Гордићи,Поповићи,Човићи (татин син синдорм, јако присутно у Србији, зна свако ко је било шта тренирао) . Зашто Шпанци имају сјајан тим? Зато што се млади домаћи играчи бацају у ватру. Седећи на клупи нико није постао играч.

Али моје мишљење је да је највећи проблем кошарке у Србији што Срби данас, у овом тренутку не воле кошарку. Колико људи иде редовно да гледа кошарку? Колико људи гледа редовно на ТВ-у и на стримовима кошарку? Мало. Прича о кошарци се углавном своди на узели смо титулу ви нисте 15 година, Човић/Вујошевић/Вучић/држава/курац/палац. После Купа ми нико није рекао, еј' тај и тај играч је подбацио, еј' види како Звезда без Игора ни на курац не личи, не брате, намештено Ђилас, ПП апарат...

У принципу, какви смо, ни ово не заслужујемо. О утакмици не бих, али момцима свака част. Да се не пласирамо не могу да кажем да се нису залагали. И дошли су. Има неких који нису хтели. А то је још једна јако срамна и тужна прича.

• Upvote 15
Posted

Prestao sam da treniram basket posle 10 godina aktive, ligashkih tekmi i sranja jer sam ostao nizak i lagan. Hvala Mishi Lakicu koji me je nauchio da sam govno :D

Teretana znachi mnogo. Ja sa 194 nisam mogao da pariram likovima koji imaju 90 kila, a ja 65. To shto sad mogu da pomerim Rashka Katica na masu ne znachi nihta kad se nije vezbalo.

Ko nije jak, mor da bude brz. Vecheras nije postojao niko ko moze da se vrati u odbranu posle bloka ili skoka, niti iko ko je mogao da igra jedan na jedan pod koshem... plus ne znam shta ciganima NIJE ushlo u kosh. Ubadali su kao besni, crkli.

Posted (edited)

И зато им свака част. Систем прозводи шутере. Ја од Вујанића нисам видео врсног шутера код нас. Кад Вујанић добије лопту сам ја сам знао да улази. Анђуша,Трипковић,Кешељ, па ти би некад били резерве у Слоги и Здрављу. Сећам се Зорана Нишавића, па он би у овој репрезентацији био Реј Ален...

Теретана ти ни за који курац не треба кад си клинац. Тад се раде основе. Са 17-18 свакакко, 'ајде и са 16 али пре тога је то чисто свирање курцу. Питајте Муслија.

Edited by El Karnisero
Posted

Sad zaista nemam volje da se raspravljam o teretani, kao sto rekoh ni ne idem, kuci treniram i nemam zbog cega oko toga biti pogodjen, ali mi je potpuno bezveze sto kuruz i ti pricate, Adam i Danijel predstavljaju jedan deo teretane i ne treba zbog njih generalizovati sve ostale, u ostalom i ti si do pre koju godinu pratio program sa tegovima p90x, ljudi i to rade po teretanam, trce, zatezu se, nje sve u bildanju.

A u max betu sam popio kafu, ili kiselu cini mi se ;)

Pa nisam ja nista lose pricao o teretani.Tu apsolutno nista lose nema.Ja sam rekao da je vecini ljudi razlog odlaska u teretanu pumpanje i pomodarstvo.

Pa desilo se ponekada i pivo da popijes...ali uglavnom kada smo dosli tamo trezni. :haha:

Posted

И Божа Маљковић још једном доказује да га је време одавно прегазило. Иди човече у пензију, не брукај се више.

Guest Bata Životinja
Posted

inače, zna li neko kako Nahbar priča srpski onako dobro, to jest kao maternji mu je?

Dragići seru tipično sa slovenačkim akcentom a on bolje govori nego pola tv voditelja u Srbiji

Posted

Bati dozlogrdilo.

elem, najveći plus ovog prvenstva su bogdanović, kalinić i nedović. od njih se svakako i u buduće može očekivati dosta.

jedino, plašim se da nedović neće najbolje proći u amurici, što i nije tako strašno, samo da ne izgubi previše vremena na klupama, razvojnim ligama i sličnim uništivačima potencijalno solidnih karijera... ipak ne deluje kao NBA kalibar. od micića možda i bude nešto, ali rano je govoriti...

Posted

када се Крстић повуче (а тај тренутак је све ближи), ми ћемо начисто пропасти. наша цела игра се врти око њега и када њему не иде, пишају сви редом по нама.

Posted

Ma nema plusa ovog prvenstva sem Kalinica. Sta je Nedovic igrao? Samo epizodu...

Kada profesionalni igraci budu znali da pucaju slobodna bacanja bar na mom nivou onda ce i stvarno biti profesionalci, a ne babe.

Trojke su takodje imperativ. Ne moze bre onako da se sutira. Covek sam, neometan i jedva dobaci do kosa ili promasi ceo obruc. To mi prolazi u uzrastima 8-10 godina, a sve posle toga je nedopustivo. Za reprezentaciju treba da igraju reprezentativni igraci sto bi se reklo najbolji u svome domenu. Ako bek suter ne moze da da iz 10 pokusaja trojku onda napolje. Neka centar sutira, neka selektor sutira ali onaj napolje!!!!

• Downvote 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...