Jump to content

Košarka

Baal

Recommended Posts

Major priča o ključnoj stvari. Nije bitno jedno prvenstvo ili dva, pet godina čak... Niko osim dopingovanih Amera nema kontiniutet takav, ni mi ga nikada nismo imali.

Ali,

Ako talenat - koji je neosporan - počinje da isparava onda je problem dubok i teško izlečiv. Bićemo na nivou hrvata ili naših fudbalera.

Jebote u kom ti svetu zivis kad zamisljas da smo tolika velesila pa da se svake godine vracamo sa medaljom. Za nas je uspeh i da svake pete godine uzmemo medalju, i svakako je uspeh biti svake godine medju kandidatima za najvisi plasman. Kosarka je posle fudbala najpopularniji i najmasovniji sport a zna se gde smo mi kao zemlja po svim ostalim rangiranjima. Daj covece uzmi jednu Rusiju, koje su oni to medalje osvajali, zemlja od 150 miliona stanovnika, koja ulaze u kosarku milione? Ja se secam onog zlata sa evropskog, bese 1997. Na kraju krajeva odi pa pogledaj rezultate mladjih selekcija, imas na vikipediji, pa ces da vidis da redovno uzimamo medalje.

Sve je tacno sto si ovde napisao,ali to nije poenta onoga o cemu sam ja pricao.Ja sam tebi odgovorio na tvoju tvrdnju da smo navikli da uzimamo medalje.Mi smo tokom 90-ih navikli da uzimamo medalje,sada smo se od toga odvikli,jer smo u poslednjih 12 godina uzeli jednu jedinu medalju.Tacno je da medalja ne bi bila neko veliko iznenadjenje,ipak smo mi kosarkaska nacija,ali isto tako je tacno da nemamo ekipu koja je medju 4 najjace i da je mnogo veca mogucnost da je ne uzmemo.Ja ne ocekujem medalju naprimer.

Sto se tice mladjih selekcija,to nikakve veze nema sa seniorskom ekipom.Totalno druga prica.A neki tranzicioni period izmedju te dve selekcije je Dovla lepo analizirao.

Opet kad pominjes staru skolu meni se cini da je sad konkurencija mnogo veca nego pre 15-20 godina, jer su ostale selekcije mnogo napredovale. Ova Spanija nije nista slabija od nase najjace ekipe, sa Divcem, Djordjevicem, Danilovicem...

Nije tacno. To su bili bogovi kosarke i ovu danasnju Spaniju bi tukli sa 20 razlike uvek. Pogledaj te igrace malo na YT pa se podseti sa kakvom su lakocom davali koseve i kakve su kontre imali. Pa kada Danilovic uzme loptu ti znas da je poen neminovan, a tako je isto sa Rebracom, Paspaljem, Tarlacem, Zokijem Savicem, Divcem, Tomasevicem. Pa onda tek suteri i plejmejkeri koja ziva vatra. Ovaj Teodosic realno ne zna da tapse loptu kako treba.

Sve ekipe tadasnje su bile isto jake i prejake, ali jbg. mi besmo bogovi, a ne obicni smrtnici. Kada dodje sumrak bogova onda postasmo i mi smrtnici i to ne bas neki jaki.

• Downvote 1

Smraduljica je sinoć bio rupa u odbrani.

Освајала је стара добра југо школа. Кад смо то потрошили, на ред је дошла екипа чији су носиоци били играчи који су имали мало додирних тачака са Србијом - Јарић, Стојаковић, Тарлаћ. Гуровић.

Apsolutna istina.

A od ove četvorice jedino je Stojaković bio igračina. Gurović samo delimično.

Sve ekipe tadasnje su bile isto jake i prejake, ali jbg. mi besmo bogovi, a ne obicni smrtnici. Kada dodje sumrak bogova onda postasmo i mi smrtnici i to ne bas neki jaki.

Ono zlato 1995. je meni najdraze od svih. To evropsko je bilo bas jako. Litvanci su imali drim-tim, Hrvati isto jaki. Posle toga i jedni i drugi su se podmladili a mi smo ostali sa istom ekipom i zato smo harali narednih 5-6 godina. Italija je bila solidna ekipa, ostali nista posebno, rekao bih. Mada jbg. sve smo medalje osvajali na strani, nije bilo lako dobiti Grke i Spance na domacem terenu.

Hehehe. Koturovic bio epizodista. Tarlac bio bre bog kosarke. Nezaustavljivi. Stil slican mom, brat po horogu. :wub: Takvog centra danas da imamo mi bi tukli Spaniju i sa ovakvim dunsterima.

• Downvote 1

O cemu ti to pricas? Pa jbt. Tarlac jedan od najboljih evropskih centara ikada. Tada su nam ostali centri otkazali i kurac bi osvojili evropska zlata da nije bilo njega. Dobro Rebraca jeste bio Bananamen.

Mozda ti Tarlac nije bio lep na oko, ali ne znam ni to zasto jer oni njegovi horozi su bili nesto neprocenjivo.

Pa jbg. ne znaju svi horog da bacaju kao ja. Dzabar jedino, ali ni on nije sa trojke bacao. :mhihi:

Samo kazem da nam je i Koturovic danas pevali bi samo tako. I npr. Obradovic mesto slinavog Teodosica dobili bi sve sem Amera i Spanaca glatko.

O cemu ti to pricas? Pa jbt. Tarlac jedan od najboljih evropskih centara ikada.

Ау, ал' си се ти занео.

Ово нам је била најбоља утакмица до сад. Проблем је што ми трипујемо неке ротације, то је супер против Египта и Ирана, не треба умарати кључне играче пуно, али брате кад се игра озбиљна текма Тео, Крле, Бјелица морају да играју по 30 минута, зајеби ти то. Ако њих тројица одиграју како могу остали само нек цепају одбрану и можемо и до полуфинала.

Струка је отишла у курац, то се слажем са Довлом. Тренери имају бедне плате и немају право на грешку, па онда сви гурају неку дефанзивну преоодвратну кошарку, нема ту превише места да се развије таленат.

Друга ствар је што смо ми стварно рекордери по отказима, то је већ смешно постало.

Грци одлично играју, Калатес је одличан, Зизиса маторог никад овако доброг нисам видео у репрезентацији, на тројци су можда и најјачи на првенству, Бурусис одлично игра, Принтезис је ту... Фаворити су, али може то на мишиће да се добије.

A i to sa otkazima je istina. Dosla je nova generacija nabedjenih zvezda. Izasli na draft i vec misle da su bogovi. Jedan Bogdan koji nije spojio tri utakmice u reprezentaciji preti otkazom. Spali smo na to da nam ne igraju najbolji nego najborbeniji, pa smo dosli u situaciju da igra jedan Simonovic, Bircevic, Markovic, Kalinic...

Guest Bata Životinja

Uzeo sam pare, na 20 razlike opalim keca na nas sa hendikepom 23.5 :D JEBI!

i posle ja šiptar, mrzim srbe, ovo, ono

štrc, Sreto, otvori usta!

Dobro ni ja mu ne zameram, mlad je a i bitno sta je neko uradio a ne rekao. Najgori su ovi sto cute i neodazivaju se, ili glume bolesnike. Lepo je neko rekao, kad u Spaniji neko otkaze odmah se saziva konferencija za novinare, pa se lepo obrzlozi sta i kako, a ovde se ni ne zna pravi razlog, te nije se odazivao na telefon selektora, te ga nije selektor ni zvao, te ovo, te ono...

Guest Bata Životinja

Svi mladi dodju u reprezentaciju, jednom plaknu dupe, a onda propadnu i kao igraci i kao ljudi. Ne znam zasto se to desava. Mozda su samo tupani.

Srbi

i posle ja šiptar, mrzim srbe, ovo, ono

štrc, Sreto, otvori usta!

Ne, posle si ti glup ko kurcina, jer smo mi bili kec na kladzi, igrao sam na nas.

Mislim da Micic i Dangubic ne bi ovde preterano znacili, cak ni Erceg. Nedovic fali, jbg, fali nam eksplozije malo i 1-1 igre. Lucic i Savan bi koristili veoma, Macvan vrlo verovatno i to je to. Znaci fale 3 igraca, a ne neka gomila o kojoj se prica, a od ta tri niko nije otlazao. Ja sam od ovog Bogdanovica mnogo vise ocekivao, mozda Djole lose vodi ekipu, ali ne moze on ovoliko da ugusi bilo koga.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...