Lou Posted September 22, 2012 Report Posted September 22, 2012 „Glas i gitara" legendarnih Dire Straits, autor svih njihovih pesama, ali i mnogo više od toga, Mark Knopfler nastupiće u okviru nove turneje, u Beogradu, u Kombank Areni, 30. aprila 2013. godine. Mark Knopfler je jedan od najcenjenijih i najkomercijalnijih muzičara svih vremena. Mark, koji je nedavno primio najveće priznanje za muzičke autore u Velikoj Britaniji, nagradu za životno delo "Ivor Novello", najavljuje turneju 2013. godine kao deo promocije najnovijeg albuma "Privateering" koji će Universal Music objaviti 3. septembra. Turneja će trajati tokom aprila, maja, juna i jula 2013 i brojaće 72 nastupa u 25 evropskih zemalja a jedan od gradova biće i Beograd. "Privateering" je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri. "Što stariji bivam, sve više želim da pišem" izjavio je Knofler "više nego ikada uživam u pisanju, snimanju i sviranju. U svemu uživam. Maštam preko pesama." Knofler i njegov osmočlani bend jedva čekaju da krenu na turneju 2013. "Kao da sam kapetan malog borbenog broda, uživam da budem deo tima na turnejama". Pored novog materijala, Marku ne smeta kada publika na koncertima traži stare pesme i sa zadovoljstvom ih i dalje izvodi. "Stare pesme Straitsa su obeležile živote mnogih. Naravno, unosim neke promene u sviranju tu i tamo kako bih ih održao živim i smislenim kao i udaljio ih od kabaretskog izvođenja. Ali postoje upečatljivi instrumentali, kao na kraju pesme "Sultans", koje ako ne odsviraš samo tekst ljudima neće stvoriti kompletan ugođaj. Volim da sviram stare pesme. Napisao sam ih i ljudi vole da ih čuju, i to je to." Ulaznice po cenama od 3000, 3400, 3600, 3800, 4000 i 4600 su u prodaji na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs
Totamealand Posted September 22, 2012 Report Posted September 22, 2012 Sjajna vest, gledao sam ga pre četiri godine i red je da se ponovi.
Demon Seed Posted September 22, 2012 Report Posted September 22, 2012 (edited) Ja sam ga propustio, tako da za mene jos bolje. Dal ima 4 godine majku mu, stvarno Edited September 22, 2012 by Demon Seed
pfc01 Posted January 6, 2013 Report Posted January 6, 2013 Inace, prepoznatljiv zvuk (meni jedan od omiljenih) Markovog stratokastera potice od specificnog nacina svirke. Lik ne okida zice ni trzalicom, ni noktima, vec vrhovima tj. jagodicama prstiju. Ko ima priliku, trebao bi da ode da cuje...
biohazard Posted January 14, 2013 Report Posted January 14, 2013 A jel to samo kada svira strato kastera ili tako radi i na tele kasteru? 1
Gorki Posted February 5, 2013 Report Posted February 5, 2013 Ne izvodi hitove od Dire Straits,samo mozda So far away i mozda jos po neka
dAdAiSt Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 Ma i bolje, ovako će biti malo ljudi, i sigurno mi neće neki debil u uvo pevati Money For Nothing, ili neki drugi hitić iz MTV faze.
vladakecpik Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Preterana je svirka, gledao sam ga u Berlinu 2011. sa Bob Dylanom. Ko dolazi da slusa repretoar Straitsa , bolje da ne dolazi. Svira So Far Away i eventualno Brothers in Arms iz tog perioda.
Dead Man Drinking Posted February 20, 2013 Report Posted February 20, 2013 (edited) Zar nije prošli put svirao Sultans of swing? Svejedno, svirao je moje omiljene What it is i Why aye man Sad razmišljam da li da idem na ovaj koncert (i ostale u Beogradu) ili da odem negde u inozemstvo i čujem bednove koje nisam ranije slušao. Mada, nije mi svejedno kada god čujem Marka na radiju Edited February 20, 2013 by Dead Man Drinking
vladakecpik Posted February 23, 2013 Report Posted February 23, 2013 Zar nije prošli put svirao Sultans of swing? Svejedno, svirao je moje omiljene What it is i Why aye man Sad razmišljam da li da idem na ovaj koncert (i ostale u Beogradu) ili da odem negde u inozemstvo i čujem bednove koje nisam ranije slušao. Mada, nije mi svejedno kada god čujem Marka na radiju hellfest???
Demon Seed Posted April 27, 2013 Report Posted April 27, 2013 Jesu li oni normalni, najjeftinija karta 3000
Totamealand Posted April 30, 2013 Report Posted April 30, 2013 Dobar je bio koncert, stvarno je divno čuti onu njegovu gitaru, te tonove i tu boju zvuka. Nisam prepoznao sve pesme naravno, ali od solo stvari su highlightovi bili Hill farmer's blues, Marbletown, Speedway to Nazareth i What it is. Što se tiče pesama iz Dire Straits, i dalje sam u šoku što je izostavio Sultains of swing i Brothers in arms, neverovatno mi je da Knopflerov koncert prođe bez te dve pesme, ali dobro, biva to kod casual fanova.
yossarian Posted April 30, 2013 Report Posted April 30, 2013 Ja nisam zadovoljan set listom jer je skoro sve isto svirao kao prosli put, a od DS stvari sve 3 pesme smo vec culi prosli put. Koliko sam video po drugim set listama, i nema vecih izmena dugi niz godina.
Demon Seed Posted May 1, 2013 Report Posted May 1, 2013 Koliko sam ja cuo, Sultans nije bila ni prosli put. Ja sam prepoznao samo Romeo & Juliet Ukenjalo me samo tako da odem na koncert, povela me koleginica, imala kartu viska Doduse, evo gledam setlist, morao sam da izadjem ranije, pa nisam cuo pola Speedway-a i poslednje 3 pesme, zato sam prepoznao samo R&J
sale 3sm Larry Flynt Posted May 1, 2013 Report Posted May 1, 2013 pa to telegraph road i So far away iz vremena Dajera
Totamealand Posted May 1, 2013 Report Posted May 1, 2013 Bio je prošli put Sultans of swing, ali se ne sećam da je bila So far away na tom koncertu. Ipak je zato na oba koncerta svirao moju omiljenu Dire straits stvar - Telegraph road.
Recommended Posts