Baal Posted December 16, 2002 Report Posted December 16, 2002 (edited) Ovde stavljajte preporuke doom metal grupa. Edited January 3, 2011 by trenje Quote
Preacher Posted December 16, 2002 Report Posted December 16, 2002 A ja taman pomislio da je tema o mojoj omiljenoj igrici. Ne znam puno o doom-u, ali definitvno My Dying Bride. Quote
WS Posted December 16, 2002 Report Posted December 16, 2002 Paradise Lost - Shades of God Theatre of Tragedy - Velvet Darkness They Fear ... mada, sacekaj da se javi neko ko je malo bolje upucen. Quote
WS Posted December 16, 2002 Report Posted December 16, 2002 Zaboravio sam: Skepticism - Stormcrowfleet (ekstremno sporo i dosta atmosfericno) Mozes da skines neke semplove sa ove adrese: http://www.anus.com/metal/skepticism.html Quote
Vitamin K Experience Posted December 16, 2002 Report Posted December 16, 2002 the Project Hate MCMXCIX - When We Are Done, Your Flesh Will Be Ours Tristania - World of Glass Oba benda imaju clean zenski i muške growl vokale. Quote
botorius Posted December 18, 2002 Report Posted December 18, 2002 batice na prethodni post motam da repliciram TRISTANIJA NIKAKO NIJE DOOM ona je gothic sa primesama black-a a taj album cak vuce na industrial.poslusaj MY DYING BRIDE,Empyrium(prva 2 albuma su metal ovo posle je akustika ali nikad bolja akusika),Reaction ecstasy trance(ako ih igde nadjes),Tiamat(prve albume),Blood devine(ovo isto ako nadjes)to je za pocetak dosta ima toga u underground-u mnogo 8) Quote
Vitamin K Experience Posted December 18, 2002 Report Posted December 18, 2002 batice na prethodni post motam da repliciram TRISTANIJA NIKAKO NIJE DOOM ona je gothic sa primesama black-a a taj album cak vuce na industrial. OKej, izvinjavam se ako sam nekome sta na žulj ovim predlogom. Po mojoj proceni ovo je gothic/doom album, jer je gothic sa primesama koje si naveo vrlo blizak doom-u (imo). A predložio sam ga jer je ODLIČAN. Ako mu se svidi (a cilj mi je bio da predložim konkretan album), velika je šansa da će nastaviti da traži u doom žanru malo dubllje. Carry on... Quote
cotoha Posted December 18, 2002 Report Posted December 18, 2002 Govoriti o doom metalu bez Anatheme... Cradle, poslušaj ti mene.. Anathema - Judgement i Anathema - Alternative 4... kraljevi dooma, kakav Paradise Lost (i otkad je to Paradise Lost doom.. oni su pure gothic..) i ostali bendovi koji su ti preporučeni.. jasno je da su svi oni učili od Anatheme i MDBa. Quote
azal Posted December 19, 2002 Report Posted December 19, 2002 evo ovako CANDLEMASS!!!!!...sve Solitude Aeturnus - Through the Darkest Hour Memory Garden - Mirage Memento Mori - SOngs For the Apocalype Vol IV Veni Domine - Fall Babylon Fall Abstrakt Algebra - s/t Quote
Gwydion Posted December 19, 2002 Report Posted December 19, 2002 Paardise Lost nisu gothic definitivno. A sto se tice doom-a pocni od pocetka, znaci od St. Vitus. A ako bas hoces da se uputis malo bolje u sam doom metal kao pravac, da saznas istorijat i sta bend cini doom metal bendom idi na http://www.doom-metal.com Quote
scissors Posted December 19, 2002 Report Posted December 19, 2002 ma Novembers Doom, ko njih nije čuo ne zna šta je doom a: a: Quote
Tormentor Posted December 19, 2002 Report Posted December 19, 2002 Gwydion ti je dao dobar link. Tu imas gomilu dobrih ne afirmisanih bendova za koje je malo ko cuo a oni opet prave fantasticnu muziku. Quote
Turin Posted December 20, 2002 Report Posted December 20, 2002 Posto sam pocetnik u doom metalu koje grupe preporucujete i koje albume? Ako volis dobru melodiju, a ne samo disonantno drndanje po distorziji i crevne vokale onda zaobidji My Dying Bride pre Angel And The Dark River i prvih 5 albuma Anatheme. Obavezno preslusaj: Amorphis - Elegy Estatic Fear - A Sombre Dance My Dying Bride - The Light At The End Of The World My Dying Bride - Dreadfull Hours 1 Quote
scissors Posted December 21, 2002 Report Posted December 21, 2002 http://www.doom-metal.com/ a: a: a: a: a: Quote
Baja Car Posted December 21, 2002 Report Posted December 21, 2002 Preoprucujem EVOKEN, jedan od najbolji Doom Metal bendova!!! Ovo je tako sporo da ces pozeleti da odseces sebi klinac dok slusas (u jebote ala sam ovo izlupetao). Rad gitarist je odprilike ovakav: o'kine zice pa ode do prodavnice da kupi hleb, o'ine zice pa ode da doruckuje, vrati se posle pola sata slusa muziku i kaze sebi:"Jebote zaboravio sam da o'kinem zice" i vrati se pa opet o'kine...... Bendovi koje preporucujem: MY DYING BRIDE, MORGION, WINTER, CANDLEMASS, MEMENTO MORI, SOLITUDE AETERNUS, ANATHEMA, NOVEMBERS DOOM, CATHEDRAL...... Quote
azal Posted December 21, 2002 Report Posted December 21, 2002 Abstrakt Algebra - s/t Zaboga, sta bi ovo trebalo da bude? Jer su im pesme mozda posvecene korenskim poljima polinoma ili teoriji Galoa? To su svakako veoma depresivne teme... Leif Edling iz Candlemass-a svira bass i pise sve pesme....i Mike Wead svira gitaru.....definitivno doom meni je super jer je muzika u doom stilu a textovi nisu...... bas do jaja.....dosta mi je..."it's dark...I want to kill myself...." sranja. Quote
cotoha Posted December 22, 2002 Report Posted December 22, 2002 Paardise Lost nisu gothic definitivno. Pa, šta su onda? :roll: Black? Imo.. doom/goth je najbolja definicija PLa... Quote
azal Posted December 22, 2002 Report Posted December 22, 2002 Paardise Lost nisu gothic definitivno. Pa, šta su onda? :roll: Black? Imo.. doom/goth je najbolja definicija PLa... ja se slazem...doom/goth definitivno.... a: Quote
Gwydion Posted December 22, 2002 Report Posted December 22, 2002 Doom i gothic su razlicite stvari. Gothic i industrial imaju ANGST, doduse na razlicite nacine ispoljen. To je jedna od stvari koja gothic cini gothic-om, a ne neko "mracnjastvo". Doom je, pak, neka druga prica. To je i jedan od razloga zasto metal u 95% slucajeva nema nikakve veze sa gothic-om. Metal je od samog pocetka bio folirantska kvazi-kultura, a gothic je sa druge strane "stvarna kontra kultura". Kraj price... Quote
[Nocturno] Posted December 26, 2002 Report Posted December 26, 2002 Estatice fear rula!!! i to album A Sombre Dance... i Saturnus je dobar bend... Quote
TheRaven Posted January 2, 2003 Report Posted January 2, 2003 i Saturnus je dobar bend... Ali nikako nemogu da im provalim onaj glas Quote
scissors Posted January 5, 2003 Report Posted January 5, 2003 Blueprint Human Being a: a: http://www.mp3.com/BHBeing Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 18, 2003 Report Posted January 18, 2003 Paridase lost - doom nisam znao ja sam uvek misli oda su oni nesto drugo zato ih nisam kupovao a ako su doom onda ih kupujem a kolko albuma ima Bride i koji su ? Quote
Recommended Posts