forever*autumn Posted May 23, 2009 Report Posted May 23, 2009 Abyssmal Sorrow, australijski funeral doom sa black metal momentima, posebno izrazenim na polju vokala. rec je o mladom bendu, oformljenom 2006. godine, koji za sobom ima jedan EP i jedan album i koji predstavlja dostojnog nastavljaca njihove doom tradicije. Abyssmal Sorrow - Abyssmal Sorrow (EP, 2007) Abyssmal Sorrow - Lament (2008) Quote
Talvi Posted May 23, 2009 Report Posted May 23, 2009 Hej Talvi, samo da se zahvalim, skinula sam i vec tri puta preslusala O, pa drago mi je, nema na cemu. Quote
NullPointerException Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 Wine From Tears - Through The Eyes Of A Mad (2009) FENOMENALAN Melodic Doom/Death Metal!!! Uz novi MDB ovo mi je non stop u listi, od kada sam ga prvi put pustio. Odavno nisam cuo ovako dobar novi bend. Podsecaju na Swallow The Sun, mada cu se usuditi da kazem da je ovaj album bolji od svih njihovih Sve preporuke edit: I ovaj artwork je fenomenalan, takodje. Bilo bi lepo drzati ovo u rukama. Odlican album! Quote
NullPointerException Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 Evo par preporuka od mene: Majestic Downfall - melodic death doom sa black metal uplivima (ala rana Katatonia) iz Meksika. Mnogo dobro. Futility - death doom sa oldschool uplivima (rana Katatonia, Mourning Beloveth) iz Australije. Profetus - nekomercijalni funeral doom iz Finske. Quote
Litthia Posted July 16, 2009 Report Posted July 16, 2009 Profetus... ^^ Odlichno, obozavam funeral. Quote
Milan Posted July 16, 2009 Report Posted July 16, 2009 Process Of Guilt, odlican Doom/Death, mnogo volim ovakav stil, nesto u fazonu Mourning Beloveth, Swallow The Sun, Before The Rain, Daylight Dies, dva albuma Renounce Erosion Quote
Milan Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Stabat Mater - Stabat Mater Funeral Doom Metal from Finland Prvi album, pre toga su imali split izdanja sa Mournful Congregation, Worship, Deathspell Omega... Quote
WindrideR Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Dobar je ovaj Process Of Guilt, tnx! Sada skidam Stabat Mater.. Quote
WindrideR Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 (edited) E jbg, kada ovde nema edit posta.. Jos jedna preporuka: Melodic Death/Gothic/Doom Metal from Finland LINK Sad videh da imaju jos jedan album iz 2007. Pa hajde da stavim i link za taj, iako ga nisam preslusao: Ghost Brigade - Guided By Fire (2007) P.S. Mala preporuka: Ustati u 9h, otici do frizidera i uzeti pivo (ne jesti nista). Posle 1.5l (jos uvek niste jeli nista, od juce ujutru) pustiti ovaj album. U tom slucaju zvuci fenomenalno, ne znam za neke druge situacije, nisam probao.. Edited July 29, 2009 by WindrideR Quote
Milan Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Ghost Brigade, ucini mi se poznatim i vidim omot od proslog albuma slusao sam ih, i u pravu si, treba necim da se podmaze da bi legli bas kako treba Nesto nije u redu sa linkovima, pa ih ponavljam, ako trazi pass je bunalti.com Ghost Brigade - Isolation Songs (2009) Ghost Brigade - Guided By Fire (2007) i da ubacim jos jedan bend , sad dosta slusam doom/death funeral doom, i ima gomila dobrih bendova, ovaj mi je isto mnogo dobar, stil je doom death The Knell - Harm (2007) Quote
Dr Alex Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Stabat Mater - Stabat Mater Funeral Doom Metal from Finland Prvi album, pre toga su imali split izdanja sa Mournful Congregation, Worship, Deathspell Omega... Skinuo sam album pre par dana i jebe kevu! Narochito zadnja pesma - Stabat Mater. Preporuchujem!! p.s.Nisu imali split sa Deathspell Omega. Stabat Mater je Mikko Aspa koji je u Deathspell Omega, Creamface, Grunt. Nicole 12, A.M.... Quote
Litthia Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 I sad ja sve ovo moram da skidam, a za 20 dana ispiti... Hvala, hvala. Quote
Milan Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Mmmm, mozda sam ja pogresio za Deathspell, ali zar se nisu nasli na onom Crushing The Holy Trinity splitu ili sta je vec, no nije ni bitno... @I Am As Earth Pridruzujem se tvojoj preporuci za Wijlen Wij, mnogo dobro odradjeno, taj album bas cesto slusam ne znam ima mi neki poseban smek Quote
Imrahil Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 Nesto nije u redu sa linkovima, pa ih ponavljam, ako trazi pass je bunalti.com Ghost Brigade - Isolation Songs (2009) Nisam ni znao za ovaj drugi album, hvala za link Quote
WindrideR Posted August 2, 2009 Report Posted August 2, 2009 DEPRESSED MODE Melodic Doom/Death Metal Finland Ghosts Of Devotion (2007) ... For Death (2009) Quote
WindrideR Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 BLACK SUN AEON - Darkness Walks Besides Me (2009) Doom/Death Metal FINLAND 01. A Song For The Introduction 02. A Song For My Wrath 03. A Song For My Demise 04. A Song For My Sorrow 05. A Song For My Weakness 06. A Song For This Winter 07. A Song For My Illness 08. A Song For My Funeral 09. A Song For The One Who Passed Away Tuomas Saukkonen - Lead/rhythm/acoustic guitar, drums & percussion, bass, keyboards, dark vocals (Before the Dawn, Dawn of Solace, Bonegrinder, Rajavyöhyke, Jumalhämärä, The Final Harvest, Sinamore) Dark vocals: Tomi Koivusaari / Amorphis Ville Sorvali / Moonsorrow Mynni Luukkainen / Sotajumala Tuomas Saukkonen / Before The Dawn Veoma dobar album. Samo su textovi slabi. A Song For This Winter je meni najbolja. Postava benda (projekta) je zanimljiva i obecavajuca. Mene licno dosta podseca na Saturnus! Evo vam i LINK, znam da vas mrzi da trazite.. Quote
Talvi Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 Pricali smo vec o ovome. Sta ja znam, bilo je zabavno tek toliko da ubije ona kriticna dva-tri dana pred novi Amorphis, tacno je tada negde izasao... Quote
Dr Alex Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 (edited) Mmmm, mozda sam ja pogresio za Deathspell, ali zar se nisu nasli na onom Crushing The Holy Trinity splitu ili sta je vec, no nije ni bitno... @I Am As Earth Pridruzujem se tvojoj preporuci za Wijlen Wij, mnogo dobro odradjeno, taj album bas cesto slusam ne znam ima mi neki poseban smek Hm... Taj Crushing The Holy Trinity ja vishe gledam kao kompilaciju.... Ma serem! Nije ni bitno :) Obavezno skinite Advanced Promo (Stabat Mater) od Stabat Mater gde ima pesma Give Them Pain (sa spilta sa Worship). Pravi sadistichki funeral doom kakav samo Mikko zna da odradi! Wijlen Wij je meni sjajan iako ga nisu neshto posebno nahvalili u doom krugovima. Izashla je moja recenzija za taj album u nekom od proshlih Nocturne-a. Postavio bih je ovde, ali ne sramota Josh jedan preporuka ako neko nije vetj preporuchio: Aeternum Sacris funeral doom iz Japana (jedan-chovek-bend). Ima samo jedan demo(n) sa 4 pesme! Odlichan demo (produkcija je fenomenalna)!! Za fanove Tyranny, Ahab, Reclusiam, Remembrance. Aeternum Sacris Edited August 4, 2009 by I Am As Earth Quote
WindrideR Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 Pricali smo vec o ovome. Sta ja znam, bilo je zabavno tek toliko da ubije ona kriticna dva-tri dana pred novi Amorphis, tacno je tada negde izasao... E, tolio ste pisali i kenjali o tom novom Amorphisu da se meni taj album smucio i pre nego sto je izasao. Izvrteo sam ga jedno jedanput i vise ga nikada nisam pustio... Quote
Dr Alex Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 E, tolio ste pisali i kenjali o tom novom Amorphisu da se meni taj album smucio i pre nego sto je izasao. Izvrteo sam ga jedno jedanput i vise ga nikada nisam pustio... E neka si im rekao!!! Kao da je Amorphis centar univerzuma! Volim ih i ja, ali preterashe! 1 Quote
°°Džoca°° Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 DEPRESSED MODE Melodic Doom/Death Metal Finland Ghosts Of Devotion (2007) ... For Death (2009) Odlican bend! I generalno dobre preporuke na ovoj temi (: Imam i ja jednu Ne znam da li ih je neko vec pominjao, ali nije steta i ako se ponovi Anyway, shvedsko-francuski bend Ningizzia, album Dolorous Novella. Sjajan melodic doom-death metal. Quote
Milan Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 Podsetise me ovi japanci na jos jedan opak japanski funeral, ovo je meni bombonica prvo je bio demo pa su ponovo snimili i izdali kao EP Funeral Moth - Funeral Moth i ovi mi nisu losi, okarakterisali su ih kao Funeral Doom Death dobar growl, clean i malo violaina tu i tamo, dobra produkcija, all in all fin album Autumnia - O´Funeralia Quote
°°Džoca°° Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 Moram da cujem taj japanski doom... (((: O´Funeralia... nice indeed. (: Ali samo taj album, ostali su onako... Quote
Recommended Posts