Jump to content

Recommended Posts

Posted

Da samo sto je razlika izmedju mene i tebe sto ja idem putem Istine a ti si jos u zabludi . Ali drazesna stvar je pokajanje i spoznanje Istine .

Sjajan argument.

Guest HEFEST
Posted (edited)

Pa ovde koliko ja vidim niko nije u pravu. Hriscani sa jedne strane nemaju nikakav dokaz da stvarno treba pratiti tu religiju i da je ona stvarno od boga, a sa druge strane ovi sto ne veruju u boga grese jer bog stvarno postoji ma koliko to delovalo kao bajka. Ja sam jedini istinski prorok na ovom forumu koji je do toga dosao prolazeci kroz licni pakao. Bog mi je poslao viziju buducnosti tacnu u milimetar i ni jedan argument bilo koje strane tone moze osporiti. Da je istina ovo sto pricma moze vam potvrditi Zgubidan sa foruma. On je ovde anonimus i ne postuje, ali njemu sam ispicao viziju pre nego sto se desila u stvarnosti. Ima jos 4 svedoka za moju pricu.

Tako da ne pljujTe boga nikako jer ako je kojim slucajem istina da ce kazniti one koji govore protiv njega onda vam se lose pise. Ja sam nekada pljuvao i nije mi uopste lepo zbog toga. gojko moze slobodno da nastavi posto mi njega nije zao i takvi i treba da osete gnev boziji bilo od Boga bilo od HEFESTA!!!

Edited by HEFEST
  • Downvote 3
Guest HEFEST
Posted

Glupo je ne prikoniti se onom ko te stvorio. Cak su i Dajlaci ostavili u zivotu stveritelja i dali mu pocasnu funkciju. :mhihi:

Posted (edited)

pitanje broj 1 Ako je ono u sta covek poverovao i ako je ono sto misli zabluda ili neistina onda nije ispravno

Pitanje broj 2 Ako je ono sto je neko drugi poverovao istina i ako je ono sto drugi misli ispravno onda covek treba da veruje u ono sto je neko drugi poverovao i ne treba dalje da veruje u ono sto je pre toga verovao i mislio jer je to bila zabluda .

dakle posto se (kukavicki) nisi nadovezao na prethodni moj post, da poentiram

bilo da je to u sta veruje istina ili neistina, covek ne moze da bira u to sta ce da veruje, zato sto ljudski mozak *ne ostavlja* mogucnost ljudima da ne veruju u nesto u sta su poverovali (dok ne poveruju u nesto drugo, suprotno tome).

pa tako i ako u nesto nisi poverovao, u to ne mozes da verujes (dok ne poverujes narednom prilikom).

posto ja ne mogu da biram da poverujem u boga (a ne uspevam zato sto ga ne vidim kao ti; ili nemam iste oci kao ti ...ne upustam se u razloge sad), ja ne mogu ni da se pokajem jel tako?

kako covek da se pokaje zbog nekog cinjenja ili propustanja koje nije voljno? to pokajanje bi moglo biti samo neiskreno ili iznudjeno.

ako bog trazi od mene da se pokajem zbog necega takvog, priklanjam se satani. satana je daleko moralnija figura, on se pobunio protiv takve opresije i nepravde.

Glupo je ne prikoniti se onom ko te stvorio

nisam ja trazio da me stvori. ako me je stvorio i onda trazi od mene da se odreknem svog bica da bi on mogao da hrani svoju sujetu, moze da se goni u kurac.

Edited by Čarli
  • Upvote 1
Guest HEFEST
Posted

nisam ja trazio da me stvori. ako me je stvorio i onda trazi od mene da se odreknem svog bica da bi on mogao da hrani svoju sujetu, moze da se goni u kurac.

Upravo zbog toga ja i nisam hriscanin. Takodje meni antihristu bog je poslao prorocki san sto bi znacilo ili da me ceni ili da je to veoma bitno za neki veliki dogadjaj u buducnosti. Ako me ceni onda stvarno hriscanstvo pada u vodu, a ako sam ja bitan zbog necega vaznog u buducnosti onda stvarno moram da pocnem da vezbam ponovo. :violent:

Posted

kako znas da ti je bas *bog* poslao prorocki san? mozda ti je neka boginja iz nekog antickog panteona poslala taj san, ili neki demon, ili je to neka neobjasnjiva sila prirode ili natprirodna sila koja ne izvire iz neke licnosti.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Класична си атеистичка незналица. Да си барем пробао да живиш хришћански видео би да није тако. Бог тражи да се одрекнемо ствари које лоше утичу на наше комплетно биће.

Posted
Бог тражи да се одрекнемо ствари које лоше утичу на наше комплетно биће.

Дакле, да престанемо са читањем твојих постова?

• Upvote 3
Guest HEFEST
Posted

kako znas da ti je bas *bog* poslao prorocki san? mozda ti je neka boginja iz nekog antickog panteona poslala taj san, ili neki demon, ili je to neka neobjasnjiva sila prirode ili natprirodna sila koja ne izvire iz neke licnosti.

Pa ima nekih naznaka u snovima. Na primer moja verenica je umrla tacno tako da je dan nase zakazane svadbe njoj bilo tacno 40 dana od smrti. znaci umesto na svadbu svi smo isli na groblje. Umesto u bacnu Zajednicu ona ode u carstvo nebesko jer po religiji tada se napusta ovaj svet. Ima jos dosta neverovatnih koincidencija i stvari koje se mogu povezati sa tim da je stvarno neverovatno. To me goni na pomisao da nije bas sve iy religije netacno i da verovatno u svemu tome ima nesto, ali da to verovatno ipak nije onako kao sto nas uce popovi.

Ne mogu to povezati sa neobjasnjivom silom prirode ili slicim stvarima jer priroda nema um i kao takva ne moze odabrati bas mene da mi nesto saopsti, a kamoli da priroda predvidja buducnost. Ja sam zakljucio da je to svakako neko svesno bice koje ima neki svoj plan delovanja. I ako to nije bog kakvim ga mi zamisljamo onda je svakako nesto slicno tome.

Posted (edited)

мени је невероватно да ти умеш да укључиш компјутер и закључио сам да је то чудо које је само Бог могао да изведе водећи твоју руку

Edited by Underkuruz
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Guest HEFEST
Posted (edited)

@Kuruz Debil

Ti si debil klasican. Dzaba ti pravni fakultet kada si u svakom drugom pogledu debil. Idi drkaj na gojkove postove, a mene ostavi da pricam sta ja hocu.

Edited by HEFEST
  • Upvote 3
Posted

Дакле, да престанемо са читањем твојих постова?

Курузе теби преостаје само да обуставиш свој живот.

• Upvote 9
  • Downvote 1
Posted (edited)

Pa ima nekih naznaka u snovima. Na primer moja verenica je umrla tacno tako da je dan nase zakazane svadbe njoj bilo tacno 40 dana od smrti. znaci umesto na svadbu svi smo isli na groblje. Umesto u bacnu Zajednicu ona ode u carstvo nebesko jer po religiji tada se napusta ovaj svet. Ima jos dosta neverovatnih koincidencija i stvari koje se mogu povezati sa tim da je stvarno neverovatno. To me goni na pomisao da nije bas sve iy religije netacno i da verovatno u svemu tome ima nesto, ali da to verovatno ipak nije onako kao sto nas uce popovi.

Ne mogu to povezati sa neobjasnjivom silom prirode ili slicim stvarima jer priroda nema um i kao takva ne moze odabrati bas mene da mi nesto saopsti, a kamoli da priroda predvidja buducnost. Ja sam zakljucio da je to svakako neko svesno bice koje ima neki svoj plan delovanja. I ako to nije bog kakvim ga mi zamisljamo onda je svakako nesto slicno tome.

ne mogu da sporim da bi takvi dogadjaji ostavili slicne utiske na vecinu ljudi, ali meni sa strane to ne izgleda tako kao tebi; taj psiholoski efekat cuda ne postoji kod mene i ono sto tebi izgledo kao cudo meni samo izgleda kao bizarna slucajnost.

po mom skromnom misljenju, svako treba da se izdigne iz svojih utisaka i pogleda sve sto prozivljava iz neutralne tacke gledista, znaci kao da gledas sebe odozgo iz daljine. tako se moze shvatiti da sve sto ti se desava nije nista posebno i skrojeno za tebe po nekom planu nego si ti deo jednog spleta okolnosti koji je sam po sebi neobican (redak, ali nije neobjasnjiv) a ti si samo svedok toga, isto kao i ja ili bilo ko treci.

tako ces biti blize istini verovatno.

Edited by Čarli
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...