Guest HEFEST Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) Nema tu psiholoskih cinilaca. Ja sam sanjao dan smrti svoje verenice od jutra do mraka skoro sve. Sanjao razgovore, desavanja i sve apsolutno kao da je neko snimao kamerom i pustio posle. Nisam ja to tumacio pomocu sanovnika ili slicno. I to nije jedan od onih Deja u osecaja. Jednostavno i prosto receno sanjao sam dan koji se jos nije desio u celosti i taj dan kada je dosao ja sam samo bio marioneta koja je mogla samo da nemo posmatra dogadjaje i da ne veruje sta se desava. Ljudi kojima sam prethdno ispricao to su bili jos gori od mene. Bukvalno su se usrali u gace i nisu mogli da dodju sebi. Edited April 6, 2013 by HEFEST 1 1
Demon Seed Posted April 6, 2013 Author Report Posted April 6, 2013 To opet pre dokazuje da si ti vidovit nego da postoji bog 2
рогозуб Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 Umesto u bacnu Zajednicu ona ode u carstvo nebesko poshto povezujesh 40 dana pretpostavljam sa pravoslavljem (jedino po pravoslavlju dusha posle 40 dana ide na onaj svet) da li imash ideju shta je sve po pravoslavlju neophodno da bi se ushlo u carstvo nebesko?
bo88gdan Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 dakle posto se (kukavicki) nisi nadovezao na prethodni moj post, da poentiram bilo da je to u sta veruje istina ili neistina, covek ne moze da bira u to sta ce da veruje, zato sto ljudski mozak *ne ostavlja* mogucnost ljudima da ne veruju u nesto u sta su poverovali (dok ne poveruju u nesto drugo, suprotno tome). pa tako i ako u nesto nisi poverovao, u to ne mozes da verujes (dok ne poverujes narednom prilikom). posto ja ne mogu da biram da poverujem u boga (a ne uspevam zato sto ga ne vidim kao ti; ili nemam iste oci kao ti ...ne upustam se u razloge sad), ja ne mogu ni da se pokajem jel tako? kako covek da se pokaje zbog nekog cinjenja ili propustanja koje nije voljno? to pokajanje bi moglo biti samo neiskreno ili iznudjeno. ako bog trazi od mene da se pokajem zbog necega takvog, priklanjam se satani. satana je daleko moralnija figura, on se pobunio protiv takve opresije i nepravde. nisam ja trazio da me stvori. ako me je stvorio i onda trazi od mene da se odreknem svog bica da bi on mogao da hrani svoju sujetu, moze da se goni u kurac. Kukavicki se nisam nadovezao iako sam dao racionalne odgovore na tvoja pitanja ? Sa tobom je svaka dalja rasprava nemoguca .
Berliner Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) @hefest psiholoski cinilac je to sto tebi to izgleda kao cudo jer si to ti doziveo, ali na mene koji to nisam doziveo i proziveo to ne ostavlja takav psiholoski efekat, meni to izgleda kao slucajnost, a svakakve slucajnosti se desavaju. pazi poklopile su se neke stvari koje nisu uopste retke i neke stvari koje jesu retke, recimo: to sto ti je san bio veran javi nije nista cudno, svi ponekad sanjaju snove koji su takvi, neki cak imaju lucidne snove gde sve izgleda isto kao u javi toliko da mozes da poverujes da je to stvarnost to sto su razgovori bili slicni u snu i javi isto nije cudno, jer kad neko umre svi ljudi se ponasaju po nekom obrascu koji je ustaljen i to ogranicava raznovrsnost ljudskog ponasanja tako da se ljudi ponasaju predvidljivo; ti si jednostavno sanjao te obrasce to sto si sanjao da ti je verenica umrla i potom se to zaista desilo jeste prava koincidencija, ali nije bas tolika. nakon sto si to sanjao (sto samo po sebi nije cudno, ja sam isto sanjao da mi je umro brat, devojka itd.), ona je mogla dalje ziveti, ili umreti u nekom momentu. znaci dve su mogucnosti nastale - dakle "intenzitet slucajnosti" je zavisio od toga koliko je bilo verovatno da ona umre. a kad pogledas tako, znajuci da svako moze da umre svaki cas, i da se to desava redovno da ljudi umru totalno nepredvidjeno, ne izgleda tako neverovatno. i kad tako spojis dva normalna i cesta fenomena i jedan normalan ali redak, dobijes ne cudo nego koincidenciju. shit happens, nema tu mesta za bozju umesanost i slicno. Kukavicki se nisam nadovezao iako sam dao racionalne odgovore na tvoja pitanja ? Sa tobom je svaka dalja rasprava nemoguca . ali nisi odgovorio (kukavicki) na ono sto sam ja odgovorio na tvoje odgovore, odnosno kako su tvoji odgovori pogresni. Edited April 6, 2013 by Čarli
Mita Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 Kukavicki se nisam nadovezao iako sam dao racionalne odgovore na tvoja pitanja ? Sa tobom je svaka dalja rasprava nemoguca . Ti ni ne znas sta je argument. 2 1
Guest HEFEST Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 poshto povezujesh 40 dana pretpostavljam sa pravoslavljem (jedino po pravoslavlju dusha posle 40 dana ide na onaj svet) da li imash ideju shta je sve po pravoslavlju neophodno da bi se ushlo u carstvo nebesko? Ne znam sta je potrebno, ali u ovom slucaju i ne moram da znam. Moja verenica je bila najboja osoba na planeti. t o smem krvlju da potpisem jer je to nesto u sta sam najsigurniji u zivotu. Takva osoba se dva puta ne upoznaje. Smernost, dobrota, neiskvarenost, darezljivost, empatija i sve moguce vrline koje covek moze zamisliti u jednoj osobi. Pokusavao sam ja da joj nadjem mamnu naravno buduci da sam djavolaste prirode, ali bez uspeha. Ona je najbolji covek koga sam ja upoznao nevezano za moj odnos s njom. zbog tih njenih osobina sam i bio sa njom.
vudun Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) ne postoji bog, ali ne postoji ni đavo. tu su samo oni belosvetski židovi, kovači novca što bi da se igraju boga, a posebno đavola. Edited April 6, 2013 by vudurinator
Berliner Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) @mita nije nije zna, nego me uhvatio u masinu zato sto nisam nastavio sa nizom direktnih pitanja nego sam poceo da filozofiram i sjebao sopstvenu koncepciju. prihvatam poraz. bog postoji. Edited April 6, 2013 by Čarli
bo88gdan Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 Ti ni ne znas sta je argument. Hvala Gospodu znam.
Guest HEFEST Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 @hefest psiholoski cinilac je to sto tebi to izgleda kao cudo jer si to ti doziveo, ali na mene koji to nisam doziveo i proziveo to ne ostavlja takav psiholoski efekat, meni to izgleda kao slucajnost, a svakakve slucajnosti se desavaju. pazi poklopile su se neke stvari koje nisu uopste retke i neke stvari koje jesu retke, recimo: to sto ti je san bio veran javi nije nista cudno, svi ponekad sanjaju snove koji su takvi, neki cak imaju lucidne snove gde sve izgleda isto kao u javi toliko da mozes da poverujes da je to stvarnost to sto su razgovori bili slicni u snu i javi isto nije cudno, jer kad neko umre svi ljudi se ponasaju po nekom obrascu koji je ustaljen i to ogranicava raznovrsnost ljudskog ponasanja tako da se ljudi ponasaju predvidljivo; ti si jednostavno sanjao te obrasce to sto si sanjao da ti je verenica umrla i potom se to zaista desilo jeste prava koincidencija, ali nije bas tolika. nakon sto si to sanjao (sto samo po sebi nije cudno, ja sam isto sanjao da mi je umro brat, devojka itd.), ona je mogla dalje ziveti, ili umreti u nekom momentu. znaci dve su mogucnosti nastale - dakle "intenzitet slucajnosti" je zavisio od toga koliko je bilo verovatno da ona umre. a kad pogledas tako, znajuci da svako moze da umre svaki cas, i da se to desava redovno da ljudi umru totalno nepredvidjeno, ne izgleda tako neverovatno. i kad tako spojis dva normalna i cesta fenomena i jedan normalan ali redak, dobijes ne cudo nego koincidenciju. shit happens, nema tu mesta za bozju umesanost i slicno. Nisam rekao slicni razgovori. Nemoj da sada mlatis. Rekao sam sve isto. Svaka jebena rec i slovo koji su izgovoreni u toku dana. To nije slucajnost. Od toga u kom mi se treenutku odvezala pertla pa do toga ko je sve dosao tu i ko nije i apsolutno sve. Ne slicno nego isto. nema to veze sa obrascima sinak.
Berliner Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 ok sad ti vec ne verujem u smislu da si bas sve te detalje sanjao, nego vise verujem u to da si bio u psihickom rastrojstvu u tom periodu i da su ti se tako preslozile stvari u glavi.
Guest HEFEST Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 E pa tako reci. Vidis ja shavtam da to retko ko moze da poveruje. Eto i ja sam sam posle par dana poceo sam u sebe da sumnjam jer stvarno jesam bio psihicki rastrojen i to toliko da sam bio spreman za ludnicu. Ybog toga sam u vise navrata zvao ortake i brata kojima sam ispricao delove razgovora iz sna i delove dogadjaja i pitao ih da li je istina da sam im ja to ispricao i svi su to potvrdili i odvracali me da pricam o tome da sebe ne bi povredjivao dalje. Sami su citirali neke moje reci i objasnjavali svoju nevericu kaada su to i doziveli. Ja sam inace veoma racionalna osoba i ne volim bez dokaza da nesto prihvatim tako da sam i sam u sebe sumnjao iako nije bilo mesta sumnji.
Berliner Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) Ja mislim da postoji mogućnost da je tvoj mozak, tog dana kad ti je umrla verenica, uskladio slike iz sna sa onim što se stvarno dešavalo, tako da ti je posle izgledalo kao da su san i realnost identični, te si dobio novo sećanje na san - tako sto se staro u real-time-u saobražavalo sa onim sto si dozivljavao u datom momentu. San koji si stvarno sanjao nije bio identičan, ali je mogao biti sličan i tvoj mozak je polazeći od uverenja u to da si imao viziju popunjavao "rupe u sećanju" (npr. umetnuo je vezivanje pertli) da bi proizveo novo sećanje koje odgovara tom uverenju. samo da se ogradim, nisam strucnjak, nekakav psiholog ni nista slicno, mislim da sam nesto citao na tu temu, ali ne secam se detalja. Edited April 6, 2013 by Čarli 2
lemmy sixx Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 Glupo je ne prikoniti se onom ko te stvorio. Apsolutno.Zbog toga moj cale ima moju vecnu naklonost i nikada necu prestati navijati za Crvenu Zvezdu,i izdati kao sto je to uradio siptar Kuruz svom ocu. 2
oʞɾoƃ Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 gojko moze slobodno da nastavi posto mi njega nije zao i takvi i treba da osete gnev boziji bilo od Boga bilo od HEFESTA!!! Mogu ti reći da Bog radi prilično slab posao, jer otkad ja govorim protiv njega, a tome ima jedno deset godina, apsolutno sve u životu mi je pošlo za rukom, od studija, preko posla, novca, ljubavi... Ali svakako da to ne može da se poredi sa proročkim sposobnostima.
Guest HEFEST Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) Ja mislim da postoji mogućnost da je tvoj mozak, tog dana kad ti je umrla verenica, uskladio slike iz sna sa onim što se stvarno dešavalo, tako da ti je posle izgledalo kao da su san i realnost identični, te si dobio novo sećanje na san - tako sto se staro u real-time-u saobražavalo sa onim sto si dozivljavao u datom momentu. San koji si stvarno sanjao nije bio identičan, ali je mogao biti sličan i tvoj mozak je polazeći od uverenja u to da si imao viziju popunjavao "rupe u sećanju" (npr. umetnuo je vezivanje pertli) da bi proizveo novo sećanje koje odgovara tom uverenju. samo da se ogradim, nisam strucnjak, nekakav psiholog ni nista slicno, mislim da sam nesto citao na tu temu, ali ne secam se detalja. Aj da je prilagodio slike pa da kazem moguce. Ali reci nije prilagodio jer sam reci ispricao drugima koji su ih dobro zapamtili i ponavljali mi ih doslovce. Takodje vest o smrti sam dobio od njenog rodjenog brata koji me pozvao na broj telefona koji nije imao i na koji me niko nikada nije zvao. Njega je imala upisanog samo moja verenica na telefonu za slucaj kada me sa posla zove sa fiksnog, a to se desavalo jednom u dva meseca najvise. To nisam mogao uskladiti. on je pukom slucajnoscu da kazemo uzeo njen telefon i sa njega me pozvao a posto je u imeniku abecedno fiksni pre mobilnog tako me i on pozvao na fiksni kao u snu. Koja je to verovatnoca? Mogu ti reći da Bog radi prilično slab posao, jer otkad ja govorim protiv njega, a tome ima jedno deset godina, apsolutno sve u životu mi je pošlo za rukom, od studija, preko posla, novca, ljubavi... Ali svakako da to ne može da se poredi sa proročkim sposobnostima. Meni je drago cak i kada neko takav ima srece u zivotu jer dobro znam sta je nesreca. To sto ti je lepo krenulo bi neko protumacio i kao to da te djavo kusa tj. daje ti sve i sada ti okurazen nastavljas djavolji posao. Naravno ja sam daleko od toga jer ja to ne mogu znati nikako. Znam samo da bog postoji ili nesto sto ima slicne moci. To mi je dovoljno da bar budem obazriv po nekim pitanjima i da postavim sebi neka nova pitanja koja nisam mislio da imaju smilsa dok sam smatrao da bog ne postoji. Kamo srece da imam prorocke sposobnosti stalno nego sam samo imao u jednom trenutku tj. u dva trenutka preciznije. Edited April 6, 2013 by HEFEST
oʞɾoƃ Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) Ajde da budem ozbiljan, jer se sa stvarima kao što je smrt verenice nije sprdati, ko god da je u pitanju. Ja sam i prvi put kad si to pričao išao linijom Čarlijevog razmišljanja, ali nisam hteo da elaboriram, jer je još bilo sveže. Dve su stvari u tvojoj priči koje ne smatram mogućim. Prvo - dobro je poznato da je san nešto što se fascinantno brzo zaboravlja. Nije realno niti moguće da ti X dana/nedelja posle svog sna savršeno pamtiš njegove detalje. Otud priča sa stapanjem slika u trenutku psihičkog rastrojstva veoma ima smisla. Drugo - teško je poverovati da si ti prepričavao konkretne dijaloge ljudima od reči do reči, kao i da su oni to zapamtili. Pre će biti da si im rekao opšta mesta, a onda posle naglasio "sećaš se kad sam ti rekao to i to", što je bila sugestija na koju su oni odreagovali. U svakom slučaju, sklon sam da celu priču pripišem manjim delom slučajnosti, a većim delom teškoj psihičkoj i emotivnoj traumi. Edited April 6, 2013 by oʞɾoƃ
Guest HEFEST Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) Ne kazem ja da sam se svega secao iz sna pre samog dogadjaja. Za vreme dogadjaja sam se prisecao odredjenih stvari koje nisu toliko bile bitne. Na primer razgovor sa njenim bratom sam im ispricao bas od reci do reci. Toga su se svi veoma dobro setili sto je i mene zacudilo jer sam smatrao da se oni moje price secaju onako povrsno i da eventualno znaju sta sam sanjao i kako ali da nema sanse da oni ponove svaku rec. ispostavilo se to kao pogresno. Na primer moj brat koji je inace svestenik i koji je ovde na forumu po imenom Zgubidan(ali veoma tanko aktivan) je stvarno lik sa izuzetnom memorijom i njemu sam takodje najdetaljnije i ispricao ceo taj san. On je sam meni prisao i poceo da prica o tome kako se seca svega sto sam pricao i kako i sam cuje nesto od toga u toku dana. Naravno to sve kada je blizu mene jer ja sam naravno sanjao san iz prvog lica i sanjao sam ono sto se meni desava. Sve i da nije tako i da sam te reci nekako oblikovao u svom umu opet ostaje dogadjaj opisan u detalje sto ja ne mogu pripisati slucajnosti. Ne kada je to tako identicno da se jednostavno ne moze naci razlika. I razlog zbog koga bih ja sanjao da umre devojka savrsenog zdravlja i koja je takvo uverenje dobila od bivseg dekana medicinskog fakulteta Dr. Apostoloskog ne postoji. Nikada nisam sanjao nikoga da umire ni bolesne ni zdrave. Jednom sam u snu doduse ubio coveka, ali to je druga stvar. Takodje bih rekao da je moje secanje na san bilo u mnogome poboljsano time sto sam isti san sanjao dve noci za redom. Apsolutno isti san. To mi se nikada ranije nije desilo. Edited April 6, 2013 by HEFEST
рогозуб Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 Ne znam sta je potrebno, ali u ovom slucaju i ne moram da znam. Moja verenica je bila najboja osoba na planeti. t o smem krvlju da potpisem jer je to nesto u sta sam najsigurniji u zivotu. Takva osoba se dva puta ne upoznaje. Smernost, dobrota, neiskvarenost, darezljivost, empatija i sve moguce vrline koje covek moze zamisliti u jednoj osobi. Pokusavao sam ja da joj nadjem mamnu naravno buduci da sam djavolaste prirode, ali bez uspeha. Ona je najbolji covek koga sam ja upoznao nevezano za moj odnos s njom. zbog tih njenih osobina sam i bio sa njom. savrsheno ochekivano da cjesh kao pristrasan to recji, ali je moja poenta, da ako to povezujesh sa pravoslavljem, po pravoslavlju je dosta teshko ucji u raj. evo nabrojacju nekoliko, po pravoslavlju smrtnih grehova, koji su chesti medju ljudima- napijanje, predbrachni odnosi, masturbacija, oralni, analni seks i seks sa kontracepcijom (podrazumeva se i koitus interuptus). po pravoslavlju, ko je neshto od ovoga uradio makar jednom u zhivotu, a nije ispovedio u svetoj tajni ispovesti i okajao podvigom i dobrim delima- necje ucji u raj.
Demon Seed Posted April 6, 2013 Author Report Posted April 6, 2013 to me podseti Овако себе у будућности замишљам. Trute, da li si upoznat sa time da po pravoslavlju doggy style nije dozvoljen? 1
sale 3sm Larry Flynt Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) Ja znam za sedam za koje kazu smrtni....ako se biblija uzme kao autoritet....a sta su oni posle 1054. godine odlucili i izglasali je irelevantno, jer nisu oni ti koji salju i odredjuju ko ce u raj ko u pakao....tj po standardima vernika. Edited April 6, 2013 by sale 83 Larry Flynt
HeLLsarma Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 E pa pazi Gojko. Gospodin bog88dan,koga licno poznajem godinama,jeste nekad zadrt i radikalan u svojim stavovima,i on i ja se u nekim stvari uopste ne slazemo,ali taj covek je u potpunosti iskren i istrajan u svom cilju,poboljsava sebe,stvorio je nesto i jos ce da stvori,svojim radom,verom u sebe i verom u Boga. Njemu mama i tata nisu pomagali kao meni na primer,tako da je on jos na uzvisenijem nivou shvatio sta je muka i odricanje. I ceo mu je zivot pomagala vera,i ostavice nesto iza sebe. Njemu je vera pomogla da prebrodi teske delove zivota. Tako da kad se nadje neko kao vi da vredja i ismejava pravoslavlje,a ne zna kroz kakvu je muku neku prosao a upravo mu je vera pomogla,prosto mi je smesno Bez obzira sto mi je prijatelj,imam jos ljudi oko sebe koji su kroz to prosli. To sto si bio pre 10 godina porices jer te je sramota,jer te povela zudnja i ego da se osecas mocnijim i pametnijim,time sto ismejavas drustvom kojim si okruzen,zato si i nasao ateizam shodan svojom gladju za osecajem nadmocnosti. I to kako,na forumu. Ajde militanti ateisto,povedi svoj "racionalni rat" protiv degenerisanog drustva,ubij nas duhovno. Meni vera pomaze da gledam pozitivno kroz zivot,a sta tebi ateizam omogucuje ? Da zabranis nadu i srecu vernicima ? Da omogucis da se neki ljudi smatraju manje vrednim i glupim ? Gde je tu ljubav,razumevanje,oprost? Nema ga,samo hladna,bezdusna,zlokobna masina je ateizam. 7
sale 3sm Larry Flynt Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 (edited) Eto to npr postujem, veuje i smatra da mu je to pomoglo i cini ga boljim...i treba, svaka mu cast.....al ovo sa Dereticem i ovim majmunom je krajnje degutantno i irtitirajuce i tu cu ga prvi ismejavati i podjebavati. Edited April 6, 2013 by sale 83 Larry Flynt
Recommended Posts