Toki89 Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 (edited) , a u tome nam je pastir crkva. Znaci poenta hriscanstva je imati audi a4? Edited April 7, 2013 by Toki89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 ne, to je nesto drugo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeLLsarma Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Prvi put čujem i za to što pričaš, i za tu poslovicu. Kako neko može stremiti raju ako gazi druge ljude? To mu dođe žešća kontradikcija. Ispunjavanje formalnosti? WTF? Ne pričam sad o hrišćanstvu, nego o svim većim religijama. To je njihovo zadrto misljenje da hriscani umisle da,posto su jelte hriscani,automatski imaju plus kod Boga i mogu da rade sta hoce bez osecaja krivice. Da je stvarno tako,svet bi bio urnisan odavno,a sa ateizmom,gde ce svaka jedinka da stvarno gazi i mrvi slabiju,to je definitivno put unistenja. Hitler je prouzrokovao rat gde je pobijeno 50 miliona ljudi,Staljin je pobio 20 miliona svojih zemljaka,Darvinova teorija evolucije omogucila je rasizam,to jest da su belci jace jedinke od crnih i zutih,secate se do Martina Lutera Kinga kako je bilo stanje,a i dan danas nije bolje,takodje dovela da Marks i Engels seru o socijalizmu,i da se naprze na to Hitler i Staljin u sledecem veku,koji su bili ateisti. Znam sta cete reci ljudi : A sta sa spanskom inkvizicijom,spanskim osvajanjima Amerike,krstaskim ratovima,mracnom srednjem veku? S obzirom da su tada ljudi zauzimali sve u ime Boga. Tako i jeste bilo,ali krucijalnu istinu morate znati : GREH POJEDINOG COVEKA JE SAMO NJEGOV,ON GA NOSI,TO NEMA VEZE SA VEROM,HRISCANSKA VERA JE NAJOTVORENIJA POVODOM LJUBAVI,A GREH STROGO OSUDJUJE JER I COVEKA NE CINI BOLJIM OD ZVERI. A Hitler i Staljin su pocinili tolika zlodela indirektno svojom bolesnom propagandom i politikom,toliko smrti bede i uzasa. A posto oni ne veruju u greh,u moral,samo u moc i gazenje slabijih,to pokazuje da je ateizam bezdusan i sta nas ceka u buducnosti ako se bilo koja duhovna religija ugasi. PS: Gojko,zahvali se Bogu sto smo preovladali u nasoj veri 5 vekova pod Turcima,inace bi danas pisao na ovom forumu Alah Uekber. I bio vernik. Ovako si slobodan da iskazes svoje misljenje opustenije. I da pljujes i podjebavas. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Álvaro Recoba Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Зар нису Османлије биле врло толерантне према верским мањинама у царству? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeLLsarma Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Jos jedno : Ne mislim da su ateisti zli ljudi time sto su ateisti,naravno,ali mislim da ima lobi,tajna drustva,koji guraju i ateizam a i upravljaju nekim pseudohriscanski i okultni udruzenjima. Cilj je dati moc u ruke labilnim ludacima,kao sto su bili Hitler i Staljin,da se svet kompletno ogrezne u krv i greh. I da guraju svet prema ne osecanju morala,da ga uniste kompletno duhovno,da bi na kraju vladali lakse. Зар нису Османлије биле врло толерантне према верским мањинама у царству? Kad bi procitio knjigu Oteta Zemlja i video kako su dozvolili Arbanasima da pomuslimane Srbe,i da ih muce i ubijaju na Kosovu,onda bi video da su se samo skonili i pustili druge da obavljaju njihov posao. I ne zaboravi na odvodjenje dece u janicare. Bez vredjanja muslimana naravno,to su tada bila druga vremena,svi zivi su ratovali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Adolf Hitler je bio religiozan.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeLLsarma Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 To je cista glupost,to je bilo dodvoravanje vernickom svetu,taj monstrum je bio ateista. Znaci da se razumemo,ja ne mislim da ste vi losi ljudi ako ne verujete,cist apsurd,to sve zavisi od coveka. Poenta : vi verujete da su religije degenerisane,nazadne i tako opasne po civilizaciju. Ja mislim da kad bi svi postovali i osecali i delili ljubav kao po predanju bilo bi naprednije,lepse i ljudi bi bili blizi Bogu,ispunjeniji u dusi. Ok,ne prihvatate to,ali ne znaci da vam nece biti oprosteno,ako se pokajete. Jer glupo bi bilo da dam i ma koju sumnju u svoju veru,i kazem : E jbg,nisam doziveo da odem u pakao ili raj,vi ateisti ste u pravu. Ja mislim da je hriscanstvo,to jest put pravoslavlja pravi put za mene,a za vas put bez toga. I naravno da verujem da gresite,i kazem vam : bez vere i religije ugasice se svaka nada za svet,cim su Staljin i Hitler dosli zlo je vecinski preovladalo. Ne dajte da vam to ogrezne duse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Zasto bi se izolovan, u celiji dodvoravao vernickom svetu, dok je jos niko i nista i dok pise svoju knjigu? A i rastao je u katolickoj porodici.Sad sto mozda nije hardcore ili napadan vernik ne znaci da je bio ateista.Jeste dosta kritikovao hriscanstvo, ali su mu i usta bila puna Boga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Naravno, ali je uvek dobro pročitati sistematizaciju takvog životnog stava i sve njegove implikacije, do kojih čovek nije sposoban da dođe u svakom trenutku i da ih bude svestan. Ja se i ne sećam da sam pročitao neku knjigu, pa tek onda formirao stav na osnovu nje, uglavnom sam rafinisao već postojeće stavove kroz književna dela. Ok,to stoji.Ali zaista to ne smatram obaveznim.Mislim da je svaki covek sasvim sposoban da dodje do zakljucka sta je dobro a sta je lose,sta je moralno a sta nemoralno,sta je sloboda a sta ropstvo itd.Jedino sto moze uticati na gubljenje pojma o realnosti jesu zivotne situacije u kojima se pojedinac nadje,a tu ne pomazu nikakve knjige i tutori. bez knjiga je tesko imati makar zdrav razum danas jer je vreme bolesno i knjige sluze da te postave na noge i nasade pravilno. jedino ako si imao jako dobre roditelje koji su jako dobri ljudi a u isto vreme su pronicljivi i pritom sve vreme antiintelektualci i nesto nastrojeni protiv knjiga. takvi ljudi ne otprilike ne postoje. Izvini heksbol brate,ali ja vece gluposti od ovoga sto si napisao nisam dugo procitao.Eto ti moj primer.Ja ne citam knjige.Nikada ih nisam ni citao.Pa sam normalan covek,zdravog razuma i najnormalnijih pogleda na svet.Na to su pre svega uticali moji roditelji,koji su me normalno vaspitali,a zatim i moj intelekt,zivotne situacije u kojima sam se nalazi,i na kraju krajeva najobicniji zdrav razum koji je kod mene uspeo dodji do izrazaja.Jednostavno.Nikakve tu ulogu ne igraju knjige,ali bas nikakvu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeLLsarma Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Zasto bi se izolovan, u celiji dodvoravao vernickom svetu, dok je jos niko i nista i dok pise svoju knjigu? A i rastao je u katolickoj porodici.Sad sto mozda nije hardcore ili napadan vernik ne znaci da je bio ateista.Jeste dosta kritikovao hriscanstvo, ali su mu i usta bila puna Boga. On je prihvatao Darvina i teoriju evolucije,trebalo mu je zato da bi ogranicio rase,da se zna da su belci vodeca rasa. Znaci time je odbacio Boga. Druga stvar,podrzavao je Himler,ciji su SS-ovci bili okultisti,hteli da vrate veru u germanske bogove,vecina bili u Drustvu Tula. Doista hriscanin,ma kakav crni vernik,on je zeleo sa bilo cime da pobedi,na kraju bi sam sebe proglasio Bogom. On je zlo i bolesnik,i ne mogu da verujem da se neko zaludjuje njegovim delima,pogotovo u Srbiji i Rusiji,to je van svake pameti. Ne zna se da li je on gori ili Staljin. @Lemmy Ok,to stoji.Ali zaista to ne smatram obaveznim.Mislim da je svaki covek sasvim sposoban da dodje do zakljucka sta je dobro a sta je lose,sta je moralno a sta nemoralno,sta je sloboda a sta ropstvo itd.Jedino sto moze uticati na gubljenje pojma o realnosti jesu zivotne situacije u kojima se pojedinac nadje,a tu ne pomazu nikakve knjige i tutori. To sve do iskustva coveka i da li je covek to vec preziveo. Jedan od testova koliko si spreman na surovost zivota. I T Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Znam sta cete reci ljudi : A sta sa spanskom inkvizicijom,spanskim osvajanjima Amerike,krstaskim ratovima,mracnom srednjem veku? S obzirom da su tada ljudi zauzimali sve u ime Boga. Tako i jeste bilo,ali krucijalnu istinu morate znati : GREH POJEDINOG COVEKA JE SAMO NJEGOV,ON GA NOSI,TO NEMA VEZE SA VEROM,HRISCANSKA VERA JE NAJOTVORENIJA POVODOM LJUBAVI,A GREH STROGO OSUDJUJE JER I COVEKA NE CINI BOLJIM OD ZVERI. Mnogo ljudi je tada ubijalo u ime boga,a crkva je uvek bila u pozadini toga.Pomenuo si Hitlera...on je bio ateista.A sta cemo sa NDH?Iza Pavelica i cele garniture NDH je stajala katolicka crkva sa sve Stepincem.Sta,i za to cemo reci da je to greh pojedinca?Pa onda je i Hitlerov greh zapravo greh pojedinca. I molio bih te da mi objasnis zob cega sam ja kao ateista monstrum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Pa to sto je poremecen, zao i bolesnik, ne znaci da nije bio vernik.Ako si pomenuo da se dodvoravao vernicima isto tako mozes reci i za Darvina i teoriju evolucije, da se time dodvoravao drugima, a ne da je odbacio boga.Zasto je onda insistirao na veronauci u skolama? Hitler je bio katolik, iz cega proizilazi-V E R N I K, i to je milion puta izjavio i pomenuo kroz ceo svoj zivot.Sto ti samo govori da i medju vernicima ima mentola.A vi samo nastavite da se "tesite" da je bio ateista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Generalizacija je glupost.Ja znam zaista gomilu ljudi,raznoraznih stavova,uverenja i pogleda na svet.I medju svima njima ima idiota i normalnih ljudi.Zalosno je sto se ovakve stvari uopste moraju reci,pa svako zdravog razuma moze doci do tog zakljucka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo88gdan Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 To sto je neko Ateista ne znaci da je po defaultu los covek ali takodje ne znaci da je inteligentniji od vecine ljudi oko sebe. To sto je neko Verujuci ne znaci da je po defaultu bolji covek od ljudi oko sebe kao sto takodje ne znaci da je Gluplji ,neobrazovaniji covek od ateista. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 pa normalno, samo smesno da neko pripisuje neku budalu ateistima i time pokazuje kako je neko monstrum jer je ateista, a da zmuri kada je neko takav okarakterisan kao vernik. Budala ima svugde, poremecenog ne pitas da li je vernik ili ateista jer vidis da je opicen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Hitler je bio katolik, iz cega proizilazi-V E R N I K, i to je milion puta izjavio i pomenuo kroz ceo svoj zivot.Sto ti samo govori da i medju vernicima ima mentola.A vi samo nastavite da se "tesite" da je bio ateista. Nije Hitler baš bio katolik, u pravom smislu reči.. http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_of_Adolf_Hitler Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeLLsarma Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Jeste ima ih svugde,licemera,ludaka i fanatika u svakoj skupini i grupaciji,Hitlera i Staljina sam navodio kao najgore moguce ljude ikada. Au Lemi,jel sam u jednom postu naveo da ne smatram ateiste losim,sto izvlacis sve iz konteksta ? VATIKANSKA KURIJA VECNO ZEDNA SRPSKE KRVI. Nije Hitler baš bio katolik, u pravom smislu reči.. http://en.wikipedia....of_Adolf_Hitler Hitler's public and private statements on religion were often in conflict. According to the historian Andrew Bullock, Hitler did not believe in God and was a rationalist and materialist with no appreciation of the spiritual side of human life, but: "From political considerations he restrained his anti-clericalism, seeing clearly the dangers of strengthening the Church by persecution. Once the war was over he promised himself, he would root out and destroy the influence of the Christian Churches".[2] In public, as in private, he was unequivocal in his disdain for Judaism. Bravo Lu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 (edited) Nije Hitler baš bio katolik, u pravom smislu reči.. http://en.wikipedia....of_Adolf_Hitler Ldp verzija katolika. Okreni obrni ateista bio nije, i ako se vec pomine nesto u kontekstu vernik-ateista kako bi se neko prikazao uzdignutijim od ovog drugog, onda bar da se ne @sarmica super al onda reci lepo, Staljin degenerik kao ateista, Hile degenerik kao vernik...u prevodu niko nije ni bolji ni losiji time sto je vernik ili ateista.....a ne da ga poturas drugom timu. "Hence today I believe that I am acting in accordance with the will of the Almighty Creator: by defending myself against the Jew, I am fighting for the work of the Lord ." "I am now as before a Catholic and will always remain so." - Adolf Hitler, to General Gerhard Engel, 1941 "In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders. ...Today, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed his blood upon the Cross." - Adolf Hitler, speech on April 12, 1922 "Believe today that my conduct is in accordance with the will of the Almighty Creator." - Adolf Hitler, Mein Kampf “We were convinced that the people needs and requires this faith. We have therefore undertaken the fight against the atheistic movement, and that not merely with a few theoretical declarations: we have stamped it out.” -Adolf Hitler Anyone who dares to lay hands on the highest image of the Lord commits sacrilege against the benevolent creator of this miracle and contributes to the expulsion from paradise." -Adolf Hitler, Mein Kampf "My feelings as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God's truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter. In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders. How terrific was His fight for the world against the Jewish poison. To-day, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed His blood upon the Cross. As a Christian I have no duty to allow myself to be cheated, but I have the duty to be a fighter for truth and justice... And if there is anything which could demonstrate that we are acting rightly it is the distress that daily grows. For as a Christian I have also a duty to my own people." -Adolf Hitler, in a speech on 12 April 1922 (Norman H. Baynes, ed. The Speeches of Adolf Hitler , April 1922-August 1939, Vol. 1 of 2, pp. 19-20, Oxford University Press, 1942) itd.... Edited April 7, 2013 by sale 83 Larry Flynt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Elf Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 jako poznata poslovica, em sam je procitao vise puta em sam je cuo uzivo od nekog popa, ali ne secam se doslovno kako ide. Hmm... ja mogu da ti nađem 5 popa koji će to u potpunosti demantovati. ne radi se o tome da li gazis ili ne gazis ljude nego o tome da iskljucis empatiju jer nije empatija put za raj nego (vec ce te odvesti medju strasti) nego je to pricesce, ispovedanje i ne cinjenje greha. Empatija će te odvesti putem strasti? Ja stvarno ne znam sa kim si ti to pričao, i odakle ti takvi zaključci. Više me podseća na neku sektu to izlaganje nego na bilo koju tradicionalnu crkvu. to sto je isus pokazivao saosecanje sa sirotinjom i napadao tadasnji drustveni poredak, ne znaci da i mi treba to da radimo ("bogu bozje, caru carevo"; sirotinji treba pomagati ali nominalno). iako je isus najsvetlji primer coveka, on je u isto vreme i bog i mi ne smemo da ga uzimamo preterano za primer jer je to sujetno nego moramo da se vodimo onim sto je bog nama zapovedio, a u tome nam je pastir crkva. "bogu božije, caru carevo" su Isusove reči kojim ih je poklopio na zamku pitanja koji su mu pripremili da bi ga optužili da radi protiv cara. I danas se te reči mogu protumačiti kao "trebate u isto vreme biti pobožni, a u isto vreme ne ostajati dužni državi (plaćati porez... i slično). dakle tvoj subjektivni odnos prema onome sto cinis nije bitan, bitno je da se sve vreme plasis boga i nadas spasenju. tvoja predstava o tome kako svet treba da izgleda je irelevantna. tvoji odnosi sa drugim ljudima ako se nominalno uklapaju u "ljubi bliznjega svoga" (kako se uopste moze poslusati takva zapovest, ne moze covek da bira koga ce da ljubi a koga ne) su irelevantni. itd. to je hriscanski recept za zivot. odgovornost tu ne postoji kao pojam. jedina odgovornost koju hriscanin ima je prema svom spasenju, a to je onda kao da kazes da makaze imaju odgovornost da seku ili da stolica ima odgovornost da se na njoj sedi. Kao što rekoh, sama tvoja postavka je vrlo kontradiktorna, niti ima logičko utemeljenje. Znači ja treba da verujem u Boga koji je savršen, a u isto vreme da mislim da će on da podrži moje sebično krčenje puta ka njegovom carstvu? Onda, ili ne verujem da je Bog savršen, ili sam kvazi vernik koji pojma nema o religiji, trećeg nema. Suština je da pravi hrišćanin (a verujem da važi i za neke druge veroispovesti) nikada ne bi trebalo da osuđuje tuđi (recimo) ateizam, jer niko ne može pouzdano utvrditi ko će završiti u raju, a ko u paklu (niti iko pouzdano zna kakav je raj, ili pakao), jer može se lako desiti da i najzagriženiji ateista pre završi u raju, nego mnogi hrišćani. To što se neko samonaziva hrišćaninom nije ni izbliza dovoljno. Takođe (po mom mišljenju), hrišćanin nikada ne treba da smara okolinu svojim stavovima (osim ako je ovakva neka rasprava), niti da tera drugog da bude hrišćanin, već samo može na svom primeru (ćutke) da pokaže šta je to biti hrišćanin. Avaj, malo je njih, ali ih ima. Ja znam nekoliko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeLLsarma Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Dobro,ti pokusavas sada da kazes da ja namerno poturam ? Cekaj,evo ti Torkemade,on je bio bolesnik,sada gori u paklu,a bio je katolicki inkivizitor. Da Sale,u pravu si da u svakom taboru ima bolesnika. Samo smatram da se vecina hriscana preispituje u svom moralu i uvidi gde gresi,i ne ide putem zla. To zavisi od pojedinca. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PajatheTrut Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Adolf Hitler je bio religiozan.... Његова религиозност је била равна Окробовој. 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo88gdan Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Malo aktuelnosti 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 (edited) To je njihovo zadrto misljenje da hriscani umisle da,posto su jelte hriscani,automatski imaju plus kod Boga i mogu da rade sta hoce bez osecaja krivice. Uopšte se ne radi o tome. Pročitaj Čarlijev post. Ja ću dodati to da nema odgovornosti jer jedinka radi onako kako propisuju vera, dogma i običaji. Pošto nema preispitivanja istih, nema ni lične odgovornosti u širem smislu. Hrišćanin ne nosi težinu toga da li je njegov pogled na svet ispravan, on ZNA da je ispravan. Hitler je prouzrokovao rat gde je pobijeno 50 miliona ljudi,Staljin je pobio 20 miliona svojih zemljaka,Darvinova teorija evolucije omogucila je rasizam,to jest da su belci jace jedinke od crnih i zutih,secate se do Martina Lutera Kinga kako je bilo stanje,a i dan danas nije bolje,takodje dovela da Marks i Engels seru o socijalizmu,i da se naprze na to Hitler i Staljin u sledecem veku,koji su bili ateisti. Hrišćanska crkva je direktno odgovorna za progon i umorstva mnogo većeg broja ljudi nego što bi deset Hitlera i Staljina moglo da bude. Ne zna im se broja. Nema kontinenta gde nije posejano to zlo. Takođe, nije direktno vezano za temu, ali nema veze - naivan si ako misliš da je Hitler svojeručno i samostalno prouzrokovao Drugi svetski rat. Što se tiče rasizma, ne znam odakle ti veza između teorije evolucije i njega, ali ono što znam jeste 1) da je trgovina robljem postojala mnogo pre teorije evolucije 2) da je ista bila sprovođena od strane tvrdo hrišćanskih zemalja 3) da je crkva bila glavni pobornik rasizma vekovima i 4) kad već pomenu Martina Lutera Kinga, da je rasizam u Americi najjači u državama gde se hrišćanstvu daje najveći značaj, dakle na jugu, gde je gomila veoma iskreno pobožnih belaca. GREH POJEDINOG COVEKA JE SAMO NJEGOV,ON GA NOSI,TO NEMA VEZE SA VEROM,HRISCANSKA VERA JE NAJOTVORENIJA POVODOM LJUBAVI,A GREH STROGO OSUDJUJE JER I COVEKA NE CINI BOLJIM OD ZVERI. Svako zlodelo može manipulacijom da se svede na pojedinačni greh, ali dobro znamo da to nije tako. Zrno po zrno - pogača. Svi znamo zlodela katoličke i protestantske crkve, a ni pravoslavna nije ništa manje uprljala ruke, samo je manja po obimu, pa su joj i gresi manje primetni. Dovoljno je pogledati popove koji blagosiljaju puške i tenkove, učestvuju u uništenju džamija, propagiraju nacionalizam itd. To ljubav prema bližnjem? Ne budi naivan. PS: Gojko,zahvali se Bogu sto smo preovladali u nasoj veri 5 vekova pod Turcima,inace bi danas pisao na ovom forumu Alah Uekber. I bio vernik. Ovako si slobodan da iskazes svoje misljenje opustenije. I da pljujes i podjebavas. Opet pokazuješ elementarno nepoznavanje činjenica. Pa čoveče, Pećka patrijaršija je i uspostavljena zahvaljujući dobroj volji sultana i činjenici da je etnički Srbin bio veliki vezir, pa je postavio svog brata za prvog patrijarha. Što se tiče "naše vere", videli smo je na delu poslednjih 100 godina u odnosu prema muslimanima. Umesto da ih prigrlimo i prihvatimo kao Srbe muhamedance, mi smo ih obeležili kao "Turke", "nevernike" i odbacili od sebe. Nije ni čudo što je došlo do rata, koji je SPC zdušno podržavala. Edited April 7, 2013 by oʞɾoƃ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=LsyuT1nP6EE Malo aktuelnosti Samim tim sto pristaje da gostuje na istom tom TV-u onda i on siri satanizam i unistava hriscanstvo... 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts