MissionVao Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Zvanicno da ali i dalje se desava da paket ispod 50eur ne povuce nikakve dodatne pare (meni poslednji put pre dve nedelje otprilike, bilo je 45eur). Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoveHateLove Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Zavisi da li se kupuje od fizickih ili pravnih lica. U principu ako se narucuje od pravnih lica oporezuje se uvek, sad desava se da prodje i to. Meni je od kad je uveden PP sve proslo bez carinskog pregleda, doduse ja sam narucivao samo neke sitne stvari, uglavnom blu ray filmove sa ebay-a i sve je bilo u kovertama, sto uglavnom pustaju, pakete vec malo teze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Kao vrednosno pismo je stiglo i kao poklon, ali oporezovano, jebem li im mater govnarsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaDave90 Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Koliko lupili cenu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 PDV, 20% ma jebem im mater ne mogu se nerviram Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaDave90 Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Auu, koji drkosi, ne verujem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Sto drkosi kad su izvalili da nije poklon, jbg. drkadzijski je zakon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Ma daj, ubijmo konkurenciju... a na carini da radi normalan covek... too nema. Naci nasa drzava ne funkcionise na toliko nivoa da je to jebeno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 чекај, ко је рекао да се не плаћа ПДВ? ваљда се само царина не плаћа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale B.C. Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 roba koju kupuješ iz inostranstva je bez inostranog pdva, ako ti se zalomi da ne prođe kao poklon plaćaš domaći pdv, tako je to svugde Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 (edited) чекај, ко је рекао да се не плаћа ПДВ? ваљда се само царина не плаћа Do 50 (tj 70) eur se ne placa carina ali se PDV placa na sve. Zvanicno Nezvanicno stigao mi je treci paket od 40-nesto eur za koji ne traze ni dinara @Sale: Ne znam sto al online shopovi koji odbijaju VAT kad odaberes ne-EU drzavu su izuzetno retki Edited September 6, 2013 by MissionVao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 па то ти каем, дај фотке пиес, мислим да одбијање Велју Едд Текса није факултативна радња, свака извозна фактура је обавезна да скине порез на добит Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Dal su obavezni ili ne ne znam al kad vidim da odbijaju VAT svane mi, toliko je retko. Pri tome ne radi se o nekim underground prodavnicama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 I meni neko skine strani porez a neko ne. Mozda ni ne znaju.. eu je cudo... Al da su nasi popederisali od pay pala - jesu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 М'ц & Мишн, купујете кредитним картицама, ај призјум? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Jok, placamo u naturi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Da li uopste postoji razlika dal je kreditna ili debitna ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 свака држава има засебну политику по питању одбијања пореза и минималних износа трансакција на које је могуће одбити порез, те информације је најлакше добити од продавца директно проблем је што износи који код нас не подлежу царини вероватно на западу не подлежу одбитку пореза можте пробат да код истог продавца где нисте добиле одбитак пореза, напуните шопинг карт са рецимо 300ЕУР робе па видите да ли ће нестати ВАТ у предрачуну пре опције за плаћање автоматизовани системи за картично онлајн плаћање су ту да њима смање трошкове и да већини корисника олакшају наручивање то никако не значи да сте ви у тој већини или да не постоје варијанте 'испод тезге' које су вам више у интересу мишнка дај фотке Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Idi na Fejs pa gledaj Nego jel primao neko nesto preko Parcel2Go? Rece prodavac poslace kurirom i skontah bice DHL/FedEx/UPS kad ono nesto cetvrto Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 Jeeej, P2G nema nikakav dogovor s kuririma kod nas pa ko prvi devojci... Moj su presreli ovi, pomozi boze http://www.timkop.rs/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 мислим да они само пресрећу, не испоручују Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 http://www.24sata.rs/vesti/ekonomija/vest/nbs-srbi-nece-moci-da-prodaju-preko-pejpala/112004.phtml hi, my name is Serbia and this is 19th century Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale B.C. Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 preporučujem svima payoneer karticu i američki račun, paypal na bosnu koji dozvoljava vezivanje sa američkim računom i bole vas kita. karticom (mastercard, koji dobijete na kućnu adresu) plaćate u svim prodavnicama, keš dižete na bankomatu, naravno i plaćate i primate takvim paypalom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=11&dd=04&nav_id=773383 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoveHateLove Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 (edited) Jel refundirao neko pare preko Pejpala? Meni stiglo obavestenje i preko Ebay-a i preko Pejpala da su mi vracene pare ali kad hocu sad da kupim nesto ponovo ne mogu, verovatno pare jos nisu legle na karticu, jebem ga ne znam da li treba da se ceka ili se automatski pare prebacuju. Edited November 5, 2013 by LoveHateLove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts