Dark_Elf Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Red je da ova igra ima svoju zasebnu temu. Posle 15 godina, konačno je na PC došla verzija Mortal Kombata, i to ne bilo koja, nego po meni najbolja koju su mogli da stave i naprave (jebo MK VS DC i ostale gluposti) Čak je i PC verzija koliko vidim najcelovitija i najpotpunija. Ja sam prosto oduševljen igrom, jer imam osećaj kao da su me za bukvalno sve pitali. Kao prvo, grafika je brutalna, a dizajn je onaj pravi old school dark fantasy Mortal Kombat. Igrivost perfektna, borci izbalansirani. Vidi se da je igra dugo i pažljivo rađena. Story mod nisam odigrao do kraja, ali nisam izdržao i odgledao sam na youtube ceo film. Odlično su povezali karaktere, priče, pozadine u ceo tok. Režija je isto solidna, a priča, više nego dobra obzirom da je u pitanju igra. Sad igram onaj Challenge Tower i stigao sam tačno do 100-og zadatka. Smešan mi je onaj "test your sight" sa lobanjama. Ova tema je o naravno utiscima, ali poželjno je da pišete i o nekim fazonima, tipovima, kako otključati karaktere i slično... Možemo se nekada dogovoriti pa da uživo raspalimo (recimo kod mene u NS-u) roštilj i Mortal Kombat. Mogu od druga da uzmem dva džojpeda, pa da opičimo neki turnir, svako sa svakim. Čujem da je bagovita preko neta, pa bi ovo bilo dobro rešenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 baš teram komšiju koji ima džojpede da skida ovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drogarito Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Crashuje mi nesto grafika za vreme fajtova.Jel postoji neki fix za to???Imam ati radeon 3850 graficku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Odusevljen sam igrom,najbolji MK do sada.Nista ne bih dodao na konstatacije Elfa,to je to. Ko vam je omiljeni borac?Meni Scorpion,bez konkurencije.Posle njega Sub-Zero i Nightwolf.Iako,u ovom delu sam izuzetno zavoleo Noob Saibota,fantasticno je odradjen,jako cesto pikam sa njim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Nightwolf, još od onih najdrevnijih dana Kabala sam gotivio kao klinac isto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 такође Најтвулф. на Сони двојци сам у Deception и Armageddon са њим доминирао Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Elf Posted August 1, 2013 Author Report Share Posted August 1, 2013 Zašto se svi ložite toliko na Nighwolf-a? Ja oduvek, naravno, igram sa scorpionom ili sub-zerom, a nisam loš ni sa pozerom Džoni Kejdžom, Liu kangom I tako nekim karakterima kojima lako pamtim magije. Dobar je I Nightwolf samo što su mi njegove magije ne nešto upotrebljive (naravno ne znači da nekom drugom nisu). Super je onaj udarac ramenom (to samo koristim od njegovih magija), a strela mi je nekako prespora, a takodje ne vidim poentu onog upercata sa sekirom, kada postoji normalni upercat. Ona munja je cool isto. @Lemi Još nisam probao sa Noob Saibotom, a moraću, ali ne mogu da stignem jer igram onaj challenge tower ili normalnu partiju sa scorpionom pa dokle doguram sa jednim kreditom. Tek ću da guslam Mortal Kombat. Uzgred, Noob Saibot se pojavljuje kao skriveni lik u Mk2, a u filmu saznajemo da je to vaskrsli prvi sub zero. Ime je dobio po dvojici programera Boon (obratno Noob) I Tobias (Saibot). 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShinigamY Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Ja sam sa Noob saibotom prvu partiju odigrao na kompu, tj ovaj novi Strava je karakter, u rangu sub-zera Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullKrusheR Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 komp mi nije dovoljno jak za ovo chudo, a tachno bih uzeo novi samo zbog ovoga, iako igre gotovo vishe da i ne igram. omiljena franshiza napokon dobila kvalitetnu pc verziju i ne mogu da igram. ortak skinuo, ali nikako da instalira. kapiram da zna da mu necu izbijati iz kuce pa namerno odugovlachi. sab ziro konza velesa, kabal najgrozniji lik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvation Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 (edited) Vec rekoh u drugoj temi ali drago mi je da ste i vi videli.. ovo je prosto 10/10 igra, apsolutno je sve fenomenalno i veoma je igriva na tastaturi, sto je meni uvek bitno posto nemam veze sa kontrolerom. Cak je i prica najbolja ikad u nekoj tabacini, sto znaci, i dalje je mega retardirana na mk nivou ali je zapravo mnogo vise kul prezentovana, i objasnjava pricu svakog lika lepo. Tabacka igra decenije. PS Kabal je uvek bio najjaci lik, i ovde ima brutala komboe, nemoj ga diras Edited August 1, 2013 by Salvation Link to comment Share on other sites More sharing options...
forever*autumn Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 fantasticna igra, i jedna od onih koje sam iscekivao sa najvecim nestrpljenjem. nabavih je za PS3 cim je izasla, pre dobre 2 godine, i dan danas je igram sa istim zarom. raduje me sto vidim da je naisla na odlican prijem i kod PC igraca. sto se omiljenih boraca tice, Ermac na prvom mestu, posle njega Scorpion i Sub-Zero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Uuuu da,Ermac je fantastican isto.Opasne stvari mozes raditi sa njim.U story modu me namucio poprilicno.Generalno,svi karakteri su sjajno odradjeni...jedino su mi Johnny Cage i Liu Kang sranje. Zašto se svi ložite toliko na Nighwolf-a? Ja oduvek, naravno, igram sa scorpionom ili sub-zerom, a nisam loš ni sa pozerom Džoni Kejdžom, Liu kangom I tako nekim karakterima kojima lako pamtim magije. Dobar je I Nightwolf samo što su mi njegove magije ne nešto upotrebljive (naravno ne znači da nekom drugom nisu). Super je onaj udarac ramenom (to samo koristim od njegovih magija), a strela mi je nekako prespora, a takodje ne vidim poentu onog upercata sa sekirom, kada postoji normalni upercat. Ona munja je cool isto. @Lemi Još nisam probao sa Noob Saibotom, a moraću, ali ne mogu da stignem jer igram onaj challenge tower ili normalnu partiju sa scorpionom pa dokle doguram sa jednim kreditom. Tek ću da guslam Mortal Kombat. Uzgred, Noob Saibot se pojavljuje kao skriveni lik u Mk2, a u filmu saznajemo da je to vaskrsli prvi sub zero. Ime je dobio po dvojici programera Boon (obratno Noob) I Tobias (Saibot). Nightwolf mi je super samo zato je je cool indijanac.Magije mu nisu nista posebno. Obavezno uzmi Noob Saibota.Sjajno je igrati sa njim,jos na to dodas i onaj genijalan outfit...zagarantovana zabava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Elf Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 Džoni i Kang su oduvek bili sranje. Ali ne možda toliko kao brorci, nego kao karakteri. Sviđa mi se Džonijev udarac u jaja, i onaj odarac nogom, takođe i Kangov leteći maj geri, i bicucle kick . Meni je pogotovo Liu Kang zbog priče išao na nerve. Čak i Šang Tsung mi je neupotrebljiv sa onim vaternim loptama. Baraka mi je nabio traumu u Mortal Kombat 2 (na Amigi) sa bacanjem i onom seckalicom kad god nogom krenem na njega. U ovom novom mi pomalo na živce ide Rain. Kiša wtf? Pogotovo kad me "umije" sa onim mlazom vode. Ne znam, glupo mi je i ime karaktera, i njegove specijalke. Quan Chi mi deluje moćno, ali još nisam stigao da ga probam. Ipak se sa škorpionom najbolje kombinuju udarci, pogotovo što kod njega i sub zera možeš baciti X-ray nakon bačenog koplja ili zamrzavanja (nema odbrane od toga). Eh da. Šta mislite o X-ray? Dobra novina, ili loša? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osiris Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Mene X-ray smara jako, u sustini je to jedan jak automatski kombo koji bi po meni bio bolji da je uradjen bez onog usporavanja i prikazivanja kostiju, znaci samo kad se napuni merac tap i on ga odradi bez tih sranja koja usporavaju igru. U pocetku je zanimljivo ali posle nekog vremena pocne mnogo da smara. I voleo bih da kamera ne zumira prilikom fatality-a vec da ostane u normalnoj perspektivi borbe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Meni je x-ray do jaja.Odlicna novina,svaki puta kada to uradim obasja me sunce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 testirao detaljno zbog slavnih dana. dosta moćno odrađeno, pravi mk fajterski osećaj. grafika takođe moćna... fredi kruger omiljeni borac, noob se dobro pokazao. kenshijev fataliti šije ostale. prijatno iznenađenje, igraće se s vremena na vreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvation Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Ono sto mene odusevljava je koliko su se iscimali za dodatne poteze (koji ce verovatno jako retko biti korisceni zbog x-ray-a i combo breakera) a koji se rade uz trosenje skale + koriscenje standardnih poteza. Neki likovi imaju bas dosta sabijackije verzije osnovnih udaraca koje mogu da nastave kombo duze, a i vise kul izgledaju. Inace, Johnny Cash je daleko bolji lik od gomile likova u fransizi..prvo, tu je od pocetka, poenta je da je retardiran, drugo, ima prilicno dobre poteze, trece.. ne zove se Noob ili Ermac (ne znam jel Ermaks ili Ermać) ili Rain ili nesto tako gej ili retardirano. Slazem se da spada medju gluplje likove, ali kada smo vec krenuli sa glupim likovima ja bih poceo od Rain-a i Noob-a, pa zatim Kintaro, a i imbecilno mi je sto su uveli Fredija i Kratosa, al aaajde. Najkul likovi - Scorpion.. nekoliko mesta, Kabal, Ermaks (samo jos ime da mu promene), Smoke, Kitana i Raiden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Ti si lud.Noob je fantastican. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvation Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Odlican je borac, ali odlican borac je i neko tipa Sonya ili Stryker pa su opet iritantni. Iskreno, i kod njega i kod Ermaca me nervira ista stvar.. krenes sa nekom ozbiljnom/zajebanom pricom kao jea mracan/dubok lik a onda ga nazoves Ermaks i Noob. Pa jebote. Znam da nisu bas pobedili sa vecinom imena likova u MK-u ali Noob me pogotovo iritira. A i iskreno potezi su mu pederski, pogotovo ono kad disejblujes protivniku specijalke. No dobro, ko voli nek izvoli, u tome i jeste car, kad bi svi gotivili iste likove bilo bi sranje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Spaulding Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Odlican je borac, ali odlican borac je i neko tipa Sonya ili Stryker pa su opet iritantni. Iskreno, i kod njega i kod Ermaca me nervira ista stvar.. krenes sa nekom ozbiljnom/zajebanom pricom kao jea mracan/dubok lik a onda ga nazoves Ermaks i Noob. Pa jebote. Znam da nisu bas pobedili sa vecinom imena likova u MK-u ali Noob me pogotovo iritira. A i iskreno potezi su mu pederski, pogotovo ono kad disejblujes protivniku specijalke. No dobro, ko voli nek izvoli, u tome i jeste car, kad bi svi gotivili iste likove bilo bi sranje Pa koliko vidim,svi se ovde najvise lozimo na Scorpiona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Elf Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 Dao sam sebi cilj da u nekom dužem budućem periodu obrnem sa svima na Expert modu. Za sada mi je uspelo jedino sa Shivom, jer onaj Shao Kahn gazi i ubija i trebalo mi je milion partija. Dobro je što može na alt-tab da se izađe iz igre, pa čovek može da rasporedi partije. @Salvation Što ti toliko smeta ime Nub Saibot, ili Ermak? Meni više smeta Strajker ("udarač".. hell yeah), pandur koji više priliči Street Fighteru, nego Mortal Kombatu. Uzgred, Noob je stariji od Kabala, i pojavljuje se kao skriveni lik u drugom delu. ------ Gledao sam sinoć "history of Mortal Kombat", pa preporučujem koga zanima da pogleda: (iz nekog razloga mi ne radi drugi deo). Zanimljiv dokumentarac, i pokazuje koliko su izgubili nit posle Mortal Kombata 3, odnosno izbacivali Mortal Kombat trilogy, Mortal Kombat ovo, Mortal Kombat ono... sve da zarade još koju kintu, a ništa novo nisu uradili zapravo. Nisam znao za onu seriju Mortal Kombat koju pominju u dokumentarcu i kažu da je prilično dobro odrađena (dosta bolje od filmova). Ima jedna sezona, pa su je ukinuli. P.S. Da li možda neko zna odakle je onaj cinematic u špici ovog dokumentarca? Ima na kraju špice Scorpion i Quan Chi stoje u Netherealm-u, i Scorpion baca koplje. Ne verujem da je iz devetke, jer mi se čini da je prerenderovan cinematic, a ne odrađen u game enginu. ----------------- Nađoh. Mortal Kombat Kratos trailer: http://www.youtube.com/watch?v=wbwALe_qBaY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvation Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Ma da, ja sam jos od cetvorke batalio MK, zato sam i odusevljen sto se vratio na prave staze. A pazi, i Ermac je stariji lik, sta vise obojica su na istu foru, bili valjda skriveni likovi, pa stoga valjda i ta "fora" imena. Ali slazem se, nisu jedini..Strajker je zapravo jedan od likova koji me bas muci u MK-u posto mi se em ne uklapa nekako em ima glupo ime ALI je neverovatan sabijac i nekako sta god da radim sa njim sabijam.. tako da ono.. love hate relationship Shiva je totalno OP lik po meni jos od trojke naovamo, ali niko nije takav cheapass kao Shao Kahn.. mislim da je ladder najlakse preci sa Shivom, Liu Kangom i Raidenom, AI na bilo kom difficulty-ju ne moze bas dobro da isprati Raidenov super-brz teleport. Inace, mislim da je Nightwolf najpodcenjeniji lik u serijalu, imam ortaka koji apsolutno unistava svakoga sa njim. A sto se Scorpiona tice, ono, jbg, kad smisle jos nekog undead nindzu koji baca demonske harpune, bljuje vatru i badassuje u svakom MK-u, mozda ce dobiti konkurenciju Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullKrusheR Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 subzero>>>reptile>>>scorpion. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Elf Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 AI na bilo kom difficulty-ju ne moze bas dobro da isprati Raidenov super-brz teleport. Ovo je skroz tačno. Ja baš zamalo da pređem Shao Kahna sa Raidenom koristeći teleport. Najviše mi smeta to što Shao Kahn ima neki štit kada baca onu magiju, i ništa mu ne možeš u tom momentu, samo da bežiš, ako si u stanju. I onaj čekić što baci... ne vredi ni blok, ni saginjanje, samo da ga preskočiš ili da se teleportuješ. Čekić kad te spiči, ošamuti te, ovaj ti odradi kombo.. i dođeš na 10% energije Sad se trenutno igram story mode i chapter 14 sa cyber sub-zerom i one bitke kada treba da pobedim odjednom i Goro-a i Kintara. Ali skontao sam im foru, treba samo skakati tamo amo kolutovima i udarati nogom i može se preći (igram na default medium težini). A za Skorpiona... pa da. Mada je meni i Sub-Zero ništa manje cool. Ko dva deteta, kako da ih odvojiš? Pogotovo mi se priča oko Sub-Zera sviđa. I za kraj, jedan matori Mortal Kombat intro koji mi se i dan danas mnogo sviđa. To je za igru Shaolin Monks (2002-ge izašlo). Ovo su ko zna koliko dugo renderovali i radili tada, a sada igra u realtime-u izgleda identično, ako ne i bolje http://www.youtube.com/watch?v=amKCuzynQb8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts