LoveHateLove Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 A Ameri i Englezi su dobro? Oni su gori i od jednih i od drugih. manje zlo u njihovim ocima... u svakom slucaju bolje i oni nego nacisti, da su oni dobili rat mi bi bili sluge, mada i sad smo to u neku ruku... Quote
Лука Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 (edited) Kad vam je punjeni pevac od polu-glumaca, pompezni Radoš Bajić autor i tumač istorije u ovom jadu i bedi od "Srbije", ne treba dalje pričati ništa. Takvima daju astronomske pare na RTS-u da prave serije pored takvih imena sa ovih prostora. O dramskim kvalitetima prve epizode je izlišno pričati, čovek je operisan i od režije i od pisanja, pripovedački nula, sve mu traje po 15 minuta što može da stane u 5. Ali dobro, treba uzeti pare za 45 epizoda koliko je planirao da snima. Edited November 12, 2013 by Лука 5 Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 manje zlo u njihovim ocima... u svakom slucaju bolje i oni nego nacisti, da su oni dobili rat mi bi bili sluge, mada i sad smo to u neku ruku... Nama nije bilo bolje ni u jednom slucaju.Jer smo i pored svega bombardovani i od strane istih tih Saveznika.A kao bonus na sve to, medjusobno smo se fino naklali i naubijali. Prvo se priklonili Trojnom Paktu, pa onda ga pogazili. pa kad smo popili kaznu za izdaju, ajde otpor, onda nekako udruzeni i partizani i cetnici na pocetku(1941), pa onda poceli medjusobno da se kolju(, a swabe onda zabole kurac kad vide da ce se idioti medjusobno poklati...zavadi pa vladaj, eto skolski primer kako sa budalama, pa smo onda popili kaznu i zbog toga sto su jedni bili protiv okupatora a drugi saradjivali, dok su treci otvoreno do kraja bili uz naciste i fasiste i prosli ubeljivo najbolje u celoj prici(Hrvati), em netaknuti em nekaznjeni za svoje zlocine. Quote
LoveHateLove Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 samo je pitanje da li bi mi prosli kao Hrvati, verovatno ne... Quote
Guest HEFEST Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Da ga dajemo u dupe sigurno bi, ali posto smo pravoslavci mi nismo slobodoumni kao katolici. Quote
Tag Hoya Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 I pustite te priče "da se ne delimo na dve Srbije", "da se ne koljemo međusobno", "i jedni i drugi su isti", bla, bla, truć. Ne! Nisu i jedni i drugi isti. Jedni su loši, drugi su dobri i tačka. Jedni su sarađivali sa okupatorom, a drugi su se borili protiv istog. Ne može biti prostije. 4 2 Quote
Captain Spaulding Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Moja baba je meni pre neki dan pricala kako su Cetnici njih branili kroz celi rat od Ustasa a oni su zauzvrat njih hranili i sakrivali. Na kraju rata su dosli komunisti i opustosili su selo...Toliko o tome. Sta je komunjara na ovom forumu bokte. previse Quote
Guest HEFEST Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Zato sto su skrivali zlikovce. Jednostavno. Kako cetnici branili od Ustasa kasa su radili zajedno za istog gazdu? 3 1 Quote
Captain Spaulding Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=3j0jF8qYdZs Edited November 12, 2013 by Captain Spaulding Quote
Sreta Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 I pustite te priče "da se ne delimo na dve Srbije", "da se ne koljemo međusobno", "i jedni i drugi su isti", bla, bla, truć. Ne! Nisu i jedni i drugi isti. Jedni su loši, drugi su dobri i tačka. Jedni su sarađivali sa okupatorom, a drugi su se borili protiv istog. Ne može biti prostije. Kako ti dobri na kraju postadose losi pri raspadu SFRJ? Mora da su dobri krenuli da ubijaju dobre. VISE VREDI SIPCIC VLADE NO TITOVE TRI BRIGADE! Da nije i Vlade bio kvisling? 1 1 Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Moja baba je meni pre neki dan pricala kako su Cetnici njih branili kroz celi rat od Ustasa a oni su zauzvrat njih hranili i sakrivali. Na kraju rata su dosli komunisti i opustosili su selo...Toliko o tome. Isto je uradjeno i u Vranicu 1943., kod Beograda, samo su celo selo pobili cetnici...oko sedamdeset ljudi. Tada je i major Djuric, konacno odjebao i Drazu i cetnike i presao u partizane sledece godine(Kuruzov rodjak mozda. ) I sam Bata Zivotinja je bio svedok nekih zlocina Kao dečak od deset, jedanaest godina, u svom dvorištu, u selu na Kosmaju gde sam odrastao, gledao sam kako četnici kolju mladića, partizanskog kurira. Na deset metara od njih, stajali su dečakovi roditelji i rodbina… Znate, ljudi misle da čoveka možete zaklati tako što mu stavite nož pod grlo i presečete vodoravno. Ne. Nožem morate da uđete u ovu rupu na vratu, između dve kosti i... Na mestu gde je mladić ubijen, moj deda je zasadio višnju. Bujala je, ali niko nikada sa tog drveta nije ploda ubrao. Evo, skoro sedamdeset godina je prošlo, a taj događaj ne mogu da izbacim iz glave. Pokušavao sam... tako da i jedni i drugi imaju putera na glavi...u prevodu i tada smo jeli govna umesto da se ujedinimo pa da okupatora sameljemo, kad smo ga vec ispalili sa paktom. Quote
metal guru Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Nije Sloba kriv, mi smo govna. 2 Quote
vudun Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 (edited) stoke vazda bilo. ali podmukli britanci sve zajebali. još od uklanjanja obrenovića nam kroje kapu. katanac na temu, sekulu u invalidsku. Edited November 12, 2013 by vudun Quote
Sreta Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Partizani su bili jedna jako obiljna grupacija, koja je sve radila sa ciljem. Zasto ono sto je generacijama stvarano na kraju da zavrsi kod nekog ustaskog bojovnika koji se prersaltao na kraju rata? Tacno se zna ko je mogao biti profiter rata a ko ne, tako da nacionalizacija nije imala smisla. Sto se nase intelektualne elite tice, posle rata je bilo kao i uvek - unapredjuj ili ubijaj. Pa ce ovde da kenja neko kako su obrazovani ljudi pisali udzbenike. Oslobodilacku borbu ne bih mesao sa postoslobodilackom brutalnom kradjom da nisu usko povezani. Postoje svedocenja starijih ljudi i o jednim i o drugim zlocinima, ali da ga jebes ako nije najveci zlocin nacionalizacija. Recimo moj deda, bio je u logoru za vreme rata, pobegao je iz Ausvica, kad su ih vracali sa nekog rmbanja nekim teretnjakom, skocio u vodu i plivao do besvesti... Sada na kraju rata isti taj deda, cija najuza familija ima 15 clanova, od toga vise od pola sa minimum magistarskim titulama, doceka da neko uzme sve sto je jedna velika, postena srpska porodica stvarala kolenima unazad. Danas je cale doktor nauka, ima vise od prosecnog srpskog radnika, ali da ga jebes nema nista. Deca komunista su danas razne demokrate, ambasadori, savetnici... Jebe mi se mnogo za price o ravnogorskom pokretu, al inajgora gamad su skojevci. 2 2 Quote
рогозуб Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 (edited) Vecj pomenuh da JVuO nije koristila nadimak chetnik za sebe, vecj za jedinice koje nisu bile deo zvanichne drzhavne i narodne vojske, vecj koje su nastale od medjuratnih chetnichkih drushtava, koja su okupljala veterane iz 1. sv. rata i njihove simpatizere, uglavnom je to bila srpska nacionalistichka monarhistichka grupacija. Za sebe su imali nadimak ravnogorci. JVuO, pored toga shto je bila primorana da par puta saradjuje sa njima (isto kao i sa partizanima), sa chetnichkom prichom nema veze, poshto je u samom vrhu JVuO, kao i njenog politichkog tela CNK, bilo svih narodnosti, vera i politichkih opredeljenja tadashnje Jugoslavije. Npr. Mustafa Mulalicj, Fehim Musakadicj i Ismet Popovac- muslimani ochigledno, prvi je bio chlan predsednishtva CNK, a druga dvojca komadanti u JVuO, evo josh nekih chlanova predsednishtva CNK: Vladimir Predavec- chlan Hrvatske seljachke stranke, Anton Krejchi- predstavnik slovenachkih chlanova JVuO, Miha Krek- chlan Slovenachke narodne stranke, Dragisha Vasicj- jugoslovenski nacionalista i kum Krlezhin, Djuro Djurovicj- demokrata i umereni levichar, Zhivko Topalovicj- jedan od najistankutijih socijalista, Aleksandar Aksentijevich- jugoslovenski nacionalista, Niko Bartulovicj- poreklom hrvat radikalni jugoslovenski nacionalista (orjunash), itd. U skladu sa pravilom "pobednik pishe istoriju", uvek se potencira onih par chlanova CNK koji su bili srpski nacionalisti, iako ni oni nisu bili neshto radikalni, jer da jesu, ne bi sedeli tu sa republikancima, socijalistima, jugoslovenskim nacionalistima, muslimanima, hrvatima i slovencima, nego bi otishli u chetnike, nedicjevce ili eventualno kasnije u zborashe. Vidim postavljane su slike raznih tih chetnichkih vojvoda, ukljuchujucji i Pecjanca, koji je bio glavni komandujucji chetnik (tako se proglasio josh '41 i to je prihvatio veliki broj vojvoda), koga je, ako to neko nije znao, JVuO osudila u odsustvu zbog izdaje (saradnje sa nemcima) na smrt, i tu kaznu sama i izvrshila. Edited November 12, 2013 by рогозуб Quote
Лука Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 (edited) Lutate od teme, a to je serija. U crevca uvek može de se diskutije, da li su partizani uzeli i poređali red četnika uz drvo 45e i slično. Neka istoričari raspredaju to i pišu knjige ali načelne stvarni su uvek nedvosmislene i jednostavne. Jedna od jedinih opšte prihvaćenih istina koje nam ceo svet priznaje jeste Antifašistički pokret i zasluge u II svetskom ratu. A mnogi bi opet da budu svinjari i monarhisti. Partizani su bili i muškarci i žene, i srbi i hrvati i crnogorci, a četnici su bili samo srbi, naravno da su u II svetskom ratu paralelno sa ratom vodili političku borbu za sistem koji će preovladati nakon rata, tu su Četnici pukli kao pičke zato što su na strani partizanskog pokreta bili pobednici, Staljin ali i Čerčil. Komunisti u svojim dejstvovanjima nikada nisu šurovali sa nacistima, četnici jesu. Van mozga je tendencija da se četnički poketet do ove mere preuveličava i poetizuje samo zato što je bio srpski a što smo mi sada kvazisrbi i patriote u ovom smeću od države gde mnogima, poput Radoša, odgovara da budu prvaci u svom selu, jer u većoj sredini ne bi mogli ništa sem Sekule ni da rade. I eto sada svima svoj jezik, svoja akademija nauka i pičke materine a svi će da budu samo periferija Evrope i da gaje svoje zablude malih naroda. Intresantno je da kad je ovde pukao građanski rat, da su se i Srbi i Hrvati odmah prepoznali kao četnici i ustaše pa klali i pravili nepočinstva. Ne možete izjednačavati nešto što se ne da izjednačiti koliko se god trudili, ne radi se o komunizmu i ideologijama već o ratnim zaslugama, nije Romanov pobedio Hitlera već kaspin Staljin, pa nek je kasapin 100 puta, to je jednostavno tako. Edited November 12, 2013 by Лука 6 2 Quote
bo88gdan Posted November 12, 2013 Author Report Posted November 12, 2013 Covek je objasnio vec poslusajte njegove mudre reci 3 Quote
рогозуб Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Partizani su bili i muškarci i žene, i srbi i hrvati i crnogorci, a četnici su bili samo srbi shto nema mnogo veze sa ravnom gorom, prochitaj poruku koja je jebeno odmah pre tvoje. Quote
Лука Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 (edited) Nisam imao strpljenja pošto pišeš "chetnik" i "vecj". A i apozicije su ti mnogo duge pa ne znam gde si počeo misao. Edited November 12, 2013 by Лука 4 1 Quote
рогозуб Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 onda zbog takvih trivijalnosti nemoj da nauchish o istorijskim falsifikacijama i nastavi da shirish lazhi, tako treba. Quote
Мајор Гашпар Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Не знам за вас, али Благи и ја смо се одавно определили на коју ћемо страну. Ни десно, ни лево него у... Quote
bo88gdan Posted November 12, 2013 Author Report Posted November 12, 2013 Prva epizoda iz ugla Nade Macure http://www.nadlanu.com/pocetna/zabava/celebrity/NADA-MACURA-Kralj-Petar-II-u-seriji-quotRavna-goraquot-nije-smeo-da-izlazi-bos-na-beton.a-208874.305.html Quote
Vic Rattlehead Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Vecj pomenuh da JVuO nije koristila nadimak chetnik za sebe, vecj za jedinice koje nisu bile deo zvanichne drzhavne i narodne vojske, vecj koje su nastale od medjuratnih chetnichkih drushtava, koja su okupljala veterane iz 1. sv. rata i njihove simpatizere, uglavnom je to bila srpska nacionalistichka monarhistichka grupacija. Za sebe su imali nadimak ravnogorci. JVuO, pored toga shto je bila primorana da par puta saradjuje sa njima (isto kao i sa partizanima), sa chetnichkom prichom nema veze, poshto je u samom vrhu JVuO, kao i njenog politichkog tela CNK, bilo svih narodnosti, vera i politichkih opredeljenja tadashnje Jugoslavije. Npr. Mustafa Mulalicj, Fehim Musakadicj i Ismet Popovac- muslimani ochigledno, prvi je bio chlan predsednishtva CNK, a druga dvojca komadanti u JVuO, evo josh nekih chlanova predsednishtva CNK: Vladimir Predavec- chlan Hrvatske seljachke stranke, Anton Krejchi- predstavnik slovenachkih chlanova JVuO, Miha Krek- chlan Slovenachke narodne stranke, Dragisha Vasicj- jugoslovenski nacionalista i kum Krlezhin, Djuro Djurovicj- demokrata i umereni levichar, Zhivko Topalovicj- jedan od najistankutijih socijalista, Aleksandar Aksentijevich- jugoslovenski nacionalista, Niko Bartulovicj- poreklom hrvat radikalni jugoslovenski nacionalista (orjunash), itd. U skladu sa pravilom "pobednik pishe istoriju", uvek se potencira onih par chlanova CNK koji su bili srpski nacionalisti, iako ni oni nisu bili neshto radikalni, jer da jesu, ne bi sedeli tu sa republikancima, socijalistima, jugoslovenskim nacionalistima, muslimanima, hrvatima i slovencima, nego bi otishli u chetnike, nedicjevce ili eventualno kasnije u zborashe. Vidim postavljane su slike raznih tih chetnichkih vojvoda, ukljuchujucji i Pecjanca, koji je bio glavni komandujucji chetnik (tako se proglasio josh '41 i to je prihvatio veliki broj vojvoda), koga je, ako to neko nije znao, JVuO osudila u odsustvu zbog izdaje (saradnje sa nemcima) na smrt, i tu kaznu sama i izvrshila. Možeš li da mi objasniš termin "jugoslovenski nacionalista"? Quote
Recommended Posts