kuruz Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 dakle, da sublimiramo čitavu raspravu - duvajte ga, komunjare 5 7 Quote
truliandedzombileš! Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 najgore što se desilo srbima u WWII nisu četnici, nisu partizani, nije građanski i bratoubilački rat pod okupatorom. Već ustaški genocid. Bolje o tome da su snimali seriju. i da se dan razjebavanja jasenovca slavi svuda de ima srba. 1 Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Drugo, dopunjeno izdanje Duvajte ga i komunjare i cetnici. Ima nesto sto nije receno. Ovo nije cela serija Ravna Gora, ovo je samo prvi deo ciklusa-Dramska trilogija 1941-1945., tako da ce verovatno biti gledano iz oba ugla, i cetnika i partizana, tj ceo rat, sto mozda na kraju i nece ispasti toliko lose, ako se izuzme patetika i smaracina.U svakom slucaju, malo sam mozda precerao sa osudom, posto ce biti sve pokriveno, a ne samo cetnicka strana medalje. Kad vec pomenu Jasenovac, imam osecaj da ce i to biti u serijalu. Quote
truliandedzombileš! Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 trilogija? oće biti pokriveni i ljotićevci? radoš pomiritelj. Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Pa da, ovaj ciklus Ravna gora, sa deset epizoda ce cetnike pokriti, drugi serijal verovatno Uzicku republiku i partizanski pokret, a treci ciklus oslobodjenje..naravno uz svu Bajicevu patetiku koju smo mogli da nazremo u prvoj epizodi. Quote
рогозуб Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Možeš li da mi objasniš termin "jugoslovenski nacionalista"? Neko ko se zalazhe za postojanje jugoslovenske nacije, jezika i nezavisne drzhave, iako uglavnom to podrazumeva ujedinjenje samo hrvata i srba (ne slovenaca, makedonaca i bugara, sa izuzetkom orjunasha i zborovaca koji su bili za to). Gavrilo Princip i Mlada Bosna su takodje bili jugoslovenski nacionalisti. Quote
Мајор Гашпар Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 (edited) trilogija? oće biti pokriveni i ljotićevci? radoš pomiritelj. Биће и љотићеваца. Ту је и Недић. Edited November 12, 2013 by Ефенберг Quote
DBrave Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 (edited) Ja koliko sam citao, serija u kompletu nece biti samo sa Cetnicke strane. Sam Rados je pricao kako mu je cilj da serijom pokusa da pomiri cetnike i partizane, i da prikaze kako smo decenijama sami sebi najgori neprijatelji, jer se delimo. Da se Srbija svede samo na Beograd, klale bi se grupe sa Novog Bga i starog, figurativno naravno, ali to je poenta. Ne znam kako je zamislio, da li vise sezona, da li ce biti dve tri serije sa drugim imenom. Ali u globalu, nije serija da velica jednu stranu Edited November 12, 2013 by DBrave 2 Quote
Stolet Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Hm, znači li to da ćemo za 70 godina imati seriju koja će da pomiri današnje sukobljene strane? Čisto da znam kada će se u Srbiji moći živeti normalno Quote
truliandedzombileš! Posted November 13, 2013 Report Posted November 13, 2013 koje sukobljene strane? sad ti je sve to isti kurac. 1 Quote
Guest Pantagruel Posted November 13, 2013 Report Posted November 13, 2013 (edited) Vise Srba nema. Samo Crnogorci, Kosovari, izbeglice, muslimani poturice, Sumadinci, Vojvodjani i Beogradjani. Edited November 13, 2013 by Pantagruel Quote
Tag Hoya Posted November 13, 2013 Report Posted November 13, 2013 Ako ste se ispucali i izdajnicima i Partizanima, jel može malo o seriji. Podnosi li neko normalan ove glumce? 1 4 Quote
truliandedzombileš! Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 ko si ti i zašto se buniš protiv spama na jumu? 4 2 Quote
Talvi Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 Ako ste se ispucali i izdajnicima i Partizanima Srbi se nisu ispucali na tu temu evo već 70 godina, teško da će na yumu to da presuši posle 5 strana Quote
Tag Hoya Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 Ovo nije spam, ovo je flejm najflejminskiji. Quote
kuruz Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 mislim da bi trebalo ponoviti duvajte ga, komunjare 4 6 Quote
Guest HEFEST Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 Tito partija!!! Nikad demokratija!!! 2 4 Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 arbeit macht frei 1 1 Quote
Guest Bata Životinja Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 dakle, da sublimiramo čitavu raspravu - duvajte ga, komunjare koju si ti seriju uopšte gledao? U ovoj Bajićevoj 1. stražar/vozač spava na dužnosti - za to se išlo u zatvor u JNA 2. kapetan lumpuje tokom radnog vremena dok Nemci upadaju na državnu teritoriju - robija poduža i teranje iz vojske 3. kralj vam je retard, i đenerali i intelektualci pride, Sloba Jovanović bruka za sva vremena još se pokazuje da su se Jovanovićeve besmislice do danas zadržale u DS-u, jer on i Boris Tadić misle ama baš isto 4. Četnici iz 19. veka i Karađorđevići (po planu Obrenovića) su stvorili Jugoslaviju i ujedinili se sa ustašama, ne krivite komuniste za Jugoslaviju koju ste vi stvorili i poslednje, 6. april je bila nedelja, a radnici u seriji idu u fabriku na posao smrt prljavim kapitalistima, vešaćemo vas ponovo na Terazijama nema šta, Bajić rekao da će pokazati istinu o četnicima, za sada to odlično radi 12 4 Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 i poslednje, 6. april je bila nedelja, a radnici u seriji idu u fabriku na posao Za vreme kralja bre bili vredni, i nedeljom radili... vikend bio samo jednom u mesecu. :haha: Quote
Мајор Гашпар Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 Бата револуционар категорије Стјепан Филиповић. Већ видим раширене руке. 2 1 Quote
Guest HEFEST Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 Slazem se sa Batom. Jedino sto JNA nije ni postojala tada. Quote
metal guru Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 Бата револуционар категорије Стјепан Филиповић. Већ видим раширене руке. Bata te tuzi, Bata ti sudi. Quote
Sreta Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 (edited) Ludnaja u kafani nocas, bilo je cak i Ljoticevaca, mada smo ih izbacili.... Moj cale nahvalio Mosu, nece me oprati ni Dunav, ni Sava... SIPCIC, BJELICA, MEDENICA! Edited November 17, 2013 by Sreta Quote
kuruz Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 (edited) koju si ti seriju uopšte gledao? U ovoj Bajićevoj 1. stražar/vozač spava na dužnosti - za to se išlo u zatvor u JNA 2. kapetan lumpuje tokom radnog vremena dok Nemci upadaju na državnu teritoriju - robija poduža i teranje iz vojske 3. kralj vam je retard, i đenerali i intelektualci pride, Sloba Jovanović bruka za sva vremena još se pokazuje da su se Jovanovićeve besmislice do danas zadržale u DS-u, jer on i Boris Tadić misle ama baš isto 4. Četnici iz 19. veka i Karađorđevići (po planu Obrenovića) su stvorili Jugoslaviju i ujedinili se sa ustašama, ne krivite komuniste za Jugoslaviju koju ste vi stvorili pa rođače tako i treba da bude prikazano, a ne da se ide po komunističkoj mustri, pa da se ljudi predstavljaju onakvim kakvi su bili šta tebi nije jasno ja verovatno mislim da nikada vojnici kraljeve vojske nisu spavali na dužnosti, niti da su oficiri lumpovali, nisam čuo ni kakav je bio mladi kralj (nisam ja okačio link ka tekstu o njemu, 'de bih ja), a nisam čuo ni da je Karađorđević ujedinio Srbe sa govnima (ni da je ogroman broj srpskih vojnika, uključujući i oficire, napustio srpsku vojsku nakon Prvog svetskog rata zbog toga što su ustaški vojnici uključeni u vojsku, pri čemu su, čak, zadržali i činove stečne tokom rata) sad ćete sve što je pozitivno o likovima u seriji da predstavite kao nešto što nije postojalo, a sve što je negativno kao nešto što u potpunosti diskredituje četnike Edited November 17, 2013 by Underkuruz 1 4 Quote
Recommended Posts