oʞɾoƃ Posted September 23, 2020 Report Posted September 23, 2020 Na prvu loptu slabije nego prethodnik, ali videćemo. Quote
kuruz Posted September 24, 2020 Report Posted September 24, 2020 da, bolje su sve sa prošlog ali možda se uklopi u celinu, čućemo već Quote
Milosh87 Posted October 14, 2020 Report Posted October 14, 2020 http://www.bardomethodology.com/articles/2020/10/14/akhlys/?fbclid=IwAR11DwbBFurtWksLVkC5KxNVOi4fzR_O_rSn9gQ7vVPmI1aeTzIegIeEm0w Quote
Miilos Posted October 14, 2020 Author Report Posted October 14, 2020 Još jedna nova, taman uz intervju. https://metalinjection.net/av/new-music/akhlys-offer-ominous-black-metal-power-with-ephialtes Quote
kuruz Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 https://en.metal-tracker.com/torrents/297282.html 320 Quote
Miilos Posted November 13, 2020 Author Report Posted November 13, 2020 To je neko prebacio iz 128 u 320. Evo ga flac https://en.metal-tracker.com/torrents/297371.html Treći put slušam ali jasno je kao dan da je među najboljim ovogodišnjim albumima. Što i nije neko čudo... Gde je u odnosu na prošli, još je rano da se kaže. Quote
kuruz Posted November 13, 2020 Report Posted November 13, 2020 nisam ni proveravao da li je transkod skidam flac onda svakako ono što sam čuo juče garantuje mesto u vrhu ovogodišnjih albuma Quote
oʞɾoƃ Posted November 14, 2020 Report Posted November 14, 2020 Monstrum od albuma na prvo slušanje. Odavno se nisam osećao ovako uzbuđeno oko nekog BM noviteta. Quote
Haos sam ja Posted November 22, 2020 Report Posted November 22, 2020 Odličan Akhlys novi, u samom vrhu BM za ovu godinu meni uz Katavasiu (ne računam ovde Havukruunu, Wayfarer, Enslaved, Krallice, Imperial Triumphant i slične koji su još mnogo toga pored BM). "Ephialtes" najbolja stvar, suvo razaranje. Quote
oʞɾoƃ Posted November 22, 2020 Report Posted November 22, 2020 Osim ako ne izađe nešto epohalno u narednih mesec dana, Akhlys sigurno album godine. Slažem se za Ephialtes, najbolja stvar koju su napisali. 1 Quote
HUMAN Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 Malinoa baš klasa od albuma, otprilike kao Aoratos za prošlu godinu (a po stilu i dosta podseća), prejebao svaki ovogodišnji BM album Quote
Haos sam ja Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 Meni taj Aoratos bio priličan smor. Mnogo mi apokaliptičnije zvuči nov Akhlys, kad krene da dere sami pakao se otvori. Quote
HUMAN Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 Mora da si ga onda preko kurca slušo.. Gotovo identičan stil, mislim isti ljudi ga i radili, meni je čak malo i nedoumica zašto su i pravili Aoratos projekat, gotovo brat blizanac ovom bendu.. Quote
Haos sam ja Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 Znam da su ga isti ljudi (tačnije čovek) radili, kao i Nightbringer i Bestia arcana, ali samo naizgled liče. Akhlys mi mnogo atmosferičniji, više se tu Naas zajebava sa tim svojim okultnim tripovima i pušenjem neistraženih droga, a kao što i rekoh gore apokaliptičan je, nosi neku vanzemaljsku težinu i otvara duboke ponore, Aoratos mi klasično riljanje, mnogo "ovozemaljskije" i više straightforward. Makar je takvo moje mišljenje i utisak dok sam ih slušao. Quote
kuruz Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 (edited) njanjav je taj Aoratos, i meni daleko od Akhlysa u Akhlys baš postižu da prizovu sile mraka iz vrtloga crnih rupa, u Aoratosu samo arče instrumente bezveze Edited November 23, 2020 by kuruz Quote
Phallusifer Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 (edited) 19 minutes ago, Haos sam ja said: Znam da su ga isti ljudi (tačnije čovek) radili, kao i Nightbringer i Bestia arcana, ali samo naizgled liče. Akhlys mi mnogo atmosferičniji, više se tu Naas zajebava sa tim svojim okultnim tripovima i pušenjem neistraženih droga, a kao što i rekoh gore apokaliptičan je, nosi neku vanzemaljsku težinu i otvara duboke ponore, Aoratos mi klasično riljanje, mnogo "ovozemaljskije" i više straightforward. Makar je takvo moje mišljenje i utisak dok sam ih slušao. Ne, nego si ga preko kurca slus'o Edited November 23, 2020 by Phallusifer 1 Quote
HUMAN Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 Čuj nema atmosfere Nego se ljudi vežu za ime benda, i šta onda drugo pametno da kažeš nego da slušaju preko kurca.. Quote
Miilos Posted November 23, 2020 Author Report Posted November 23, 2020 1 hour ago, Phallusifer said: Ne, nego si ga preko kurca slus'o Tako nekako. Njima i jeste najveća mana to što svi zvuče manje-više isto, inače je baš dobra muzika. 1 hour ago, Haos sam ja said: više se tu Naas zajebava sa tim svojim okultnim tripovima i pušenjem neistraženih droga, a kao što i rekoh gore apokaliptičan je, nosi neku vanzemaljsku težinu i otvara duboke ponore Ovo više važi za prvi Bestia Arcana i taj album se najviše izdvaja od ostalih. Quote
Haos sam ja Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 Ne znam šta bih vam rekao, evo i Kuruz je dokaz da nisam usamljen sa ovim mišljenjem. Aoratos mi se ni po čemu ne izdvaja iz mase, a ovo me vozi samo tako. Quote
kuruz Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 Aoratos sam skinuo pre neki dan, reko' aj da čujem ponovo, pošto sam ga šiftdilitovao posle dva slušanja kad je izašao i opet ništa, ni blizu Akhlysa čak sam zaboravio da je potpuno ista ekipa u pitanju, mislio sam da su samo jedan ili dvojica u oba benda Quote
Kumodraski Vo Posted June 8, 2021 Report Posted June 8, 2021 On 5/5/2017 at 8:42 PM, Kumodraski Vo said: Load veoma dobar? A st. anger? E i meni je.. Mada sam smanjio dozivljaj u poslednje vreme, cak mi St. Anger slabiji nego pre, ne znam koji mi kurac?? Ugl poslušao sam Bestia Arcana, sve neka kozmetika dark ambient sa gitarama prakticno, nidje rifa. Jel i Nightbringer ovakav pa da se ne bakcem? 1 Quote
Haos sam ja Posted September 11, 2022 Report Posted September 11, 2022 Evo jedan opsežan podcast sa Naasom Quote
oʞɾoƃ Posted October 9, 2023 Report Posted October 9, 2023 Gledao ih u Parizu uzivo pre par nedelja. Zvuk je tehnicki bio savrsen, ali dve stvari su definitivno falile za optimalno iskustvo: (i) treca gitara bez koje Akhlys zvuk ne moze sustinski da se izvuce uzivo i (ii) neka magla/dim ili nesto za atmosferu. Bend je jako statican (posebno Naas) i kada su pod punim svetlom reflektora (kao na ovom snimku gore) prosto fali ta jeziva atmosfera koja karakterise albume, sa ovim maskama vise deluju kao BDSM okup nego kao black metal bend. Druga polovina koncerta mi bila bolja nego prva, tako da je ukupni utisak bio OK, ali steta potencijala jer je bend ozbiljno profesionalan i usviran. Quote
Recommended Posts