chess Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Previse kenjas a nisi bio na koncertu, samo to Sine, moj je izbor da li cu da idem na koncert ili ne. QOTSA je bend koji mi je zanimljiv ali ne toliko da idem da ih gledam, pa sam odgledao kod kuce TV prenos kad sam video da ce biti. Izneo sam utisak koji sam stekao gledajuci tv prenos i ne zelim da umanjujem utisak bilo koga drugog kome je bilo do jaja, i imao sam prilike da vidim i cujem neke detalje koje vi niste mogli da vidite iz publike. Nisam komentarisao kvalitet koncerta niti zvuk benda zato sto nisam kvalifikovan da dajem ocenu za to. @luka A brate, Tool je audio/vizuelan dogadjaj, bas zato oni ni ne snimaju DVD-eve, vec jednostavno moras da dodjes i da osetis to. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 'de bre izmeša Arctic Monkey i Radiohead i Interpol i QOTSA, 'bem te Meni je poslednji QOTSA do jaja, lepa evolucija benda, zamisli da su snimili još jedan isti album kao prethodni, bilo bi poprilično dosadno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) Brate mistifikacija je to malo, ne upiškiš se u gaće od koncerta Toola, ja sam bio, bilo mi je odlično, ali to sa audio-vizuelnim iskustvom, tra la la, ok stoji to donekle ali to je samo dekor, malo dima i prašine, svakako je to deo nastupa ali meni je to bilo mnogo dobro zato što oni sviraju perfektno, a ne što mi šjajšte neke plamteće lobanje iznad stejdža. Same thing sa Queensima, imali su i oni dobru rasvetu, nije to ništa manje dobar cert nego Tool, samo Tool mistifikuju puno i filozofiraju, to je njihov pečat i ne smeta mi. Nije to na nekom ne znam kako visokom nivou, kurac bi Maynard bio guru sa svojom poezijom da neme Carryia i Jonesa. To je rock koncert, artistry aside. @trenje Poslednji album mi svakako nije favorit, čuje se tu da se omekšalo i da su se stekle ozbiljne godine, ali opet ima toliko napredka i evolucije, kada ih vidiš kako izvode novi materijal, jasno je koliko njime treba nešto opušteno i rasterećeno da bi nastavili da rade. Ušli su u 40e sa stilom i ukusom, plus ima ozbiljnog napredka u odnosu na prve albume kada je reč o klavijaturama, efektima i kojekakvim zvukovima koje su ubacili u priču. If i Had a Tail, My God is a Sun - nisi mogao da očekuješ takve pesme od njih. Edited June 12, 2014 by Лука Link to comment Share on other sites More sharing options...
chess Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 'de bre izmeša Arctic Monkey i Radiohead i Interpol i QOTSA, 'bem te Matori poslednji album je skroz u tom indie brit rok vajbu, sve je ispeglano, nema sirovine u zvuku sto ja volim, jbg. http://www.youtube.com/watch?v=21pJ2m45P0I onaj najsuvlji primer 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) Kakav crni indie čoveče, samo su malo više nabacali "fake orkestarskih" aranžmana svda po pesmama i to je to. Poslušaj Era Vulgaris, gde ćeš veći grit od toga. Sick Sick Sick, znaš? Brit rock je The Verve. The National ili nešto poput Foalsa u savremenijoj varijanti. Ne možeš naći amerikanskiji bend od Queensa. Pesma koju si uzeo za primer nema nikakve veze za brit rockom. To što je Arctic Monkeys na poslednjem albumu uradio totalni Queens worship i uzeo Josha da im producira i peva back vokale to je druga stvar. To su Arctic Monkeys otišli do đavola i raskrstili sa svojim prethodnim albumima. Indie je prežvakan termin, Arcade Fire koji su kraljevi indie sveta su ogroman bend. Indie je tamo neki Declan de Barra za kojeg niko ne zna živi ili tako nešto. Edited June 12, 2014 by Лука 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) Declan De Barra ne da nije indie, već je potpuno nešto drugačije, al' ajde. (priznaj da si to rekao zato što ga ja slušam) Edited June 12, 2014 by trenje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Naravno da sam hteo da te isprovociram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Okudzava Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) Od prenosa neko okačio Go with the flow --> Edited June 12, 2014 by Okudzava Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullKrusheR Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 vidim se tu između 10. i 15. sekunde iza ogromnog lika sa bradom. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Okudzava Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Kompletan snimak -- 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 to kralju Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted June 18, 2014 Author Report Share Posted June 18, 2014 isekose milionera. cave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 mislim da je to zato što je cert krenuo koji minut pre pola 11, a tad se RTV uključio u prenos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted June 19, 2014 Author Report Share Posted June 19, 2014 izgovori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 U skoro dva sata su odsvirali sve najbitnije hitove, uz simpatične izmene u nekim pesmama. Gužva je bila daleko od nesnosne, možda baš napred. Inače je bilo manje ljudi nego što sam očekivao, otprilike je teže probiti se na Beer Fest-u. Složili smo se posle svirke da je zvuk trebalo da bude glasniji, mada je i Džošov glas bio pretih. Bio mi je do jaja trenutak u I Wanna Make It With Chu kad je publika pevala refren dok je Josh pratio falsetom, i zapetlja se nešto publika i ispadne iz ritma skroz i vidiš da je Josh skontao u kom trenutku je najbolje da nastave da sviraju, samo je pogledao Troya u fazonu:"Ajde teraj dalje sad". Tu sam očekivao da odradi onu standardnu foru da peva publika, prvo žene, pa muškarci, pa smena i tako do poslednjeg ponavljanja refrena, ali publika nije skontala kada je rekao "Just the ladies now" (verovatno zbog tog tihog mikrofona), pa su skratili sve. Zato su uspeli sa onim razlaganjem, fantastična verzija pesme. Možda može da se provuče još koja sitnica koja je zasmetala, ali suština je već rečena: Hvala Exite, gledao sam za 1500 Queense na vrhunskom nivou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts