VoivodBG Posted March 21, 2014 Report Posted March 21, 2014 Grupa Lira Vega je nastala 1998. godine kao deo alernativne pozorišne trupe “Pozorište Šešira”. Posle dve predstave i serije koncerata pod tim imenom, 2002. godine bend se odvaja od trupe i menja ime u “Lira Vega”. Iza sebe ima veliki broj koncerata (po Srbiji, regionu, Poljskoj i Nemačkoj), nekoliko nacionalnih i regionalnih nagrada (Beovizija, Davorin, B92, MTS, Popbox…) i dva albuma (“Lira Vega” 2004. i “Sreća i Ljubav” 2009.). Bend trenutno radi kao duet i promoviše (još uvek neobjavljeni) album “Duhovi” i novi zvuk koji, osim prepoznatljivog vokala Zoje Borovčanin i gitare Vladimira Đorđevića, sadrži i ritam mašinu (Roland TR-808) i sint bas (Juno 60). http://youtu.be/6qK1KdILW80 Quote
Berliner Posted March 23, 2014 Report Posted March 23, 2014 prvi album sam satro od slusanja. drugi mi nije nikad seo, dosta je slab. koncerti su uvek bili dobri, bio sam na sest-sedam sigurno. bili su mi najbolji domaci bend jedno vreme (od aktivnih naravno). Quote
VoivodBG Posted March 23, 2014 Author Report Posted March 23, 2014 Drugi je patio od losije produkcije. Mada i na njemu se moze naci nekoliko slusljivih pesama. Na koncertima je to oduvek bolje zvucalo. Zadnji put sam ih gledao kada su bili predgrupa na Xanaxovoj promociji albuma u Domu Omladine, dok im je jos bubnjeve svirala Ivana. (Path Of Decay, Chresus Jist) Valjda ce uskoro izdati novi album Duhovi. Sada rade kao duo, sa ritam masinom i sintom. Quote
VoivodBG Posted April 12, 2014 Author Report Posted April 12, 2014 nova pesma sa nadolazeceg albuma Quote
VoivodBG Posted December 23, 2014 Author Report Posted December 23, 2014 Zoja pocela da izdaje svoje solo pesme. Quote
VoivodBG Posted May 14, 2015 Author Report Posted May 14, 2015 Beogradski duet Lira Vega nastupiće povodom muzičkog programa “Bez buke” u Kulturnom centru Rex 25. juna. Bend koji koristi elektronske matrice ovom prilikom će izvesti pesme u novom, utišanom izdanju bez elektronike, a uz svesrdnu pomoć perkusioniste i bubnjara Feđe Frenklina. Pored prezentacije pesama sa aktuelnog albuma Duhovi (izdanje Lampshade Media) bend će odsvirati i pesme sa prethodna dva albuma (Lira Vega iz 2004 i Sreća i Ljubav iz 2009) u izmenjenim aranžmanima. Ovo je prilka da poštovaoci benda iz različitih faza ponovo čuju omiljene pesme u osveženim aranžmanima. Quote
VoivodBG Posted May 15, 2015 Author Report Posted May 15, 2015 novi album je čisto savršenstvo. Quote
Bojadin Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 novi album je čisto savršenstvo. Gde ga nadje, ja nisam uspeo? Quote
VoivodBG Posted May 16, 2015 Author Report Posted May 16, 2015 neće ga ni biti dok ne osvane putem bandcamp-a i deezer-a. Quote
VoivodBG Posted May 27, 2015 Author Report Posted May 27, 2015 http://www.deezer.com/album/10434296 Quote
Zen Posted February 1, 2016 Report Posted February 1, 2016 bili su bolji dok su imali realno besmislene tekstove ovi sa pokusajem smisla nisu bas uspesni Quote
VoivodBG Posted February 1, 2016 Author Report Posted February 1, 2016 Koliko si žena mačka, mrzim ceo svijet. Album je dobar. Bolji od naivnog Sreća i ljubav. Quote
Zen Posted February 1, 2016 Report Posted February 1, 2016 sreca i ljubav, bolje da se prav eda to nikada nisu snimili prvi album je odlican. ovaj sto si postovao, onako. Quote
VoivodBG Posted February 1, 2016 Author Report Posted February 1, 2016 Porašće sa svakim slušanjem. Meni je ovo jedan od najbitnijih pop albuma iz prošle godine. Sviđa mi se što su se ogolili od rok i pop forme i otišli u elektronske vode. Još samo da mi se podari šansa da čujem i vidim to uživo, i bombonjera. Quote
Recommended Posts